Το καλύτερό μας Πάσχα στην ΕΡΤ, με το πιο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα
Media

Το καλύτερό μας Πάσχα στην ΕΡΤ, με το πιο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα

«Το καλύτερό μας Πάσχα» θα ζήσουμε φέτος στην ΕΡΤ, με το πιο ξεχωριστό, το πιο κεφάτο, το πιο πλούσιο και ζωντανό εορταστικό πρόγραμμα. 

Ειδικές εκπομπές, συναυλίες, βραβευμένες ξένες σειρές, εξαιρετικές ταινίες, οι Ακολουθίες των ημερών, αφιερώματα διανθισμένα από πλούσιο αρχειακό υλικό, και, φυσικά, οι αγαπημένες ελληνικές σειρές μυθοπλασίας, μεταφέρουν στους τηλεθεατές το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και των ημερών του Πάσχα.

Μια εικόνα απ’ όσα θα δείτε τις γιορτινές ημέρες στην ΕΡΤ1 και στην ΕΡΤ2…

ΕΡΤ1

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/05/2021

«Μυστηριώδεις προφητείες» (Mysterious Prophecies) της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης αποκαλύπτονται στο επεισόδιο της ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2013, «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της Βίβλου» (Bible Secrets Revealed), που θα παρακολουθήσετε στις 13:00.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2012, «Αναζητώντας την Κιβωτό του Νώε» (Joanna Lumley: The Quest for Noah’s Ark), στις 16:00, πραγματοποιούμε μαζί με την Τζοάνα Λάμλεϊ ένα επικό ταξίδι, αναζητώντας τα ίχνη μιας από τις παλαιότερες και πλέον διάσημες ιστορίες του κόσμου.

Από τις 20:45 έως και τις 21:10, σε σύνδεση με την ΕΡΤ2, θα παρακολουθήσετε την Ακολουθία της Αναστάσεως, απευθείας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 22:00, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ!», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, μας προσκαλεί σ’ ένα εορταστικό επεισόδιο με εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο μοναδικός Θέμης Αδαμαντίδης φέρνει στο πλατό μυρωδιές της άνοιξης με το «Γιασεμί» του. Πρώτος στο κέφι και ο Δημήτρης Κοντολάζος, που δίνει τον δικό του τόνο στη βραδιά. Ακόμη, τη μουσική παρέα συμπληρώνουν οι Χρύσπα, Χρίστος Αντωνιάδης, Λούκας Γιώρκας, Αφροδίτη Χατζημηνά, Τάνια Καρρά και ο Βασίλης Μπατής.

Οι αδερφές Στέλλα και Λουκία Βαλάση υπογράφουν την έναρξη της εκπομπής με ύμνους της Μ. Εβδομάδας, ενώ ο Παναγιώτης Λάλεζας απογειώνει το γλέντι υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.

Καλεσμένοι στην εκπομπή και οι αγαπημένοι: Βάνα Μπάρμπα, Άρια Αγάτσα, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Παράσχος, Στέλιος Κρητικός, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Μάνος Πίντζης, Άννα Ζηρδέλη, Φιόνα Γεωργιάδη, Μαρία Θωμά, Ρένος Ρώτας, Έλενα Πιερίδου και Θάλεια Καραδημητρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 02/05/2021

«Ηρθ’ η Λαμπρή κι η άνοιξη!..» – Πάσχα στο Αιγαίο: Σ’ ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι, για να υποδεχτούμε τη Λαμπρή και την άνοιξη από τη μυροβόλο Χίο, μας προσκαλούν, στις 13:00, «Το αλάτι της γης» και ο Λάμπρος Λιάβας.

Η εκπομπή και οι μουσικοί της συνεργάτες ταξίδεψαν στο νησί των καραβοκύρηδων και των καπεταναίων, για να τιμήσουν με το πασχαλινό αυτό αφιέρωμα τους ναυτικούς αγώνες και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

«Πάσχα στο Αιγαίο» με αγαπημένα νησιώτικα τραγούδια και σκοπούς από Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο και Μικρά Ασία, καθώς και δημοφιλή ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, με θέμα τη θάλασσα και τους θαλασσινούς. Συμμετέχουν δύο εξαιρετικές μουσικές κομπανίες, μία παραδοσιακή και μία λαϊκή: η Ορχήστρα Γιώργου Μαρινάκη και η Ορχήστρα Γρηγόρη Βασίλα.

«Ζακέτα να πάρεις» μας λένε, στις 20:00, οι απολαυστικές Ελένη Ράντου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Φωτεινή Μπαξεβάνη, οι οποίες έρχονται στις οθόνες μας, για να μας χαρίσουν άφθονο γέλιο αλλά και για να αναστατώσουν η, καθεμιά με τον τρόπο της, τη ζωή των μοναχογιών τους…

«Surprise party» είναι ο τίτλος του νέου επεισοδίου που θα παρακολουθήσετε, και φυσικά, οι εκπλήξεις δεν θα λείψουν… καθώς οι τρεις μαμάδες, Φούλη, Δέσποινα και Αριστέα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και… μεγαλουργούν.

«Το καλύτερό μας Πάσχα» θα το ζήσουμε στην ΕΡΤ, με το πιο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, που θα μας κρατήσει συντροφιά από τις 10 το βράδυ έως και τις 12:35 μετά τα μεσάνυχτα.

Η Τζένη Θεωνά και ο Μελέτης Ηλίας υποδέχονται τους τηλεθεατές σε μια ανοιξιάτικη, πασχαλινή γιορτή και φιλοξενούν τους φίλους τους που έρχονται για να μας χαιρετήσουν από τον μακρινό «Πλάτανο», κρατώντας το σπιτικό γλυκό της ημέρας, μια «Τούρτα της μαμάς», και φορώντας όλοι τους «Ζακέτα», για να γιορτάσουν στα «Καλύτερά μας χρόνια», το… «Καλύτερό μας Πάσχα».

Έχοντας συντροφιά τους «Μουσικούς του Κουτιού», σχεδιάζουν με την αγαπημένη μπάντα το καλύτερο Soundtrack της άνοιξης, της νοσταλγίας και της εξωστρέφειας της λαμπριάτικης Κυριακής.

Η Τζένη Θεωνά και ο Μελέτης Ηλίας μάς κάνουν την καλύτερη έκπληξη και δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο τραγούδι ανοίγοντας την εκπομπή, ενώ υποδέχονται τη μοναδική Μελίνα Ασλανίδου, η οποία έρχεται ειδικά για τους τηλεθεατές της ΕΡΤ από τα Χανιά, για να δώσει, με τη μαγική χροιά της φωνής της, συναίσθημα και φως στην ημέρα. Η ερμηνεύτρια μάς αφιερώνει υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, αλλά και το καινούργιο της τραγούδι «Φτάνει και περισσεύει», σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου. Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής θα την απολαύσουμε και σε ρόλο-έκπληξη!

Αγαπημένοι ηθοποιοί από τις δημοφιλείς σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ, οι Τάσος Χαλκιάς, Τζένη Διαγούπη, Γιωργής Τσουρής και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος από το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Δημήτρης Καπουράνης και οι μικροί Μανώλης Γκίνης (Άγγελος), Έκτορας Φέρτης (Λούης) και Αμέρικο Μέλης (Χάρης) από τα «Τα καλύτερά μας χρόνια», οι Πάρις Θωμόπουλος, Θάνος Λέκκας, Μιχάλης Παπαδημητρίου και ο μικρός Θανάσης Μαυρογιάννης (Μάριος) από την «Τούρτα της μαμάς» και ο Παναγιώτης Γαβρέλας από το «Ζακέτα να πάρεις», ενώνουν τις δυνάμεις και τις φωνές τους, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα, στέλνουν τις θερμότερες ευχές τους, μας γεμίζουν χαρά και ερμηνεύουν απρόσμενα τραγούδια.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς η εμφάνιση της Στεφανίας Λυμπερακάκη, η οποία, στην τελική ευθεία για τη Eurovision, μας αφιερώνει αποκλειστικά το «Last dance», σε μια ξεχωριστή εκτέλεση με τη συνοδεία πιάνου, το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, που φέτος θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ακολουθούν διασκευές μοναδικής έμπνευσης από τους «Μουσικούς του Κουτιού» και τον μαέστρο Γιάννη Δίσκο, που κουρδίζει τις φωνές των εκλεκτών καλεσμένων της Τζένης και του Μελέτη σε τραγούδια που συνθέτουν το… «Καλύτερό μας Πάσχα», με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις σε όλα τα είδη τραγουδιών και δημιουργών, από την ελληνική παράδοση, την Κρήτη, τον Πόντο μέχρι το Hollywood.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 03/05/2021

Στις 16:00, το «φλΕΡΤ» με τη Νάντια Κοντογεώργη υποδέχεται τις αναστάσιμες ημέρες μ’ ένα ξεχωριστό εορταστικό επεισόδιο, που επιφυλάσσει στους τηλεθεατές πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις!

Σε απευθείας σύνδεση με τη Λίμνη της Βουλιαγμένης, το συγκρότημα ΑΛΚΜΑΝ μάς ταξιδεύει σε ήχους και μελωδίες που «παντρεύουν» την ελληνική παραδοσιακή μουσική με τους έθνικ ρυθμούς.

Καλεσμένη στην εκπομπή είναι η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρία Χάνου, η οποία μιλάει για την επαγγελματική πορεία της και τα μελλοντικά σχέδιά της. Στη συνέχεια, η Νάντια Κοντογεώργη με τους συνεργάτες της υποδέχονται τον Μάη μέσα στη φύση και μας δείχνουν πώς να φτιάξουμε πρωτομαγιάτικο στεφάνι με υπέροχα λουλούδια του αγρού.

Tα νέα ξεκαρδιστικά επεισόδια της κωμικής οικογενειακής σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», θα απολαύσετε, από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 20:00.

Η άφιξη στο χωριό του σβέλτου και καταφερτζή Τζίμη Παπαδόπουλου, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, αναστατώνει τη ζωή των Πλατανιωτών και των Αθηναίων και προκαλεί ακόμη περισσότερες τραγελαφικές καταστάσεις και, φυσικά, άφθονο γέλιο!

Στον παλμό της Eurovision το «φλΕΡΤ» και το ERTFLIX

Ακόμη, από την Τρίτη 4 έως και την Τρίτη 18 Μαΐου, ημέρα του Α΄ Ημιτελικού της Eurovision, το «φλΕΡΤ», που μεταδίδεται 16:00-18:00, εκπέμπει στον παλμό της μεγάλης ευρωπαϊκής γιορτής του τραγουδιού και θα παρουσιάζει όλες τις συμμετοχές στον 65ο Διαγωνισμό, με ανάλυση και σχολιασμό, μέσα από το καθημερινό 15λεπτο αφιέρωμα με τίτλο «Πάμε Eurovision», το οποίο επιμελείται ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, και θα βγαίνει στον αέρα στις 17:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Την Τετάρτη 5 Μαΐου, καλεσμένη στην εκπομπή, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, θα είναι η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), η οποία θα ερμηνεύσει το «Last dance», το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision. Μία ημέρα πριν, την Τρίτη 4 Μαΐου, στο πλατό της εκπομπής θα βρεθεί ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής στη σκηνή του Ρότερνταμ.

Παράλληλα, η ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX επιφυλάσσει μια μεγάλη αποκλειστική έκπληξη στους φαν του θεσμού. Δύο νέες ειδικές εκπομπές, με τίτλο «Πάμε Eurovision-A’ Ημιτελικός» και «Πάμε Eurovision-Β’ Ημιτελικός», σε επιμέλεια και παρουσίαση του Λάμπρου Κωνσταντάρα, παρουσιάζουν όλα τα βιντεοκλίπ από τις φετινές συμμετοχές με την ακριβή σειρά εμφάνισής τους σε κάθε ημιτελικό, όπως θα διεξαχθούν στις 18 και 20 Μαΐου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved