Γιώργος Τσούλης: «Ποτέ δεν ξεχώρισα την τηλεόραση από τη μαγειρική»
Media

Γιώργος Τσούλης: «Ποτέ δεν ξεχώρισα την τηλεόραση από τη μαγειρική»

Γιώργος Τσούλης:«Με βοήθησαν άλλες δουλειές που έκανα στο παρελθόν για να χτίσω τον τηλεοπτικό μου χαρακτήρα»

Ο Γιώργος Τσούλης μας κρατάει συντροφιά μέσα από την εκπομπή
«Μη μασάς» στον ΑLΡΗΑ κάθε μεσημέρι με απολαυστικές συνταγές. Ο γνωστός σεφ μίλησε στο MyTv για τους στόχους του, τις τηλεοπτικές συνεργασίες του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας μάγειρας.

Ποιος είναι ο στόχος σου;
Να φτάσω σε ένα σημείο που όταν θα έρχεται κάποιος να φάει το φαγητό μου να τον συγκινώ. Να του φέρνω εικόνες από το παρελθόν του και να φτιάξω το δικό μου μαγαζί. Κάτι που είναι το όνειρο όλων μας νομίζω.

Ποιο υλικό σου φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν;
Το θυμάρι και το σκόρδο. Το καλοκαίρι στο χωριό μου οι γιαγιάδες μου μαγείρευαν πολύ με σκόρδο και το θυμάρι είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά.

Το αγαπημένο σου φαγητό ποιο είναι;
Κόκορας κοκκινιστός με χοντρά μακαρόνια, γιατί είναι ένα πληθωρικό φαγητό, και το καλοκαίρι γεμιστά.

Η ενασχόληση σου με την τηλεόραση πώς προέκυψε;
Με ανακάλυψαν. Οι άνθρωποι που με έβγαλαν στην τηλεόραση είναι η Μόσχα Χάρκα. η παραγωγός τότε του MEGA, και η Έλενα Κατραβά. Και τους οφείλω πολλά.

Σου άρεσε πάντα η τηλεόραση;
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Σιγά-σιγά μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να εξωτερικεύσω αυτό που ένιωθα όταν μαγείρευα. Αυτή την αγάπη. Η τηλεόραση είναι το καλύτερο μέσο για να κάνω τον κόσμο να δει τη μαγειρική όχι σαν αγγαρεία αλλά σαν κάτι που μπορεί να περάσει καλά και να ξεχάσει τα προβλήματα του. Όταν ήμουν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, που έβαζα και τραγούδια, προσπάθησα να περάσω στον κόσμο πως η στιγμή που μαγειρεύεις είναι η δική σου στιγμή. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Τι χρειάζεται να έχει ένας σεφ για να αντεπεξέλθει και στην τηλεόραση;
Ποτέ δεν ξεχώρισα την τηλεόραση από τη μαγειρική γιατί και στην τηλεόραση μαγειρεύω. Αυτό που νομίζω πως πρέπει να έχει ένας σεφ είναι η μεταδοτικότητα και πιστεύω πως όλοι οι σεφ είμαστε μεταδοτικοί γιατί πρέπει να δείχνουμε τις συνταγές μας έτσι κι αλλιώς. Εμένα με βοήθησαν άλλες δουλειές που έκανα στο παρελθόν για να είμαι επικοινωνιακός. Την επικοινωνία την έφτιαξα όταν δούλεψα μπάρμαν και τον τρόπο για να πουλήσω τη συνταγή μου όταν δούλεψα ως πωλητής. Οπότε όλες αυτές οι δουλειές με βοήθησαν να χτίσω τον τηλεοπτικό μου χαρακτήρα. Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος λέει ότι είμαι μεταδοτικός και ότι κάνω απλά αλλά δημιουργικά φαγητά.

Πώς μπορείς να αποτυπώσεις στην τηλεόραση τη γεύση του φαγητού;
Είναι δύσκολο αλλά είμαι ένας άνθρωπος που δεν μπορώ να πω ψέματα. Οι αντιδράσεις μου είναι αυθόρμητες, οπότε, όταν δοκιμάζω κάτι και μου αρέσει, το δείχνω και φαίνεται. Αν δεν ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα, θα ήταν δύσκολο να βρω λέξεις να περιγράψω κάτι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved