Kitchen Lab: Τι νοστιμιές μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
Media

Kitchen Lab: Τι νοστιμιές μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Kitchen Lab: Ένα καλοκαιρινό μενού, με  light αλλά κι εύκολες στην παρασκευή τους  συνταγές,  προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 16:50.

Για πρώτο πιάτο, το Σάββατο, ο αγαπημένος σεφ επιλέγει έναν vegan γύρο από κουνουπίδι.

Η διαδικασία ξεκινάει με τον Άκη να ετοιμάζει μια πάστα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ ζάχαρη, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, ρίγανη, ελαιόλαδο, μουστάρδα και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, βάζει το κουνουπίδι σε ένα ταψί με σχάρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Απλώνει την πάστα σε όλη την επιφάνεια, τυλίγει και ψήνει για 1,5 ώρα και κατόπιν για επιπλέον μισή ώρα, αφού ξετυλίξει το κουνουπίδι.

Κόβει το λάχανο σε λεπτές λωρίδες, το βάζει σε μπολ μαζί με ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και πιέζει για να σπάσει και να μαριναριστεί. Κόβει το κρεμμύδι και τη ντομάτα σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβει τον μαιντανό, κόβει το κουνουπίδι πλαγιαστά σε μικρά κομμάτια, σαν γύρο, και σερβίρει μέσα σε πίτες.

Λαβράκι στον φούρνο, ένα πολύ ελαφρύ φαγητό, είναι το κυρίως πιάτο, που ακολουθεί. Η διαδικασία ξεκινάει με τον Άκη να βάζει μια σχάρα στους 200 βαθμούς στον φούρνο, ώστε να κάψει καλά. Κόβει το λεμόνι σε φέτες και τις βάζει στο εσωτερικό από τα λαβράκια μαζί με αλάτι, πιπέρι και φρέσκια ρίγανη. Απλώνει εξωτερικά ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια βάζει νερό σε ταψί και από πάνω την καυτή σχάρα από τον φούρνο. Τοποθετεί πάνω στη σχάρα τα λαβράκια και ψήνει για 15-20 λεπτά. Αφαιρεί από τον φούρνο και με ένα χαρτί βγάζει το χοντρό αλάτι από την εξωτερική πλευρά των ψαριών. Κρατάει το νερό από το ταψί και ετοιμάζει τη σαλάτα, κόβοντας πατάτες σε ακανόνιστα κομμάτια και βάζοντας τις σε ένα μπολ. Προσθέτει ξίδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κάππαρη, το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μια πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια και ανακατεύει. Για το λαδολέμονο, τοποθετεί σε ένα μπολ το νερό από το ταψί και προσθέτει τον χυμό από ένα λεμόνι και μουστάρδα. Ρίχνει αργά ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το λαδολέμονο και σερβίρει τα λαβράκια με το λαδολέμονο, τη σαλάτα, μαϊντανό και πιπέρι.

Με ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως, το τιραμισού, στην πιο δροσερή του εκδοχή, ολοκληρώνεται το μενού τη ημέρας. Ξεκινάει βράζοντας χυμό από πορτοκάλι με ζάχαρη. Στη συνέχεια, κόβει ένα μάνγκο σε μικρά κυβάκια και χρησιμοποιεί περίπου τα μισά για να τα χτυπήσει στο μπλέντερ μαζί με ρούμι, ξύσμα και χυμό από δύο λάιμ και δυόσμο. Ενώνει το μείγμα με το σιρόπι και αφήνει στην άκρη.

Για την κρέμα, βάζει στον κάδο του μίξερ τυρί κρέμα, κρέμα καρύδας, ξύσμα από λάιμ, ρούμι, ζάχαρη άχνη, κρέμα γάλακτος και χτυπάει μέχρι να σφίξει.

Για τη σύνθεση του γλυκού, βουτάει μπισκότα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα απλώνει σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Απλώνει την μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ, ρίχνει τα υπόλοιπα κομματάκια μάνγκο, και συνεχίζει με μια δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ και κρέμα. Καλύπτει με μεμβράνη, βάζει στο ψυγείο για να σφίξει και σερβίρει με το υπόλοιπο σιρόπι, φράουλες και φύλλα δυόσμου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved