Η Θεοφανία Παπαθωμά σε ρόλο τραγουδίστριας οπερέτας, όπως δεν την ξανά είδαμε!
Media

Η Θεοφανία Παπαθωμά σε ρόλο τραγουδίστριας οπερέτας, όπως δεν την ξανά είδαμε!

Για την νέα της παράσταση πριν το lockdown μίλησε η πολυτάλαντη ηθοποιός, Θεοφανία Παπαθωμά σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Το πολιτικό σκηνικό είναι η έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη το 1939 και οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων στην Τουρκία έως τα 1955. Μια πολύ ωραία παράσταση, που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στην Κωνσταντινούπολη. Εγώ υποδύομαι μια τραγουδίστρια της οπερέτας, που αναγκάζεται να δώσει το παιδί της να το μεγαλώσει μια άλλη γυναίκα και όλα αυτά τα χρόνια δεν επιτρέπεται να το βλέπει. Μια γυναίκα που βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς, ενώ έχει μεγάλο ταλέντο, δεν καταξιώνεται, η προσωπική της ζωή καταστρέφεται και χάνει και το παιδί της. Είναι ένας πολύ δραματικός ρόλος, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», αναφέρει σήμερα η ίδια για τον ρόλο της.

Η Σοφία Σπυράτου, που υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία, ετοιμάζει στο Θέατρο Βεάκη μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου τα περίφημα γλέντια της Πόλης, με αξέχαστα τραγούδια, εναλλάσσονται με την ποίηση, τον πόνο και το δράμα εκείνου του τόπου και χρόνου. Το έργο μυρίζει Ελλάδα και αρκετά στοιχεία από τη νοοτροπία της εποχής εκείνης συνδέονται με το σήμερα. «Οι άνθρωποι πάντα θα προσπαθούν να χαίρονται, να ερωτεύονται και να επιβιώνουν σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Στο έργο αναφέρονται οι δυσκολίες της ζωής των Ελλήνων και τελικά η ασημαντότητα του ανθρώπου. Το πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε και έρμαια των καταστάσεων. Πόσο μάταια είναι όλα τα μίση, τα πάθη, οι φόβοι, οι δισταγμοί, τα όνειρα», λέει η γνωστή ηθοποιός.

Όσο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν τα θέατρα και ο καλλιτεχνικός κόσμος τους τελευταίους μήνες, η Θεοφάνια Παπαθωμά εκτιμά πως η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η αβεβαιότητα κάθε καλλιτεχνικής δουλειάς.

«Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Βάλλεται η ζωή και η ελευθερία μας. Ετοιμάζεις μια δουλειά και δεν ξέρεις αν τα Θέατρα θα ανοίξουν ή θα κλείσουν. Είναι αστείο να περιμένουμε να μας προστατεύσει το κράτος, γιατί αυτό θα πρέπει καταρχήν να μας αφήσει να αναπνεύσουμε και μετά να ζήσουμε. Και για να ζήσουμε, θα πρέπει να δουλέψουμε. Βρισκόμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ», τονίζει.

Παρ' όλα αυτά, ή ίδια βρίσκει πάντα την αισιοδοξία σε λόγια και πράξεις αγάπης. «Αισιοδοξία αντλώ όταν βιώνω την αγάπη. Από την άλλη, με ρίχνει το σκοτάδι, το μίσος, η μαύρη ενέργεια, η ζήλια, ο φθόνος, το ψέμα και η κακία των ανθρώπων», καταλήγει, σύμφωνα με το Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved