Media

Γιώργος Τσούλης: «Η μαγειρική για εμένα είναι έρωτας»

Γιώργος Τσούλης: «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μαγειρική για βιοποριστικούς λόγους»

Ο Γιώργος Τσούλης μας κρατάει συντροφιά μέσα από την εκπομπή
«Μη μασάς» στον ΑLΡΗΑ κάθε μεσημέρι με απολαυστικές συνταγές. Ο γνωστός σεφ μίλησε στο MyTv για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας μάγειρας.

Ξεκινώντας θα ήθελα να μου πεις πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική…
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μαγειρική για βιοποριστικούς λόγους. Οι γονείς μου έχουν πιτσαρία και μου πρότειναν να πάω σε σχολή με σκοπό να δουλέψω μαζί τους. Πράγματι, πήγα στη σχολή αλλά δεν πήγα ποτέ να δουλέψω στους γονείς μου γιατί μέσα από τη σχολή μαγειρικής ανακάλυψα ότι το περιβάλλον στις κουζίνες είναι το μόνο περιβάλλον στο οποίο μπορώ να δω τον εαυτό μου να είναι χαρούμενος, δημιουργικός και πλήρης εργασιακά.

Τι σε γοήτευσε δηλαδή;
Η καθαριότητα και η οργάνωση. Είμαι πολύ οργανωτικός ως άνθρωπος, οπότε είπα από την αρχή πως όσες ώρες και να δουλέψω στην κουζίνα αυτό είναι το περιβάλλον εργασίας μου.

Τι είναι μαγειρική για εσένα;
Η μαγειρική για εμένα είναι έρωτας. Είμαι ερωτευμένος με τη μαγειρική. Όταν μαγειρεύω, ξεχνάω τα πάντα. Δεν θα μπορούσα να είμαι μάγειρας εάν δεν το αγαπούσα πραγματικά. Δεν είναι δουλειά για εμένα. Εγώ θεωρώ τους μάγειρες ζωγράφους, καλλιτέχνες, καθώς συλλαμβάνεις την ιδέα και μετά την υλοποιείς.

Εχεις πηγή έμπνευσης για τις συνταγές σου;
Η έμπνευση μου είναι οι αναμνήσεις μου και ο χώρος που μαγειρεύω. Με εμπνέει το μαγαζί που δουλεύω.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας μάγειρας στην αρχή της καριέρας του;
Πολλή πίεση, ειδικά εάν το επίπεδο είναι μεγάλο, πολλες ώρες δουλειάς και τα χρήματα δεν είναι πολλά. Επίσης, στερείται πολλά πράγματα. Φίλους, σχέσεις, διακοπές, πράγματα που δεν παύει ποτέ να τα στερεται σε αυτή τη δουλειά.

Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις επάγγελμα;
Όχι, ποτέ! Είμαι πολύ εγωιστής και όταν έχω έναν στόχο να φτάσω σε ένα επίπεδο δεν σταματάω να το σκέφτομαι. Οπότε, ό,τι δυσκολία και να αντιμετώπισα, όσα λάθη και να έκανα, πάντα συνέχιζα και δεν σταμάτησα. Πιστεύω πως όταν βάζεις κάτι στο μυαλό σου κανένας δεν μπορεί να μπει εμπόδιο σε αυτό.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved