Γιώργος Τσούλης: «Eίμαι πολύ αγχωμένος. Θέλω να το κάνω τέλειο»
Media

Γιώργος Τσούλης: «Eίμαι πολύ αγχωμένος. Θέλω να το κάνω τέλειο»

Ο Γιώργος Τσούλης έκανε πρεμιέρα με μια ανατρεπτική εκπομπή μαγειρικής, με τίτλο «Μη μασάς», στον Alpha. 

Καθημερινά, ο Γιώργος Τσούλης μαγειρεύει συνταγές που θα δώσουν ιδέες για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια.
Μαζί του μια sous chef από το… μέλλον, ρωτάει ότι θα θέλατε να ρωτήσετε εσείς!

Ο γνωστός σεφ μίλησε για το νέο του εγχείρημα στη μικρή οθόνη και για όλα όσο πρόκειται να δούμε στο «Μη μασάς».

-Θα δούμε και καλεσμένους στην εκπομπή;

«Όχι. Το interaction γίνεται με μια sous chef από το... μέλλον! Πρόκειται για ένα ρομποτάκι που βρίσκεται μαζί μου στην κουζίνα και με ρωτάει ό,τι θα θέλατε να ρωτήσετε εσείς! Είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση».

-Η εκπομπή θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι;

«Μέχρι τέλη Ιουλίου. Είναι για εμένα ένα προσωπικό στοίχημα. Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο κανάλι όπως είναι ο ALPHA μου εμπιστεύεται μια εκπομπή. Αυτό από τη μια με τιμάει και με δικαιώνει για τη δουλειά που έχουμε κάνει τόσο καιρό με την ομάδα μου. Από την άλλη είμαι πολύ αγχωμένος. Θέλω να το κάνω τέλειο».

-Μπορεί να είναι η πρώτη φόρο που σηκώνεις πάνω σου το βάρος μιας εκπομπής, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που σε βλέπουμε τηλεοπτικά.

«Το σκεφτόμουν αυτό. Ξέρεις όμως πού είναι η διαφορά; Τόσα χρόνια έβλεπα πώς ετοιμάζεται μια εκπομπή, αλλά ποτέ δεν είχα βρεθεί στη θέση του παρουσιαστή. Για εμένα ήταν εύκολα τα πράγματα, γιατί με ρωτούσαν ποια συνταγή θα έκανα, μου προμήθευαν τα κατάλληλα υλικά, μαγείρευα και αυτό ήταν. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ότι όλοι ρωτούν εμένα πώς θέλω να γίνει κάτι. Σκέφτομαι λοιπόν πόσο δύσκολο είναι αυτό και για την Ελένη Μενεγάκη και για την Κατερίνα Καινούργιου που έχω συνεργαστεί και έχουν τις εκπομπές τους. Είναι δύσκολο και ωραίο ταυτόχρονα.

-Ακούγεται και απελευθερωτικό.

«Ισχύει αυτό. Αισθάνομαι τεράστια ελευθερία. Έχω την ελευθερία της δημιουργικότητας. Με την ομάδα μου γίνεται ένα πολύ ωραίο brainstorming για το περιεχόμενο της εκπομπής. Έχουμε δημιουργήσει πρωτογενείς συνταγές. Δεν έχω χρησιμοποιήσει έτοιμο υλικό που ενδεχομένως να είχα στο site μου. Θέλω να δώσω στον κόσμο καινούργιο υλικό».

-Ποιο είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχει μια συνταγή για να παρουσιαστεί στην εκπομπή σου;

«Συναίσθημα και ιστορία. Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανα και στην ομάδα μου όταν καθίσαμε για να βγάλουμε τις συνταγές της εκπομπής, θέλω η κάθε συνταγή να έχει ωραία ιστορία πίσω της και επίσης και συναίσθημα. Όλα τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά έχουν τη δική τους ιστορία και αξίζει να τη μάθουμε. Όπως για παράδειγμα το κλέφτικο, όπου η ιστορία του ξεκινάει την εποχή της Τουρκοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες έκλεβαν κρέατα και τα έψηναν θαμμένα στο χώμα για να μη φαίνεται ο καπνός. Έτσι βγήκε το κλέφτικο. Ή η παστιτσάδα, η οποία είναι από την Κέρκυρα και οφείλει το κατακόκκινο χρώμα της στα εννιά μείγματα μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή της. Είναι κάποιες πληροφορίες που μπορεί οι παλαιότεροι να τις γνωρίζουν. Όσοι όμως μπαίνουν τώρα στη διαδικασία να μαγειρέψουν, μαθαίνοντας την ιστορία πίσω από μια συνταγή, θεωρώ ότι θα την αφομοιώνουν καλύτερα και θα τους γίνεται πιο εύκολη η Παρασκευή της», είπε στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved