Ώρα για Μελέτη: Αποκλειστικό. Οι λόγοι που έφεραν την ρήξη Μελέτη-Μάνεση
Media

Ώρα για Μελέτη: Αποκλειστικό. Οι λόγοι που έφεραν την ρήξη Μελέτη-Μάνεση

Πολλά έχουν ακουστεί και ακόμα περισσότερα έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες για την συνεργασία της Ελεονώρας Μελέτη και του Νίκου Μάνεση στην εκπομπή της στον Alpha «’Ωρα για Μελέτη».

Την επιστροφή της Ελεονώρας Μελέτη στο καθημερινό και δη στην πρωινή ζώνη με μια νέα info εκπομπή. Μια εκπομπή που όσο κι αν δεν είναι ευρέως γνωστό υπήρχε στο συμβόλαιο της παρουσιάστριας από την έναρξη της συνεργασίας της με τον Alpha το 2018. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί το Gossip-tv.gr έχει όλο το παρασκήνιο των συμπεριφορών και των γεγονότων που οδήγησαν στην ρήξη της διαπροσωπικής -και μάλλον και της επαγγελματικής τελικά- σχέσης τους.

Ήταν τον Δεκέμβριο του 2019, όταν η Ελεονώρα Μελέτη κλήθηκε από την διοίκηση του σταθμού να κάνει πρώιμα ραντεβού μαζί τους για την ανανέωση του συμβολαίου της που έληγε το καλοκαίρι του 2020. Ένα συμβόλαιο που σύμφωνα με την αρχική συμφωνία περίεγραφε την συνεργασία της παρουσιάστριας με τον σταθμό σε μία μορφή. Με καθημερινή εκπομπή για την ζώνη 3-5 .

Η ίδια η Ελεονώρα τότε, καθώς είχε μόλις αποκτήσει την κόρη της επιθυμούσε να μην λείπει καθημερινά από το σπίτι και το παιδί της και έτσι προχώρησαν τότε με την επιλογή της εβδομαδιαίας βραδινής εκπομπής.

Στο ραντεβού του περσινού Δεκεμβρίου όμως ο σταθμός ζήτησε από την Ελεονώρα Μελέτη να ενεργοποιήσουν την άλλη επιλογή συνεργασίας για καθημερινή εκπομπή και η ίδια τελικά δέχτηκε με χαρά να επιστρέψει στο καθημερινό πρόγραμμα. Πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια της προϋπάρχουσας συμφωνίας για infotainment/κοινωνική εκπομπή. Τα βρήκαν, συμφώνησαν και ανανέωσαν.

Ήταν λίγο μετά τη λήξη της καραντίνας όταν άρχισε να ετοιμάζεται η καινούργια εκπομπή και έγιναν και τα πρώτα ραντεβού για να στελεχωθεί και η απαραίτητη ομάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη από τότε από την ομάδα της Ελένης Μενεγάκη που είχε ανακοινώσει πια την επιεκίμενη αποχώρησή της, δύο άνθρωποι ήθελαν -και η Ελεονώρα ήθελε επίσης- να συνεργαστούν στη νέα εκπομπή.

Ο λόγος για τον Τάσο Τεργιάκη και την Κάλλια Καρτσάκη, ενώ μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Ναταλίας Γερμανού στο team προστέθηκε και ο Ευτύχης Γρυφάκης. Ο σταθμός μάλιστα έφτασε σε προχωρημένες συζητήσεις - ένα βήμα πριν την υπογραφή της συνεργασίας της-με την Βένια Καραγιάννη (που ως τότε ήταν στο Πρωνό με την Φαίη Σκορδά) για την θέση της αρχισυνταξίας της εκπομπής.

Ήταν γύρω στα τέλη του Ιουνίου, όταν η διοίκηση του καναλιού κάλεσε την Ελεονώρα Μελέτη και της ανακοίνωσε πως τον συντονισμό της εκπομπής θα αναλάβει ο Νίκος Μάνεσης καθώς ο σταθμός επιθυμούσε η εκπομπή του Σαββατοκύριακου να γίνει ουσιαστικά και καθημερινή.

Για τον λόγο αυτό ο δημοσιογράφος ως συντονιστής της εκπομπής και θέλοντας να έχει τον πλήρη έλεγχο -και κατά συνέπεια και την ευθύνη- της εκπομπής ζήτησε και πέτυχε να εργαστούν και για τις δύο εκπομπές η αρχισυντάκριά του, Ασπασία Κάρλου, ο βοηθός αρχισυντάκτη, Γιώργος Γρηγοριάδης και ο δημοσιογράφος Νίκος Μισίρης ενώ παραχώρησε στην καθημερινή εκπομπή τη δημοσιογράφο Τίνα Μιχαηλίδου.

Και ήταν ο ίδιος, απ’ όσο γνωρίζουμε που ζήτησε να μπει στα Δελτία Τύπου ως συντονιστής κι εμψυχωτής της ομάδας ενώ πήρε μέρος ακόμα και στο trailer της εκπομπής «Ώρα για Μελέτη».

Ανακοίνωσε δε τη συνεργασία αυτή από τη δική του εκπομπή το Σαββατοκύριακο μιλώντας με χαρά για το νέο του ρόλο.
Όλα πήγαιναν λοιπόν μια χαρά με την εκπομπή να κάνει πρεμιέρα και να σκίζει την πρώτη εβδομάδα της προβολής της στα νούμερα τηλεθέασης και τον Νίκο Μάνεση να μπαινοβγαίνει περιχαρής στα πλατό της εκπομπής προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στα social media.

Τα νούμερα συνεχίστηκαν ικανοποιητικά και τη δεύτερη εβδομάδα, ωστόσο η Ελεονώρα Μελέτη είχε αρκετούς προβληματισμούς -που εξέφραζε από το καλοκαίρι κιόλας- για τη θεματολογία της εκπομπής ζητώντας να παίζουν και θέματα κοινωνικής επικαιρότητας και να μη γίνεται τόση κατάχρηση στην προβολή θεμάτων που είχαν ήδη παίξει στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου κάτι που ποτέ δεν εισακούστηκε και που έγινε και θέμα χλευασμού της εκπομπής σε εκπομπές άλλων καναλιών αλλά και στα social media. Προβληματισμοί που εντάθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν άρχισαν να υπάρχουν και ζητήματα τηλεθέασης.

Και κάπου εκεί ο Νίκος Μάνεσης μάλλον έχασε την μπάλα καθώς όπως έφτασε στα αυτιά μας κυριολεκτικά «ξέφυγε» σε θέματα συμπεριφοράς και συνεργασίας.

Θεωρώντας πως το εν λόγω concept κάνει επιτυχία το Σαββατοκύριακο, άρα είναι στο απυρόβλητο και μη θέλοντας ίσως να παραδεχτεί τις δικές του ευθύνες ως συντονιστής της εκπομπής έβγαλε μάλλον τον χειρότερό του εαυτό τόσο απέναντι στην Ελεονώρα Μελέτη, όσο και στους συνεργάτες της υποτιμώντας τους, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά τραβώντας το σχοινί της υπομονής και της ανοχής τους στα άκρα.

Προς τιμήν όλων τους κανείς τους δεν συγκρούστηκε μαζί του παρά τις προσβολές που άκουσαν και δεν ήταν λίγες, ούτε αμελητέες, όπως έφτασε στ’ αυτιά μας από έγκυρη πηγή.

Και κάπου εκεί ήρθε το τέλος της διαπροσωπικής τους σχέσης αλλά όχι και της επαγγελματικής τους συνεργασίας τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αυτή υφίσταται ακόμα εξ’ αποστάσεως αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζει να συντονίζει την εκπομπή «Ώρα για Μελέτη» μιλώντας αποκλειστικά με τους δικούς του συνεργάτες χωρίς να έχει καμία απολύτως επαφή, ούτε με την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, ούτε φυσικά με τους συνεργάτες που η ίδια είχε επιλέξει για την εκπομπή της.

Κάτι που είμαστε σίγουροι πως δεν θα συνεχιστεί για πολύ αφού έτσι δουλειά σίγουρα δεν γίνεται. Εν αναμονή λοιπόν….

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved