ΕΡΤ: «Βροχή» οι προτάσεις για το ραδιοφωνικό θέατρο της κρατικής τηλεόρασης
Media

ΕΡΤ: «Βροχή» οι προτάσεις για το ραδιοφωνικό θέατρο της κρατικής τηλεόρασης

ΕΡΤ: Το πλάνο της κρατικής τηλεόρασης και απίστευτη απήχηση που είχε στους δημιουργούς

Το θέατρο πηγαίνει προς το παρόν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ! 'Οταν οι άνθρωποι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έκαναν πρόσκληση σε δημιουργούς για την αναβίωση του ραδιοφωνικού θεάτρου, πίστευαν πως θα έχουν 150-200 προτάσεις για έργα.

Το ενδιαφέρον όμως ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα να υποβληθούν 837 προτάσεις! Από αυτές θα υλοποιηθούν οι 80, που θα μεταδοθούν από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα. Μερικές από αυτές αφορούν παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία στη σκηνή και τώρα θα ηχογραφηθούν προσαρμοσμένες δημιουργικά στις ανάγκες του ραδιοφώνου, ενώ άλλες δημιουργούνται εξ αρχής για τη ραδιοφωνία της ΕΡΤ.

Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η ηχογράφηση των πρώτων 24 παραστάσεων, στις οποίες, μεταξύ άλλων, θα ακουστούν οι Αλέκος Συσσοβίτης, Ρούλα Πατεράκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ιωάννα Παππά, Φιλαρέτη Κομνηνού, Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Κιμουλης, Πέγκυ Σταθακαπαύλου, Νίκη Παληκαράκη, Μαρία Κίτσου, Γιώργος Γάλλος, Αργύρης Ξάφης, Υβόννη Μαλτέζου, Στεφανία Γουλιώτη, Χρήστος Λούλης, Ευγενία Δημητροπούλου, Δημήτρης Μοθωναίος, Κώστας Φαλελάκης, Άννα Φόνσου, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Καβογιάννη, Παύλος Χαϊκάλης και Δημήτρης Πιατάς.

Δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχει η σκέψη να επιστρέψει το θέατρο και ως τηλεοπτική παραγωγή στους δέκτες μας.

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved