Media

GNTM: Παραβίασε περιοχή Natura το επεισόδιο στην Ελαφόνησο; Διαμαρτυρίες και αντιδράσεις

 H προβολή του επεισοδίου του GNTM με φόντο την Ελαφόνησο έφερε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις!

O Γιώργος Καράβας είπε: «Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί». Και η Βίκυ Καγιά πρόσθεσε: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

Η Βίκυ Καγιά οδήγησε ένα τζιπ πάνω στην άμμο και στη συνέχεια στήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός της παραγωγής, ώστε να γίνει η φωτογράφιση για τους παίκτες του GNTM και… με αυτές τις εικόνες έγινε χαμός από τους χρήστες του διαδικτύου και αναρωτιούνταν πώς γίνεται να καταπατείται με αυτό τον τρόπο μια περιοχή.

Η εκπομπή, Το Πρωινό ανέφερε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τα γυρίσματα του GNTM και μίλησε και ο υπεύθυνος εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον της Greenpeace, Άλκης Καφετζής.

Ο Άλκης Καφετζής: «Το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε οποιαδήποτε παραλία είναι παράνομο. Δεν έχει να κάνει ότι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται εντός NATURA. Εγώ δε μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε εγώ τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνολικά είναι πολύ λάθος.

Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο.

Μίλησα τηλεφωνικά μαζί τους και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο Φορέας Διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα. Από μακριά δεν έχουμε την επιστημονική γνώση να κρίνουμε. Επικοινώνησα μαζί τους και το γνωρίζουνε. Είναι και αυτοί εκνευρισμένοι. Θα δούμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved