Γιώργος Ηλιόπουλος: «Ο Προκόπης περιμένει να βρέξει νύφες στο Διαφάνι»
Media

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Ο Προκόπης περιμένει να βρέξει νύφες στο Διαφάνι»

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Είχαμε πολύ καιρό να δούμε μια ελληνική σειρά γραμμένη από Έλληνες που να βασίζεται σε πρωτότυπη ιδέα»

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν μεταφραστεί και παιχτεί σε Λονδίνο,Εδιμβούργο,Δουβλίνο,Τσεχία, Γερμανία, Βουλγαρία και Αυστραλία. Τη φετινή σεζόν τον είδαμε να υποδύεται με μεγάλη επιτυχία τον κουρέα του Διαφανίου στην καθημερινή σειρά εποχής του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες

Τι έχει αυτό το Διαφάνι κι έχει γίνει το τηλεοπτικό μας επίκεντρο;
Καταρχάς η σειρά έχει ένα εξαιρετικό σενάριο, εξίσου εξαίρετους ηθοποιούς που είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν κι ένα επιτελείο ανθρώπων που αγαπούν τη δουλειά τους, την πιστεύουν και θέλουν ο τηλεθεατής να πάρει ό,τι καλύτερο γίνεται. Εκεί κρύβεται η επιτυχία του πράγματος.

Καθώς είστε πολυγραφότατος με πολλά θεατρικά έργα στο ενεργητικό σας, όταν πήρατε το σενάριο ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση;
Συγκλονίστηκα. Διάβασα τα δύο πρώτα επεισόδια και ήμουν χίλια τοις εκατό σίγουρος ότι θα σκίσει. Συγκινήθηκα, αναστατώθηκα, το διάβαζα και ταυτόχρονα ήταν σαν να βλέπω κινηματογράφο. Ήταν ένα κείμενο που μου δημιούργησε εικόνες, συναισθήματα, μυρωδιές. Ένιωθες το θέρος, το σιτάρι. Τόσο αληθινό ήταν. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε μια ελληνική σειρά γραμμένη από Έλληνες που να βασίζεται σε πρωτότυπη ιδέα. Μπράβο στον ΑΝΤ1 που επένδυσε στην ελληνική μυθοπλασία και συνεχίζει να το κάνει. Δίνει δουλειά σε νέους δημιουργούς που έχουν ανάγκη.

Η άλλη αλήθεια είναι ότι οι εικόνες που βλέπουμε είναι πολύ οικείες, ειδικά για όσους έχουν μεγαλώσει σε χωριό.
Στη σειρά οι τηλεθεατές βλέπουν τις ρίζες τους και ένα όντως οικείο περιβάλλον. Υπάρχει άμεση ταύτιση. Για να επιτευχθεί όλο αυτό, πίσω από τις κάμερες δουλεύει σκληρά πολύς κόσμος. Ολοι πρέπει να εξασκούν την τέχνη τους και σε μια παραγωγή που η ιδέα είναι πρωτογενής και υλοποιείται στη χώρα μας, όλοι κερδίζουν. Το στοίχημα για τους ηθοποιούς ήταν να ξεπεράσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Ερχονται όλοι με αυτή τη λαχτάρα γιατί είναι μια καθημερινή σειρά που ωστόσο γίνεται με προϋποθέσεις εβδομαδιαίας και γι' αυτό υπάρχει αυτή η ποιότητα. Η Μελίνα Τσαμπάνη, που γράφει το σενάριο, έχει στριμώξει τον εαυτό της για τα καλά και κάθε επεισόδιο είναι ένα βήμα μπροστά με τις εξελίξεις να τρέχουν.

Πώς και δεν είστε κι εσείς στη σεναριακή ομάδα;
Μου το είχαν προτείνει αλλά τότε ήμουν σε καλοκαιρινή περιοδεία, θέλω να είμαι συνεπής σε ό,τι κάνω και οι χρόνοι δεν έβγαιναν.

Τι σας γοητεύει στον ρόλο του Προκοπή;
Η αφέλεια του. Αυτή η ελαφρότητα που δείχνει να έχει στα πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος που εξωτερικά δείχνει ότι δεν τον επηρεάζει τίποτα. Μέσα του όμως έχει καρδιά παιδιού και μια καθαρότητα συναισθημάτων που με γοητεύει. Μου θύμισε την παιδική μου ηλικία. Μπορεί να τσακώνεται και την επόμενη μέρα να είναι αγκαλιά με τον εχθρό του.

Με τον ξάδελφο αγαπιούνται;
Και βέβαια, γι' αυτό τρώγονται και πειράζει ο ένας τον άλλον καθημερινά. Αυτό είναι το παιχνίδι τους.

Θα βρει καμία σύζυγο ή θα μείνει γεροντοπαλίκαρο;
Κι εγώ κι ο.εξόδελφός μου αυτό περιμένουμε. Να βρέξει νύφες στο Διαφάνι (γελάει).



Αν και ο Προκοπής φαίνεται άνθρωπος χαμηλών τόνων και όχι ιδιαίτερα επικοινωνιακός, είναι ο μόνος που τα έβαλε με τον Τόλλια στις εκλογές.
Ο άνθρωπος αυτός διαβάζει κι έχει τις αντιλήψεις του αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους. Η πολιτική ήταν δύσκολη εκείνη την εποχή για άτομα με διαφορετικές πεποιθήσεις. Οσο κι αν δείχνει ήρεμος και ελαφρύς, τα συναισθήματα του μεγαλώνουν. Γι αυτό και αποφάσισε να διεκδικήσει τα πιστεύω του. Συναντήθηκε ο εαυτός του με τον ήρωα που έκρυβε μέσα του. Γενικότερα όμως ήταν δύσκολα χρόνια. Οι άνθρωποι δούλευαν, κοιμόντουσαν και εναπόθεταν σε κάποιον άλλον το μέλλον τους. Τους ήρθε ουρανοκατέβατη η υποψηφιότητα του Προκοπή.

Όμως ο Προκοπής έχασε τις εκλογές.
Το γεγονός ότι βγήκε πρώτος σε ψήφους, ήταν μια έκπληξη ακόμα και γιο τον ίδιο. Όμως, ο Δούκας έβαλε το χεράκι του για μια ακόμη φορά. Του ήρθε απότομα το αποτέλεσμα αλλά δεν το βάζει κάτω.
Πηγή: Tv24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved