Κατερίνα Παπουτσάκη: «Η ηρωίδα μου θα αλλάξει πολύ με το πέρασμα των χρόνων»
Media

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Η ηρωίδα μου θα αλλάξει πολύ με το πέρασμα των χρόνων»

Η Κατερίνα Παπουτσάκη πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» υποδυόμενη τη Μαίρη, μια γυναίκα χαμηλών τόνων, ταυτόχρονα όμως με τσαγανό και χιούμορ.

Η γοητευτική ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τα χαρακτηριστικά της ηρωίδας της που της αρέσουν περισσότερο και αν στη σειρά βρήκε στοιχεία από τη δική της οικογένεια.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Μαίρης που σας αρέσουν περισσότερο;

«Μου αρέσει ο δυναμισμός της, το γεγονός ότι είναι ακέραιος χαρακτήρας. Είναι σοβαρή, σταθερή και ώριμη, αλλά ταυτόχρονα ονειρεύεται πράγματα για τον εαυτό της και έχει ψήγματα προοδευτισμού στην προσωπικότητα της. Δεν έχει τη νοοτροπία της μάνας της. Μπορεί να έχει οδεύσει στα χνάρια που της έχει υποδείξει εκείνη, αλλά το πώς έχει φτιάξει τη ζωή της δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος με προοδευτικές αποχρώσεις».

Μπορεί δηλαδή να δούμε την ηρωίδα να κάνει την επανάσταση της και να διεκδικεί πράγματα για εκείνη;

«Η ηρωίδα αλλάζει πολύ με το πέρασμα ων χρόνων, ξεκινάει κάπως άχρωμη και μαζεμένη, αλλά σιγά σιγά πατάει στα πόδια της, διαφοροποιείται από αυτό που είναι τώρα. Η σκηνοθεσία της 'Ολγας θίγει με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο όλα όσα συμβαίνουν, γι' αυτό και η σειρά δεν σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει, δεν μπορεί να "κάτσει" ποτέ σεναριακά ή σαν ρυθμός, γιατί η εποχή στην οποία αυτά συμβαίνουν είναι κομβικής σημασίας. Αλλάζουν ο ρόλος της γυναίκας και οι ισορροπίες στην οικογένεια, γίνεται η ανατροπή ενός καθεστώτος σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο και βλέπουμε πώς μπορεί η ανθρώπινη πλευρά να μας φέρει κοντά, πέρα από τις πεποιθήσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας».

Στη σειρά βρήκατε στοιχεία και από τη δική σας οικογένεια;

«Δεν έχω ταυτιστεί και πάρα πολύ. Στη δική μου οικογένεια ήμασταν αλλιώς. Η μαμά μου ήταν συνδικαλίστρια. Ήταν από τις γυναίκες που έκαναν αντρικό επάγγελμα: έκανε μίξη εικόνας στην ΕΡΤ, η πρώτη γυναίκα στον χώρο αυτόν. Ήταν πολιτικοποιημένη και ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει όταν ήμουν μικρή, οπότε δεν είχα ζήσει αυτό το μοντέλο οικογένειας που παρουσιάζει η σειρά. Παρ’ όλα αυτά, βλέποντας τη γιαγιά και τον παππού ή διάφορους θείους και θείες, μου είναι γνώριμη αυτή η εποχή», είπε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved