Άγριες μέλισσες: Τάσος Σωτηράκης: "Ποτέ μου δεν κυνήγησα την τηλεόραση"
Media

Άγριες μέλισσες: Τάσος Σωτηράκης: "Ποτέ μου δεν κυνήγησα την τηλεόραση"

Άγριες μέλισσες: Ο Τάσος Σωτηράκης παραχώρησε πρόσφατα μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και μίλησε για το σίριαλ αλλά και για το χώρο της τηλεόρασης!

Ο Λάζαρος, που υποδύεστε στη σειρά, είναι ο αντίθετος χαρακτήρας από τον Άρη Βελουχιώτη που υποδυθήκατε για τρεις σεζόν στο θέατρο, ενώ σας βλέπουμε με εντελώς διαφορετική εμφάνιση.

Έπρεπε να αλλάξει τελείως η εικόνα μου για αυτόν τον ρόλο. Αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει κάθε φορά να προσαρμοζόμαστε. Είναι δύσκολο γιατί τον «Άρη» τον έχω αγαπήσει πολύ και θεωρώ πως είναι σταθμός στην πορεία μου αυτή η παράσταση. Οπότε ήταν δύσκολο να αποχωριστώ αυτή την εικόνα.

Εκτός από την υποκριτική, ασχολείστε και με τη μουσική. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο;

Συνδυάζονται πολύ όμορφα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός και κάποια στιγμή με γοήτευε η σκηνή και ήθελα να ψάξω και άλλα πράγματα. Μπήκα στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ρέντη και με μάγεψε αυτός ο κόσμος. Το ιδανικό για εμένα είναι και να παίζω και να ασχολούμαι με τη μουσική. Μέχρι στιγμής σας παρακολουθούσαμε σε θεατρικές παραστάσεις και όχι στην τηλεόραση.

Ήταν επιλογή σας;

Όχι, ποτέ δεν σνόμπαρα την τηλεόραση, απλά δεν έχει τύχει. Μου αρέσει πολύ η τηλεόραση. Ποτέ δεν την κυνήγησα, όμως, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Εκφράζεστε καλύτερα στη θεατρική σκηνή;

Πιστεύω πως οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν μπορούν να συγκρίνουν το θέατρο με την τηλεόραση. Το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός που πάλλεται συνέχεια. Από τις πρόβες μέχρι και την παράσταση, και ακόμη και όταν είναι κλειστά όπως τώρα. Το θέατρο βράζει. Οπότε, δεν μπορώ να τα συγκρίνω. Το θέατρο είναι μεγάλη αγάπη και ένας χώρος που συνδυάζει πολλές τέχνες. Το τελευταίο διάστημα το θέατρο πλήττεται από τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

Εσείς πώς βιώνετε αυτή την κατάσταση;

Το θέατρο πλήττεται. Είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει στους καλλιτεχνικούς κλάδους. Είναι φοβερή αυτή η απαξίωση απέναντι στους ανθρώπους της τέχνης. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Εσείς πώς βιώνετε αυτή την κατάσταση;

Κάνω υπομονή και είμαστε στις επάλξεις προκειμένου όταν ανοίξουν οι αίθουσες να βρεθούμε πάνω στη σκηνή. Όλες οι τέχνες δεν μπορούν χωρίς τους θεατές τους και οι θεατές δεν μπορούν χωρίς τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved