Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τις πιο νόστιμες συνταγές για το τραπέζι μας
Media

Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τις πιο νόστιμες συνταγές για το τραπέζι μας

Σήμερα στις 16:40  ο Άκης Πετρετζίκης έχει χαρές, αφού σε αυτό το Kitchen Lab γίνεται... κουμπάρος, παντρεύοντας σε κάθε πιάτο του μενού του υλικά και συνταγές που ταιριάζουν  μεταξύ τους.

 

 

Για πρώτο πιάτο παντρεύει το γαλλικό με το ελληνικό croque madame, φτιάχνοντας αυγόφετες, σε σάντουιτς, ένα ορεκτικό που λέει... bonjour με ελληνικό τρόπο. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και ξεκινάει σε ένα μπολ, όπου ο Άκης βάζει 3 αβγά, γάλα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μουστάρδα, πάπρικα και ανακατεύει.

Κόβει ψωμί σε χοντρές φέτες και τις βάζει στο μπολ. Προσθέτει τις κομμένες φέτες σε τηγάνι με σπορέλαιο, ψήνει για 4-5 λεπτά, αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και ακολουθεί την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.

Για τη σύνθεση, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζει χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές μακριές φέτες, ψήνει για 4-5 λεπτά και αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετεί ξανά το ίδιο το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτει ελαιόλαδο, βάζει 2 αβγά, αλάτι, πιπέρι και τηγανίζει για 2 λεπτά. Παίρνει τη μια αβγόφετα, και απλώνει μουστάρδα, λίγο λουκάνικο, λίγη φέτα τριμμένη και καλύπτει με άλλη μια αβγόφετα. Καλύπτει με ένα αβγό τηγανητό και πασπαλίζει με φέτα. Σερβίρει τις αβγόφετες με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης παντρεύει το κρέας με το πετιμέζι σε έναν ανατρεπτικό αλλά πολύ πετυχημένο συνδυασμό. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο βάζει 1 κιλό μοσχάρι ελιά σε κομμάτια, ρίχνει αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Προσθέτει 1 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, σκόρδο σε φέτες, θυμάρι, κανέλες, δάφνες, πελτέ ντομάτας και ανακατεύει. Κόβει ντομάτες σε κυβάκια, τις βάζει στην κατσαρόλα και σβήνει με το υλικό που κάνει τη διαφορά στη συνταγή, το πετιμέζι. Προσθέτει νερό, αλάτι, πιπέρι , ανακατεύει, καλύπτει με το καπάκι και αφήνει να σιγοβράσει το φαγητό του για 1 ½- 2 ώρες. Για το σερβίρισμα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνει αλάτι και παπαρδέλες, βράζει τα ζυμαρικά, σουρώνει και προσθέτει ελαιόλαδο. Σερβίρει με μυζήθρα και ρίγανη.

Για επιδόρπιο παντρεύει την καρύδα με την σοκολάτα, σε μια σπέσιαλ τούρτα. Στον κάδο του μίξερ βάζει βούτυρο, ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτει λίγο αλεύρι, 5 αβγά και χτυπάει. Σε μπολ βάζει αλεύρι, ινδοκάρυδο, κακάο, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύει. Μεταφέρει τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και τα ανακατεύει. Σε 2 φόρμες με κακάο, βούτυρο και λαδόκολλα, μοιράζει το μείγμα και ψήνει για 25-30 λεπτά. Για τη βουτυρόκρεμα, στον κάδο του μίξερ βάζει βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια, αλάτι και χτυπάει. Προσθέτει ινδοκάρυδο και χτυπάει για λίγα δευτερόλεπτα. Για τη σύνθεση, τοποθετεί το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνει το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα, πασπαλίζει με flakes καρύδας και το 1/3 από τη λιωμένη κουβερτούρα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο παντεσπάνια. Σερβίρει με κεράσια γλασέ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved