Κοντογεώργη: «Οι μεγάλες νίκες δεν έρχονται μόνο σε ευνοϊκές συνθήκες»
Media

Κοντογεώργη: «Οι μεγάλες νίκες δεν έρχονται μόνο σε ευνοϊκές συνθήκες»

Η Νάντια Κοντογεώργη καθημερινά μας ξεναγεί στον χώρο της τέχνης μέσα από το μαγκαζίνο της ΕΡΤ.

Η ίδια μίλησε για όσα την αγχώνουν στον νέο της… ρόλο, για το διάστημα του εγκλεισμού και πως το διαχειρίστηκε, αλλά και για τις τρικυμίες της καθημερινότητας.

Υπάρχει κάτι που σε αγχώνει στην εκπομπή;

«Ότι είναι ζωντανή. Όπως επίσης οι συνεντεύξεις -ειδικά με δικούς μου ανθρώπους, φίλους, συναδέλφους που τους ξέρω χρόνια. Θέλω να προστατεύσω την προσωπική μας σχέση».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται οι ηθοποιοί να κάνουν μια δουλειά καθαρά δημοσιογραφική.

«Εγώ και για τους ανθρώπους που δεν είναι ηθοποιοί και ψάχνουν και αυτόν το δρόμο είμαι πολύ θετική και ανοιχτή. Πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να διευρύνεται και να διευρύνει. Μέσα από το διαφορετικό αυτό μπόλιασμα ξεκινούν καινούργια πράγματα».

Πώς ήταν για σένα το διάστημα του εγκλεισμού και αν θες τι άλλαξε στη ζωή σου;

«Δεν το αντιμετώπισα ως εγκλεισμό. Οι εξωτερικές συνθήκες μας έφεραν κάτι πρωτόγνωρο. Κανείς δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί μια πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Οπότε είπα: «Αυτές είναι οι συνθήκες. Πάμε να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να περάσουμε». Το ποιοι είμαστε δεν φαίνεται στο κάθε μέρα και τον αυτοματισμό του έχω τη δουλειά μου, τους φίλους μου, αλλά στις κρίσεις και στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες και οι ίδιοι δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε».

Εσύ πως τις διαχειρίστηκες;

«Είμαι χαρούμενη για το πώς διαχειρίστηκα αυτήν τη συνθήκη. Είδα στοιχεία του χαρακτήρα μου που μου άρεσαν. Έγινα παραγωγική. Ήμουν ήρεμη. Υπήρξαν και ορισμένες φορές που μου έσπαγαν τα νεύρα. Δεν με άντεχα. Τότε έβγαινα έξω να πάρω απόσταση και από τον εαυτό μου. Τις περισσότερες ημέρες ήμουν πολύ δημιουργική. Αντί να σκεφτώ πόσο χάλια θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον, αν θα σταματήσει να υπάρχει το θέατρο, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, αν θα καταστραφούμε, είχα στο μυαλό μου καινούργια πράγματα που θα δημιουργηθούν, τους νέους δρόμους που θα ανοίξουν. Πάντα, στις μεγάλες κρίσεις κάτι καινούργιο γεννιέται».

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να πάρουμε ένα μάθημα για το πόσο ευπροσάρμοστοι πρέπει να είμαστε απέναντι στη συνθήκη.

«Οι πρώτες ημέρες ήταν για όλους αρκετά άγριες. Προφανώς, αγχωνόμαστε για το μέλλον, αλλά ποια γενιά δεν είχε δυσκολίες».

Εσύ εξάλλου είσαι ένα πρόσωπο που αναδύθηκε εν μέσω όλων των δυσκολιών, κατά την προηγούμενη δεκαετία της κρίσης.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια και ούτε ποια θα είμαι του χρόνου και αν θα σου λέω τα ίδια πράγματα, αλλά, κάνοντας μια ανασκόπηση, βλέπω ότι μπορούμε να πηγαίνουμε πάνω από τις συνθήκες, να περνάμε μέσα από τις δυσκολίες και να βγαίνουμε νικητές. Αν θέλεις να δεις το φως στο τούνελ, προχώρα προς την έξοδο και έχε πίστη. Οι μεγάλες νίκες δεν έρχονται μόνο σε ευνοϊκές συνθήκες. Ας δούμε και στην τρικυμία πώς λειτουργεί το καράβι».

Η μεγαλύτερη νίκη σου σε τρικυμία;

«Τις στιγμές που είχα απογοητευτεί, γιατί είχα αποτύχει και ήμουν μόνη, άνεργη, στενοχωρημένη, φοβισμένη, τρομαγμένη, είπα μέσα μου: «Σταμάτα αυτό το συναίσθημα εδώ και τώρα. Προχώρα και έχε πίστη στον εαυτό σου», είπε στο 7 μέρες Tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved