Ανασκόπηση 2020: Έλληνες ηθοποιοί στον κόσμο του Netflix (pics+vid)
Media

Ανασκόπηση 2020: Έλληνες ηθοποιοί στον κόσμο του Netflix (pics+vid)

Ανασκόπηση 2020: Η διαδικτυακή πλατφόρμα πρωταγωνιστεί στις ζωές όλων, ειδικά την εποχή της καραντίνας όπου όλοι συντονίζονται στους δέκτες τους για να δουν τις υπερπαραγωγές της. Σε κάποιες μάλιστα από αυτές μπορεί να πετύχετε και γνώριμα πρόσωπα.

Εκατομμύρια θεατές παγκοσμί­ως δηλώνουν συνδρομητές του Netflix και φανατικοί των σει­ρών και των ταινιών που φιλο­ξενεί. Ως αναπόσπαστο κομμά­τι της νέας καθημερινότητάς μας, που μας θέλει να «μένουμε σπίτι» λόγω κορονοϊού, η δυναμική της πλατφόρμας είναι τεράστια. Γι' αυτό οι συμμετοχές Ελλήνων ηθοποιών στις μεγάλες αυτές παραγωγές προκαλούν ενδιαφέρον.

Την αρχή έκανε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ένας από τους πιο σημαντικούς πρω­ταγωνιστές της μικρής και μεγάλης οθόνης αλλά και του θεάτρου στη χώρα μας. Πρω­ταγωνίστησε στην ιταλική σειρά «Suburra» με κεντρικό άξονα ένα πραγματικό σκάνδαλο γύρω από τη μάχη για τον έλεγχο και τη με­τατροπή μιας παραθαλάσσιας πόλης έξω από τη Ρώμη σε παράδεισο του τζόγου. «Έπαιξα έναν καρδινάλιο. Ήταν απανωτές οι προκλή­σεις. Μου είπαν ότι τον πήρα τον ρόλο αλλά πρέπει να εμφανιστώ ολόγυμνος... Δεν είχα κάνει ποτέ γυμνό στη ζωή μου. Στα 60 μου, είπα, για πρώτη φορά ας κάνω κι εγώ ένα γυμνό πριν πεθάνω», έχει δηλώσει σε παλαι­ότερή του συνέντευξη. Και μπορεί να είδε το όνομά του σε σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να συμμετέχει σε δή­θεν «όργια», λόγω μίας τολμηρής σκηνής στο πρώτο επεισόδιο της συγκεκριμένης σειράς, και ο ίδιος να κινείται νομικά, ωστόσο όλη αυτή η εμπειρία ήταν ένα δυνατό φορτίο για έναν Έλληνα ηθοποιό. «Γενικά οι συνθήκες στις ξένες παραγωγές, είτε πρόκειται για το Netflix είτε όχι, είναι πολύ καλύτερες. Υπάρχει μεγαλύτερη άνεση και σεβασμός στη δουλειά σου. Και η λέξη σεβασμός που χρησιμοποιώ δεν είναι τυχαία. Σε σέβονται πραγματικά. Στην Ελλάδα είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δεν τους νοιάζει αν έχεις κάπου να κάτσεις, αν κρυώνεις, αν διψάς, αν πεινάς. Εκεί τους απασχολεί. Φροντίζουν να είσαι ξεκούραστος, να τρως και να μην κρυώνεις για να μπορέσεις να αποδώσεις όταν έρθει η ώρα για το γύρισμα. Εδώ δεν τα υπολογίζει κανένας αυτά», έχει δηλώσει.

Το παράδειγμα του προαναφερθέντος ακο­λούθησε και ο ταλαντούχος Πάνος Βλάχος, που τα τελευταία χρόνια κυνηγά το όνειρό του και στο εξωτερικό. Αν και τη φετινή σεζόν υποδύεται έναν μυστηριώδη άνδρα στη σειρά του Αlpha «Αγγελική», πριν από λίγο και­ρό, μέσα από τον προσωπικό του λογαρια­σμό στο Instagram, μοιράστηκε ένα βίντεο από τη συμμετοχή του στην παραγωγή του Netflix «Selena».

Ο ίδιος ενσαρκώνει έναν πετυχημένο φωτογράφο, ο οποίος αναλαμβάνει να φωτογραφίσει την πρωταγωνίστρια της σειράς (Μεξικανή τραγουδίστρια) στα αρχικά της βήματα. Στη λεζάντα μάλιστα της ανάρτησης του παρακίνησε τους διαδικτυακούς του φίλους να σπεύσουν να δουν τη σειρά, ενώ έγραψε και πόσο ευγνώμων είναι για την εν λόγω ευκαιρία που του δόθηκε το διάστημα που ζούσε στην Αμερική.

Το έτερον ήμισυ του Πάνου, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, επίσης έκανε το δικό της πέρασμα σε μία από τις πιο επιτυχημέ­νες σειρές παγκοσμίως, το «Homeland», που προβάλλεται στην πλατφόρμα. Η ηθοποιός, που στο εξωτερικό κάνει μικρά και σταθε­ρά βήματα με το όνομα Joanna Fyllidou, έπαιξε στο φινάλε του όγδοου κύκλου μια Ρωσίδα κατάσκοπο και εμφανίστηκε σε μία σκηνή βουβή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι μικρή υπόθεση, αν αναλογιστεί κάποιος πόσα κάστινγκ γίνονται για την οποιαδήποτε σκη­νή μιας τέτοιας παραγωγής.

«Το φινάλε του "Homeland" με άφησε πραγματικά άφωνη. Πέρα από την πλάκα. Ήταν τρομερά συγκινητικό να είμαι μέρος του φινάλε ενός σόου που βλέπω από το 2011. Και να γνωρίσω τόσο σπουδαίους ανθρώπους και καλλιτέχνες όπως οι Claire Danes, Costa Ronin, Lesli Linka και Alex Gansa. Σας ευχαριστώ από τη μεριά του κοι­νού και σας ευχαριστώ που με υποδεχτήκατε στην οικογένεια του Homeland», έγραψε σε μήνυμα της στο Instagram, δημοσιεύοντας στιγμιότυπα από τη σκηνή στην οποία εμφα­νίζεται, χωρίς ωστόσο να μιλάει.

Από τις πασαρέλες στα σετ γυρισμάτων

Η μεγαλύτερη «εγχώρια» έκπληξη ήταν αυτή του Γιάννη Σπαλιάρα. Το 44χρονο μοντέλο, που είχε εργαστεί και πριν από το «Survivor» σε τηλεοπτικές παραγωγές του Μega και άλλων καναλιών, άνοιξε τα φτερά του και βρέθηκε να συμμετέχει στη δημοφιλή σειρά «El Senor de los Cielos» στο Netflix. «Δεν άγγιξα τα τρελά λεφτά του Hollywood, αλλά ήταν καλύτερα από τα ελληνικά δεδομένα... Δεν πήρα εκατομμύρια, όχι... Συγκριτικά, όμως, με τα ποσά που δίνονται εδώ, ήταν ανώτερα. Τρεις φορές περισσότερα περίπου. Για τα δεδομένα ήταν καλή αμοιβή, διότι ο ρόλος μου είναι αμέσως μετά τον κε­ντρικό πρωταγωνιστή», δήλωσε σε κυπριακό περιοδικό.

Για τις ανάγκες του ρόλου, ο Γιάννης Σπαλιάρας υποχρεώθηκε να μιλήσει σε τρεις διαφορε­τικές γλώσσες, ισπανικά, αγγλικά και ελληνικά. «Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ όταν μου έστειλαν μια σκηνή που έπρεπε να πω στα αγγλικά και στα ισπανικά. Ενώ αποστηθίζω εύκολα κείμενα, όταν έφτασε η ώρα για τα ισπανικά αγχώθηκα γιατί είχα μόλις τρεις ώρες για να προετοιμαστώ και ήθελα να στείλω κάτι αξιοπρεπές, ώστε να νιώθω καλά με τον εαυτό μου», είπε. Αναφορικά με τη σύγκριση που έκανε με τις ελληνικές παραγωγές έχει πει: «Σύγκριση δεν υπάρχει, μη λέμε ψέμα­τα. Έχουμε τεράστιες διαφορές. Μου έκαναν εντύπωση οι κάμε­ρες και η τεχνολογία που έχουν, δεν τα είχα δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι πολύ μπροστά! Δεν σου συζητώ για το budget. Έχει αληθινά όπλα, κανονικές ανατι­νάξεις και σπουδαία εξειδίκευ­ση. Θυμάμαι σε μία σκηνή, όπου έπεφτε ένας πυροβολισμός και μία μπουνιά, ήρθε ειδικός για τα όπλα και μας έδειχνε τα πάντα, υπήρχε ειδικός που σου έδει­χνε πώς να παλεύεις και πώς να ρίξεις μία μπουνιά... Έχουν την κάμερα και κρέμονται πενήντα μέτρα από το έδαφος, κάνουν επικίνδυνα πράγματα».

Για τα σχόλια που δέχτηκε από κάποιους χρήστες των Social media και συναδέλφους δήλωσε: «Δεν περίμενα να χαρούν όλοι. Λογικό είναι. Το σύνο­λο σχεδόν των δημοσιογράφων και του κόσμου, πάντως, με στήριξε και μου έδωσε συγχαρητήρια. Μόνο χαρούμενος μπορώ να εί­μαι. Τώρα, το αν ακούστηκαν και δυο - τρία πράγματα από κάποιους, οκ. Δεν ασχολούμαι κιόλας. Αδιαφορώ και προσπερ­νώ. Δεν θα σταθώ σε δύο ατυχή περιστατικά, θα ήταν λάθος μου αν το έκανα».

Ένα ακόμη μοντέλο που βρέ­θηκε να πρωταγωνιστεί στον κόσμο του Netflix είναι η Ντένια Αγαλιανού, που το κοινό γνώρισε από το «GNTM» του ΑΝΤ1. Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο Μεξικό, να μάθει ισπανικά και να γραφτεί σε μια σχολή υποκριτικής. «Όταν ήμουν στο Next Top Model, ούτε καν το φανταζόμουν ότι θα άλλαζε έτσι η ζωή μου. Όταν περνούσα από τα τρία πιο δύσκολα χρόνια της ζωής μου, που ήμουν σε αυτή τη φάση της αλλαγής, ήμουν μόνη εντελώς σε ξένη χώρα, ξεκίνησα από το μηδέν, δεν μι­λούσα ισπανικά, μπήκα σε μια δραματική σχολή με τόσο ανταγωνισμό, μετά κέρδισα υποτροφία, βραβεύτηκα ως καλύτερη ηθοποιός στην πρώ­τη μου παράσταση στο θέατρο, ένα έργο του Τένεσι Ουίλιαμς κι εκεί ξεκίνησαν όλα.

Ήξερα ότι θα γίνω ηθοποιός κάποια στιγμή στη ζωή μου, δεν το περίμενα ότι θα έφτανα έως εδώ και ότι θα μιλούσα ισπανικά καλύτερα από ελληνικά. Δεν φανταζόμουν ότι θα μιλάω πέντε γλώσσες κι ότι θα είχα τέσσερα πτυχία στα 25 μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της. Αφού λοιπόν συμμετείχε σε πληθώρα μεξικάνι­κων σίριαλ, η Ντένια βρέθηκε να είναι πρωτα­γωνίστρια στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, «El Dragon».

Δείτε το παρακάτω βίντεο που είναι το τρέιλερ της σειράς El Dragon στην οποία πρωταγωνιστεί η Ελληνίδα καλλονή Ντένια Αγαλιανού:

Πηγή: TV Τύπος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved