Καίτη Κωνσταντίνου: «Νομίζω για τον καθένα το σκηνικό στην «Τούρτα της μαμάς» είναι οικείο»
Media

Καίτη Κωνσταντίνου: «Νομίζω για τον καθένα το σκηνικό στην «Τούρτα της μαμάς» είναι οικείο»

H Kαίτη Κωνσταντίνου αισθάνεται χαρούμενη για το ότι βρίσκεται ξανά στα τηλεοπτικά πλατό με τον Κώστα Κόκλα, εξηγεί γιατί αγαπά την Ευανθία στη σειρά «Η τούρτα της μαμάς» ενώ αναφέρεται στους δυο δύσκολους χειμώνες της πανδημίας.

Ειλικρινής και αληθινή, η ηθοποιός μιλά για όλα.
Μιλήστε μου για την Ευανθία...

«Είναι ένας πολύ αγαπημένος μου χαρακτήρας. Η σειρά είναι γραμμένη με πολύ χιούμορ. Στην κωμωδία μετράει ακόμα περισσότερο το «εν αρχή ην ο λόγος». Η «Τούρτα της μαμάς» δεν βασίζεται σε τύπους ανθρώπων, αλλά σε χαρακτήρες. Η Ευανθία ηγείται της οικογένειας. Έχει τρέλα με τη μαγειρική. Διατηρεί ένα blog που ανεβάζει βίντεο με τις συνταγές της. Είναι η Ελληνίδα μάνα που λατρεύει το φαγητό και θέλει όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από ένα τραπέζι με καλεσμένους γνωστούς ή φίλους να απολαμβάνουν τις δημιουργίες της, παρά τις όποιες εντάσεις προκύπτουν κάθε φορά. Άλλωστε, στο τέλος πάντοτε έρχεται η τούρτα που ηρεμεί τα πνεύματα και όλα ξεχνιούνται»


Έχετε κοινά χαρακτηριστικά με την ηρωίδα;
«Δεν ξέρω κατά πόσο οι ηθοποιοί έχουν κοινά στοιχεία με τους ήρωες των έργων. Αυτό που εγώ τουλάχιστον θεωρώ βέβαιο είναι ότι κάθε ηθοποιός βάζει τα δικά του χαρακτηριστικά στο ρόλο που καλείται κάθε φορά να ενσαρκώσει. Εγώ, π.χ., δεν σας κρύβω ότι δεν έχω καμία σχέση με την κουζίνα. Ούτε τούρτες ξέρω να φτιάχνω ούτε τις περίεργες συνταγές που μαγειρεύει η Ευανθία.»


Στα παιδικά σας χρόνια υπάρχει ως μνήμη η εικόνα των οικογενειακών τραπεζιών με συγγενείς και φίλους;
«Ναι. Εκείνα τα χρόνια ήταν σύνηθες να μαζεύονται οι οικογένειες γύρω από ένα τραπέζι και να τρώνε όλοι μαζί, όχι βέβαια με τη συχνότητα που το κάνουν οι ήρωες της σειράς. Σήμερα αυτό δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα έχω τέτοιες αναμνήσεις. Είναι μια γνώριμη συνθήκη. Νομίζω ότι για τον καθένα το σκηνικό στην «Τούρτα της μαμάς» είναι οικείο»

Πώς είναι για εσάς η χρονιά της πανδημίας;
«Οι δύο τελευταίοι χειμώνες ήταν για όλους πολύ δύσκολοι. Καταλαβαίνω πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός, όμως η καραντίνα και η απομόνωση δεν αντέχονται άλλο. Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους του χώρου μου γιατί δουλεύω, Ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Θεωρώ πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει με τα κλειστά θέατρα, όταν μάλιστα παρατηρείται τέτοιος συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακόμα και εμείς οι λίγοι που δουλεύουμε δεν μπορούμε να το χαρούμε γιατί σκεφτόμαστε τους συναδέλφους μας που έχουν μείνει άνεργοι. Η δουλειά μας δεν είναι χόμπι, αλλά βιοποριστικό μέσο. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές έχει απαξιωθεί η τέχνη. Είναι δύσκολη η απομόνωση, το να μη νιώθεις ελεύθερος, να μη βλέπεις τους φίλους σου, να μην μπορείς να πας όπου θέλεις και όποτε θέλεις.», λέει η ηθοποιός στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved