MasterChef 5: Η Βίλλη Σεργή στο gossip-tv: Οι αστειότητες, η κακεντρέχεια και η ξεχωριστή Μαργαρίτα

MasterChef 5: Η Βίλλη Σεργή στο gossip-tv: Οι αστειότητες, η κακεντρέχεια και η ξεχωριστή Μαργαρίτα

MasterChef 5: Μια από τις παρουσίες του φετινού κύκλου του ριάλιτι μαγειρικής που ξεχώρισαν είναι σίγουρα η Βίλλη Σεργή η οποία όμως έφυγε νωρίς από το παιχνίδι. 

Όμορφη, πρόσχαρη, μετρημένη στα λόγια της και με όνειρο να μπει στον κόσμο των επαγγελματικών κουζινών και να τον κατακτήσει, η 29χρονη Βίλλη με καταγωγή από Νάξο και Καλαμάτα, μιλάει για τη γεύση που της άφησε η συμμετοχή της στον τηλεοπτικό μαγειρικό διαγωνισμό αλλά και για το πώς βίωσε η ίδια όλη αυτή την εμπειρία.

Η Βίλλη που έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός και έχει σπουδάσει ψυχολογία και εγκληματολογία στο Λονδίνο, μιλάει για τα σχόλια που δέχτηκε από πρώην συμπαίκτες της, για τις φιλίες που αποκόμισε από το MasterChef αλλά και για την ξεχωριστή Μαργαρίτα Νικολαΐδη που θέλει πολύ να είναι η φετινή νικήτρια. Απολαύστε την σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη...

Τι γεύση σου έχει αφήσει η εμπειρία σου στο MasterChef τελικά, τώρα που μπορείς να δεις τα πράγματα λίγο αποστασιοποιημένα;

Η εμφάνισή μου στο’’MasterChef’’ ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μου να ακολουθήσω το μονοπάτι της μαγειρικής. Κατανόησα ότι ερχόμενη σαν ερασιτέχνης με διακατείχε μια έντονη μαγειρική ανασφάλεια και έτσι επέτρεψα αυτό να γίνει στόχος σχολιασμού. Οι διαγωνιζόμενοι του 2021 είχαν εξαρχής αποδειχτεί αρκετά ανταγωνιστικοί και έντονοι χαρακτήρες, παρόλα αυτά εγώ εστιάζω στην ανεκτίμητη γνώση που απέκτησα και την πίστη στον εαυτό μου (ειδικά έπειτα από τη δοκιμασία αποχώρησης). Φαίνεται ότι με πείσμωσε η όλη εμπειρία και πάνω από όλα, βοήθησε πραγματικά να πιστέψω στις δυνατότητές μου. Έκανα απίστευτες φιλίες που ξέρω ότι θα έχουν διάρκεια και ανυπομονώ να κερδίσει τον τίτλο ένας άνθρωπος που να έχει μαγειρική αντίληψη, ευθύνη και που μπροστά του βάζει την αγάπη για τη μαγειρική.

Σε κατηγόρησαν λίγο πριν φύγεις για άνθρωπο που δημιούργησε κλίκες μέσα στο παιχνίδι. Τι απαντάς;

Είναι αστειότητες και κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια. Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ότι σε έναν τόσο ανταγωνιστικό μαγειρικό διαγωνισμό, είχαμε ελάχιστο χρόνο για ξεκούραση. Εγώ επέλεγα τον χρόνο αυτό να τον αφιερώνω στην κουζίνα του σπιτιού του Masterchef. Δεν δημιουργήθηκαν εκεί κλίκες αλλά φιλίες και αναπόφευκτα ανταλλαγή γνώσεων. Στην κουζίνα αυτή ετοιμάζαμε φαγητό και άλλες φορές πειραματίζονταν τα παιδιά και εγώ συμμετείχα, φιλετάραμε ψάρια, ανοίγαμε φρέσκα ζυμαρικά, φτιάχναμε προζύμι και μπορούσε οποιοσδήποτε ήθελε να συμμετέχει, όπως έκανε μια φορά και η Κωνσταντίνα.

Κάποιοι όμως το έβλεπαν αρνητικά. Ήμουν πάντα εκεί, στην κουζίνα, θυμάμαι τη Μαργαρίτα να παραπονιέται από την μια πότε θα είναι το φαγητό έτοιμο και από την άλλη ότι δεν με έβλεπε σχεδόν καθόλου. Δεν κατάλαβα ποτέ τους κακοπροαίρετους ανθρώπους που βλέπουν τις φιλίες σαν κλίκες.

Κακό είναι να χειρίζεσαι τη γνώμη του τηλεθεατή και να μεταφέρεις ένα λανθασμένο κλίμα μπροστά στις κάμερες για δική σου προβολή.

Με τον Κωνσταντίνο, τον Τζιοβάνι, τον Νίκο καμιά φορά την Ηρώ, την Μαρία Φίλογλου, τον Τζαμαλή, Παύλο, Κωστή, Χριστίνα, Σερόπ μπαίναμε πάντα στην κουζίνα. Δεν ήθελαν όλοι να μοιραστούν γνώσεις και δεν είναι κατακριτέο, οπότε γιατί γίνονται οι ίδιοι δικαστές στις προτιμήσεις των υπολοίπων;

Τα στρατόπεδα χωρίστηκαν στη συνέχεια, εγώ δεν συμμετείχα. Είχα και έχω καλές σχέσεις με όλους ανεξαρτήτως χρώματος ομάδας και κράτησα αποστάσεις από όσους δεν άρεσε η παρουσία μου, βρίσκοντας στην κουζίνα του σπιτιού καταφύγιο.

Δέχομαι κριτική μόνο από τους σεφ που δοκίμαζαν τα πιάτα μου και για αυτή και μόνο την κριτική ήμουν προετοιμασμένη.

Δικαιωμένη νιώθω επειδή και τα μικρόφωνα πολλές φορές μαρτυρούσαν τις αληθινές προθέσεις και ορμώμενη από αυτό είναι ευκαιρία να αναφερθώ στο γεγονός με την Ηρώ. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ζήτησε η ίδια να δικαιολογήσει το λόγο που ψήφισε το Στέφανο και δεν ήθελε να ψηφίσει τον Κωνσταντίνο παρόλο που δεν έφερε ούτε εκείνος βαθμό. Δεν χειρίστηκα τα λόγια της Ηρούς, είχε ήδη πάρει μια απόφαση, δεν ήξερε πώς να την τοποθετήσει μπροστά στους κριτές, δεν ήθελε να φανεί ανυπόστατη η κίνηση της αυτή. Μέσα στο διαγωνισμό καλείσαι να επιλέξεις πολλές φορές να ψηφίσεις ανθρώπους που δεν θα 'θελες, έτσι έγινε στην περίπτωση την δική μου και της Ηρούς, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις δεν χαλάνε για ψήφους.

Η Μαργαρίτα καταρρακώθηκε όταν αποχώρησες από το παιχνίδι. Είναι από τους συμπαίκτες σου που θα κρατήσεις επαφές και μετά το τέλος του παιχνιδιού;

Προσωπικά θεωρώ ότι στο κομμάτι φιλίας στάθηκα πολύ τυχερή. Και είναι ένα από τα μεγάλα κέρδη που αποκόμισα από την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό.

Ένα άτομο που ξεχώρισα πιο πολύ από όλους ήταν η Μαργαρίτα και θα κρατήσουμε επαφές κι εκτός παιχνιδιού. Δεν περίμενα να γνωρίσω ένα τόσο ξεχωριστό άνθρωπο ερχόμενη στον διαγωνισμό και τέτοιου είδους ανθρώπους θέλουμε να έχουμε μόνιμα δίπλα μας στη ζωή μας. Κι αυτό για μένα είναι το πιο σπουδαίο.

Ποια παιδιά με τα οποία συνυπήρξες μέσα στο παιχνίδι μαγειρικής δεν σε ενδιαφέρει και αν δεν τα ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου γιατί σε ενόχλησαν οι συμπεριφορές τους;

Με τα παιδιά από την μπλε ομάδα είμαστε πολύ καλοί φίλοι, κάναμε πολλή παρέα μέσα στο σπίτι. Ήμασταν σαν οικογένεια. Είναι καταπληκτικοί μάγειρες με πάρα πολλές γνώσεις, φαντασία και όρεξη. Ήταν δάσκαλοι για μένα, με βοήθησαν πολύ, έμαθα πολλά από τα παιδιά και τους ευχαριστώ πάρα πολύ! Φυσικά έκανα παρέα και με άτομα της αντίπαλης ομάδας, ένιωθα ότι βιώναμε μια μοναδική εμπειρία όλοι μαζί. Δεν είχα να χωρίσω κάτι μαζί τους και δεν τους έβλεπα ανταγωνιστικά. Ήθελα απλά να μπορέσω να είμαι υπολογίσιμη αντίπαλος και ως ένα βαθμό είχα κερδίσει τον σεβασμό τους γιατί έβλεπαν ότι προσπαθούσα. Προφανώς υπήρχαν άτομα που αναρωτιόντουσαν για την παρουσία μου στο διαγωνισμό και αμφέβαλλαν για τις ικανότητές μου αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζω. Άλλωστε το Masterchef ξεκίνησε με 24 διαφορετικούς χαρακτήρες και σαν μια μικρογραφία της κοινωνίας μας συναντάς και αδικαιολόγητες αντιπάθειες. Έφυγα χωρίς να έχω πικρία μέσα μου αλλά προφανώς δεν θα επιδιώξω να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που έδειξαν μια άνευ προηγουμένου κακεντρέχεια. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος που τους ξυπνάει το δικαίωμα του τηλεοπτικού δικαστή δεν δικαιολογεί να εκθέτει δημόσια προσωπικότητες και πόσο τραγικό να αναφέρεις τις σπουδές κάποιου σαν μειονέκτημα για να τεκμηριώσεις τις αβάσιμες σκέψεις σου για αυτόν. Από την άλλη, αναγνωρίζω ότι μέσα στο παιχνίδι εξαιτίας της πίεσης και του εγκλεισμού, τα προβλήματα, οι διαφορές και οι εντάσεις μεγεθύνονται.

GALLERY

Ποιον ξεχώρισες για το ήθος του αλλά και το ταλέντο του στην κουζίνα;

Ξεχωρίζω για τη μαγειρική συμπεριφορά τους την Μαργαρίτα, τον Τζιοβάνι και τον Νίκο. Παίζει τεράστιο ρόλο να αντιμετωπίζεις με ωριμότητα πιθανές αποτυχίες. Πηγαίνοντας μπροστά στους κριτές πρέπει να έχεις ήδη αναγνωρίσει τι δεν πήγε καλά ή τι θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα, να δέχεσαι την κριτική. Δεν "κουκούλωσαν" ποτέ τα μαγειρικά σφάλματα που παρατηρούσαν στους άλλους ή και στον ίδιο τους τον εαυτό και προσπαθούν να παραμένουν αμερόληπτοι σε ψηφοφορίες. Είναι στοχοπροσηλωμένοι και δεν επηρεάζονται από ανθρώπους και καταστάσεις ούτε είναι κομπλεξικοί. Μεταδίδουν γνώσεις όπως πολλές φορές έπραξε στη διάρκεια του διαγωνισμού ο Τζιοβάνι. Βέβαια πολλές φορές δυνατοί παίκτες είχαν άτυχες στιγμές, που τους στοίχισε ακόμα και την παραμονή τους στο σπίτι. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο το ταλέντο και η συγκέντρωση. Είναι ένας διαγωνισμός που έχει πολλές ανατροπές αν και τα παιδιά αυτά έχουν τα φόντα για να καταφέρουν πολλά πράγματα και εκτός Μasterchef.

Κάνε μία πρόβλεψη: Ποια θα είναι η τελική πεντάδα πιστεύεις;

Πιστεύω ότι πολλά παιδιά έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στον τελικό. Στηρίζω φανερά τη Μαργαρίτα από την αρχή του διαγωνισμού. Εκτός απ’ το ότι την αγαπώ πολύ, είναι καταπληκτικός άνθρωπος και μοναδική μαγείρισσα. Παρόλα αυτά καταλαβαίνω ότι είναι απαραίτητος και ο παράγοντας «ψυχολογία» για να φτάσει κάποιος να κερδίσει τον τίτλο του επόμενου Έλληνα/Ελληνίδας Masterchef.

Θέλω να πιστεύω ότι η Μαργαρίτα θα έχει απέναντί της άξιους αντιπάλους και σε αυτούς είναι μέσα ο Τζιοβάνι, ο Νίκος, ο Στέφανος, ο Διονύσης.

Έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ασχολείσαι ερασιτεχνικά με τη μαγειρική. Μετά από την εμπειρία σου στο παιχνίδι, θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο κλάδο ή σκοπεύεις να επιστρέψεις εργασιακά ως αεροσυνοδός ή ως ψυχολόγος-εγκληματολόγος που έχεις σπουδάσει;

Σίγουρα η μαγειρική βρίσκεται επαγγελματικά σε πρώτο πλάνο. Άλλωστε αυτή την απόφαση εξυπηρετούσε η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος πρέπει να είναι πολυπράγμων στη ζωή του. Όλοι έχουμε χόμπι κι όλοι έχουμε κατά νου επαγγέλματα που δεν τολμήσαμε να ακολουθήσουμε είτε επειδή δεν έτυχε είτε επειδή επαναπαυτήκαμε στην ασφάλεια της ρουτίνας μας. Δεν φοβάμαι την αλλαγή. Τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται πάντα τις αξιολογώ και τις αξιοποιώ.

Οι σπουδές είναι ένα εφόδιο που υπάρχει, δεν χάνεται επειδή θα προσπαθήσεις να ακολουθήσεις μια άλλη πορεία. Είμαι γεμάτη εμπειρίες κι αυτό δεν το θεωρώ κατακριτέο, ίσα ίσα το συνιστώ ανεπιφύλακτα για να μην έχουμε απωθημένα. Πήγα με μηδενική εμπειρία στον διαγωνισμό, τώρα θέλω μόνο να βρω τρόπο να εξελιχθώ, να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να μην αφήσω κανένα περιθώριο αμφιβολίας να με καταβάλλει. Είμαι τυχερή που το έζησα και το προσπάθησα και με αυτό σαν εφόδιο θα πορευτώ.

Είσαι μία πολύ ωραία γυναίκα και σίγουρα δεν αφήνεις κανέναν άντρα αδιάφορο στο πέρασμά σου. Υπήρξαν συμπαίκτες σου που σε είδαν με άλλο μάτι ή σε φλέρταραν μέσα στο παιχνίδι αλλά δεν έδειξε η τηλεόραση;

Δεν θα συμφωνήσω. Η εξωτερική ομορφιά είναι υποκειμενική υπόθεση. Όσο για την ερώτηση, όχι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Υπάρχει η πεποίθηση ότι πάντοτε υπάρχει προβάδισμα του ωραίου και πως ολόκληρη η βιομηχανία υποκλίνεται στο ωραίο αλλά εγώ δεν συμμερίζομαι τη συγκεκριμένη κουλτούρα. Η εξωτερική ομορφιά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητα που έχει ένας άνθρωπος. Σε αυτά πρέπει να βασιστεί κανείς για να κυνηγήσει την ευτυχία του και να πετύχει τους στόχους του. Εγώ κυνήγησα το όνειρό μου, τη μαγειρική και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να με θυμούνται ως μια όμορφη παρουσία που πέρασε από ένα αναγνωρίσιμο διαγωνισμό μαγειρικής.

Ποιος από τους τρεις κριτές σε εντυπωσίασε μαγειρικά αλλά και ως χαρακτήρας;

Ένας από τους λόγους που έχει επιτυχία το Masterchef είναι αδιαμφισβήτητα οι κριτές. Τρεις καταξιωμένοι σεφ, τρεις πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες με γνώσεις, πειθαρχία, σοβαρότητα, χιούμορ και απέραντη αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Έχουν ταιριάξει απόλυτα και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Αποτελούν πρότυπα για μένα και σίγουρα μου έδωσαν παραπάνω εφόδια και θέληση να ακολουθήσω το όνειρό μου. Ο καθένας τους έχει το δικό του χαρακτήρα και μαζί δημιουργούσαν ένα όμορφο κλίμα. Και οι τρεις εξίσου αυστηροί και αντικειμενικοί ωστόσο πολλές φορές κατάφερναν να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα στις δύσκολες στιγμές του διαγωνισμού. Δοκιμάζοντας και τις μαγειρικές τους στα masterclass καταλαβαίνεις πόσο διαφορετικοί είναι ακολουθώντας ο καθένας μια ξεχωριστή μαγειρική επιρροή στα πιάτα του.

Με τον Σωτήρη Κοντιζά, τον πιο καλοντυμένο σεφ (δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε ασχολίαστο πολλές φορές με τη Μαργαρίτα) γνωρίσαμε πιο ασιατικές επιρροές στην κουζίνα του και μας κίνησε δημιουργικά την περιέργεια.

Ο Πάνος Ιωαννίδης διακατέχεται από μια ιταλική φινέτσα και ευγένεια και αυτό φαίνεται και στα πιάτα που πρόλαβα να δοκιμάσω. Εκτιμάει πάντα τις προσπάθειές μας και μας συμβουλεύει παραμένοντας αντικειμενικός αλλά και επιεικής ταυτόχρονα. Και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σε καθηλώνει με το λέγειν του, κάνει εύστοχα σχόλια που πολλές φορές μπορεί να είναι και καυστικά.

Δικαιωματικά ο κόσμος του έχει δώσει το προσωνύμιο θείος Λεωνίδας που κι εμείς είχαμε οικειοποιηθεί. Η κριτική του ήταν πάντα εύστοχη και δεν άφηνε τίποτα να του ξεφύγει. Αυτό προφανώς απορρέει από το πόσο σοβαρά έχει αναλάβει το ρόλο του ως κριτής-δάσκαλος αλλά και από την ανάγκη του να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του ως σεφ.

Αν έχεις κάποιο στόχο μαγειρικά για το μέλλον, ποιος είναι αυτός; Θα κυνηγήσεις για παράδειγμα τη δική σου θέση στον χώρο της κουζίνας;

Μετά από την εμπειρία μου στο Masterchef νιώθω ότι δεν γίνεται να μην ακολουθήσω αυτό που αγαπάω. Περιμένω με ανυπομονησία να ανοίξει η εστίαση για να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία μέσα στις επαγγελματικές κουζίνες. Έχω πολλή όρεξη για μάθηση και νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό για αρχή. Και βλέπουμε πού θα με οδηγήσει όλο αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενη για το ταξίδι που ξεκινά.

©2010-2021 Gossip-tv.gr - All rights reserved