Μαυροματάκης: «Ο συνταγματάρχης Σκορδάς δεν αντέχει τη ζωή στον στρατό»
Media

Μαυροματάκης: «Ο συνταγματάρχης Σκορδάς δεν αντέχει τη ζωή στον στρατό»

Δεν είναι από τους καλλιτέχνες που συνηθίζουν να φλερτάρουν με την τηλεόραση καθώς ο ζωτικός του χώρος είναι το θέατρο και ο κινηματογράφος.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης τη φετινή σεζόν ενέδωσε στη μικρή οθόνη και τον απολαμβάνουμε στην κωμωδία του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε!» στον ρόλο του συνταγματάρχη Σκορδά.


Λειτουργείτε αθόρυβα. Μένετε αποστασιοποιημένος από την ίδια σας τη φήμη.
«Ισως να βγαίνει μια τέτοια εικόνα προς τα έξω. Αλλά μη νομίζετε ότι δεν έχω κι εγώ τους εγωισμούς, τις ζήλιες και τις φιλοδοξίες μου. Προσπαθώ να τα διαχειρίζομαι».

Και ξαφνικά δίνετε ηχηρό «παρών» με τις καλλιτεχνικές σας επιλογές. Το εισπράττετε ή είναι κάτι που δεν σας αφορά καθώς εστιάζετε στην τέχνη σας;

«Ολα είναι αλληλένδετα, θέλεις να καταλάβεις αν και πώς αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση. Ο άνθρωπος χρειάζεται και την αποδοχή. Οσο τη λαμβάνεις καλό είναι να ηρεμείς για να κάνεις πιο ψύχραιμα τη δουλειά σου. Καταλαβαίνω σε ένα βαθμό τα πιο νέα παιδιά που εκδηλώνουν λίγο περισσότερο τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες τους για άνοδο, αλλά καλό είναι αυτό να είναι υπό έλεγχο, να γίνεται μέχρι ενός σημείου. Είναι θέμα ποσόστωσης».


Το θέατρο είναι... Ο τόπος σας. Η σχέση σας με την τηλεόραση ποια είναι;
«Δεν μπορώ να πω ότι η τηλεόραση είναι ο δικός μου χώρος. Είναι μια σχέση βοηθητική βιοποριστικά και βεβαίως ένας τρόπος για να γίνεις πιο γνωστός, πιο διάσημος που λένε. Δυστυχώς αυτό επηρεάζει και τη δουλειά σου και στο θέατρο. Αυτοί που επιλέγουν πώς θα στελεχωθεί μια θεατρική παράσταση επηρεάζονται από το πόσο γνωστός είναι κανείς από την τηλεόραση. Δε μου αρέσει αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα».


Κάνατε το «Ταμάμ» (2014-2017) και μετά παύση πυρός. Επιδιώκετε αυτά τα μεγάλα διαλείμματα ή δεν βρήκατε την πρόταση εκείνη που θα σας κέντριζε το ενδιαφέρον;
«Για την ακρίβεια, η τηλεόραση είναι διάλειμμα από τη συνεχή πορεία μου στον κινηματογράφο και το θέατρο, κι αυτό για οικονομικούς λόγους πιο πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έρχονται και κάθε χρόνο πέντε προτάσεις. Είμαστε πολλοί οι ηθοποιοί. Το "Παρουσιάστε!" μου άρεσε γιατί δεν αναμασούσε τα ίδια πράγματα, έρωτες, αντιζηλίες πάθη, τα γνωστά δηλαδή, με τον ίδιο προφανή και σοβαροφανή τρόπο. Είναι μια ελαφριά και ακραία κωμωδία».


Και τώρα ξαναπαρουσιάζεστε ντυμένος στο χακί αλλά έχετε και γαλόνια.
«Ε βέβαια, αφού είμαι συνταγματάρχης. Οσο μεγαλώνεις αποκτάς γαλόνια και στον εικονικό στρατιωτικό σου βίο. Υπήρξα πάντως αξιωματικός και στη σειρά "Λούφα και παραλλαγή", αρκετά χρόνια πριν».


Αυτή τη φορά υποδύεστε τον Θανάση Σκορδά, διοικητή του Χυμαδιού, ο οποίος είναι ευαίσθητος.
«Παραείναι και είναι και λίγο απελπισμένος. Δεν αντέχει τη ζωή στον στρατό, ούτε τη γειτνίαση με τον Γούλα. Εχουν διαφορετική αντίληψη. Εχουν έχθρα γιατί ο Σκορδάς, όταν ήταν φίλοι, του πήρε τη γυναίκα της ζωής του την οποίο πλέον έχουν χάσει και οι δύο. Υποφέρει από μοναξιά. Δεν ξέρω όμως και τι θα έκανε αν δεν ήταν στον στρατό. Το δράμα του είναι... και η λύση στο δράμα του. Σε όλους μας κάτι φταίει, μας φταίει αυτό που κάνουμε πολλές φορές, αλλά όταν καταπιανόμαστε με αυτό ταυτοχρόνως μας ανακουφίζει από τον πόνο που νομίζαμε ότι μας προκάλεσε. Αυτό συμβαίνει και στο θέατρο. Ολοι οι ηθοποιοί έχουν ιστορίες πίκρας από τη δουλειά τους, αλλά η ίδια η δουλειά αυτή, στον βαθμό που γίνεται με όρεξη και δημιουργικά σε ανακουφίζει».

Στρατός και ευαισθησία πάνε μαζί;
«Δημιουργούν ένα κοντράστ και γεννούν καταστάσεις μη αναμενόμενε, τις οποίες χρειάζεται η κωμωδία. Κωμικό είναι αυτό που δεν περιμένουμε να συμβεί».

Μεγάλο του απωθημένο είναι η επανεκκίνηση στην ερωτική του ζωή. Θα την κάνει με τη Ναταλία;
«Δεν ξέρω αν πιστεύει στον εαυτό του και αν θα τα καταφέρει, αλλά προσπαθεί κι αυτό είναι συγκινητικό».

θα μπορέσει να επιβιώσει το στρατόπεδο του Σκορδά έχοντας αντίπαλο το σκληροπυρηνικό στρατόπεδο καταδρομέων;
«Μέχρι το επεισόδιο που έχω διαβάσει τα καταφέρνουμε. Μας πιέζουν, τους πιέζουμε, δεν χαριζόμαστε. Είναι και ένας διαγωνισμός αποδοχής. Νομίζω ότι στο βάθος το μήνυμα που περνάει Η σειρά είναι αυτό της αποδοχής του άλλου και το κατά πόσο όταν δεν υπάρχει δημιουργεί δύσκολες και κωμικοτραγικές καταστάσεις. Με το χιούμορ κάποια ζητήματα φωτίζονται πιο καλά».

Οι φαντάροι εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του Σκορδά;
«Βέβαια, στο έπακρο. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο αποκλεισμού πας να ξεφύγεις έτσι κι αλλιώς.. Πόσω μάλλον όταν είναι χαλαρός αυτός που επιβλέπει την τήρηση των κανόνων. Ο στρατός είναι το καλύτερο σχολείο, το πανεπιστήμιο της λούφας, η οποία δυστυχώς μας ακολουθεί και στον δημόσιο βίο μας αργότερα».


Λούφα πάντως δεν έχει στο στρατόπεδο του κ. Μπέζου. Εχει υπάρξει σμήναρχος στης «Ελλάδος τα παιδιά», οπότε μπορεί να ψαρώσει πιο εύκολα τους νεοσύλλεκτους ηθοποιούς.
«Βέβαια. Είναι ένας εξαιρετικός και λαμπερός θεατρίνος και μπροστά από την κάμερα. Γελώ πολλές φορές και ο ίδιος», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved