Η γη της ελιάς: Ερωτικό πάθος για Στάθη και Ιουλία
Media

Η γη της ελιάς: Ερωτικό πάθος για Στάθη και Ιουλία

Η γη της Ελιάς: Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου... 

Ο Δημήτρης προσπαθεί για τρίτη φορά να σκοτώσει τη Μυρτάλη, αλλά αποτυγχάνει ξανά.

Την ίδια ώρα ο Ισίδωρος και η Αθηνά κοντράρονται για τα διοικητικά στην εταιρεία, ενώ η Χάιδω συνεχίζει να διψάει να εκδικηθεί τους Καπερνάρους. Ο Στάθης και η Ιουλία συναντιούνται και παραδίνονται στο πάθος τους...

Η Ιουλία, όταν μαθαίνει από τον αδελφό της τον λόγο για τον οποίο την παράτησε ο Στάθης πριν από 26 χρόνια, πάει να τον συναντήσει και του ζητάει εξηγήσεις. Φαίνεται όμως πως η φλόγα του ερωτά τους δεν έσβησε ποτέ και δυο τους ανταλλάσσουν καυτά φιλιά. Μέχρι που συνειδητοποιούν τι κάνουν και η Ιουλία του λέει: «Δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό, ήταν λάθος. Καλύτερα ας το ξεχάσουμε» και φεύγει, αφήνοντας τον να την κοιτάζει. Την ίδια ώρα ο Ισίδωρος απαιτεί από τον Λυκούργο να μην εκπροσωπήσει τη Μυρτάλη στο θέμα της διαθήκης. Η Χάιδω, πιέζει τον Φίλιππο να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση, αλλά εκείνος αρνείται να προχωρήσει σε νέα απόπειρα κατά του Στέφανου: «Δεν θέλω να σκοτώσω κανέναν. Το προσπάθησα και απέτυχα, δεν θέλω». Εκείνη όμως επιμένει: «Πρέπει να εκδικηθείς τον θάνατο του πατέρα σου και της αδελφής σου! Θα αφήσεις τους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Θα το έχεις βάρος στη συνείδηση σου». Ο Πότης αγοράζει ένα ποδήλατο στην Ευτυχία κι εκείνη, για να τον ευχαριστήσει, αναλαμβάνει να του μαγειρεύει μία φορά την εβδομάδα. Την ίδια ώρα ο Αποστόλης δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την Ευτυχία, γεγονός που αντιλαμβάνεται η αδελφή του, η Αννα. Ενα ιδιότυπο φλερτ ξεκινά κι από μεριάς του Κωνσταντίνου προς την Αθηνά, αλλά εκείνη κρατάει τα προσχήματα.

Η Μαρίνα συζητάει με τη φίλη της όσα ειπώθηκαν με τον Μάνο και τις εξηγήσεις που της έδωσε για τον χωρισμό τους και η Μυρτάλη τη συμβουλεύει να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία: «Σ' αγαπάει και το ξέρεις και εσύ! Αφού σου έδωσε εξηγήσεις, δώσε του κι εσύ μία ευκαιρία να σου αποδείξει πως όντως έχει μετανιώσει». Εκείνη όμως είναι αρνητική.

Ο Μάνος συνεχίζει να πολιορκεί τη Μαρίνα, αλλά οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Την ίδια ώρα ένας νέος μάρτυρας ξαναβάζει τον Στάθη στο κάδρο των υπόπτων για το διπλό φονικό στον γάμο και ο αστυνόμος τον ξαναφέρνει στο τμήμα για συμπληρωματική κατάθεση. «Για ποιον λόγο με φέρατε εδώ;», ρωτάει ο Στάθης και ο αστυνόμος του απαντάει: «Υπάρχει μάρτυρας που σε είδε να περνάς από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Πέτρος Στεφανέας» και εκείνος σοκάρεται, αλλά αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν», λέει. Στη συνέχεια ο Πότης αποκαλύπτει στον Στάθη ποιος τον έχει μπλέξει στον φόνο, ενώ η Αρετή δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τη δυσαρέσκεια της για τη συγκατοίκηση του Στέφανου με τη Μυρτάλη, γεγονός που οδηγεί σε καβγάδες με τον Στάθη: «Ασε μωρέ πια τα παιδιά να χαρούν το ν ερωτά τους! Είναι εμμονή πια αυτό που έχεις», αλλά εκείνη επιμένει: «Δεν είναι εμμονή να θέλω να βλέπω τα παιδιά μου ευτυχισμένα! Και με αυτή την κοπέλα ο γιος μας θα έχει μονίμως προβλήματα».

Η Μυρτάλη δίνει περιγραφή στην αστυνομία με σκοπό να φτιαχτεί το σκίτσο του ανθρώπου που την καταδίωκε ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες. Την ίδια ώρα η αγωγή ακύρωσης της διαθήκης φτάνει στα χέρια της Αθηνάς και του Ισίδωρου. Η Αθηνά προσπαθεί να κρύψει τον πανικό της πάει να συναντήσει τον Κωνσταντίνο και μαζί σχεδιάζουν την αντεπίθεση της στην αγωγή της Μυρτάλης. Ο Μάνος ανακοινώνει σε όλους στο ελαιοτριβείο το καινούριο πόστο της Ιουλίας, γεγονός πού δεν χαροποιεί ιδιαίτερα την Αθηνά. Οι εντάσεις μεταξύ της Μυρτάλης και της Αρετής συνεχίζονται στο σπίτι, με τον Στέφανο να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Ο Ανέστης προσπαθεί να κάνει ζημιά στο μαγαζί του Πότη, όμως οι «προστάτες» του καφενείου τον πιάνουν στα πράσα και τον χτυπούν. Ο Δημήτρης ζητά από την Αννα να βγουν ραντεβού κι αυτή τη φορά παίρνει αμέσως καταφατική απάντηση.

Η Ιουλία και ο Στάθης κανονίζουν να συναντηθούν ξανά για να μιλήσουν ύστερα από 25 χρόνια, την ίδια ώρα που η Χάιδω, θολωμένη από τον θυμό της, οπλίζει την καραμπίνα και φεύγει από το σπίτι με σκοπό να πάρει επιτέλους την εκδίκηση που ζητά. «Τι πας να κάνεις; Μαμά, σταμάτα», της φωνάζει ο Φίλιππος και εκείνη επιμένει να του λέει: «Το αίμα μόνο με αίμα ξεπλένεται! θα τους κάνω να υποφέρουν, να πονέσουν, να κλάψουν, όπως κάνω κι εγώ». Ο Φίλιππος, έντρομος, ειδοποιεί τον Λυκούργο ότι η μητέρα του πήρε το όπλο και έφυγε από το σπίτι. Εκείνος βγαίνει αμέσως να την ψάξει και όταν τη βρίσκει, της αρπάζει την καραμπίνα και της ζητά να του υποσχεθεί πως θα ξεχάσει τη βεντέτα που απειλεί να αιματοκυλήσει ολόκληρο το χωριό: «Τι τρέλες είναι αυτές που πας να κάνεις; Βγάλε από το μυαλό σου τη βεντέτα! Είναι δυνατόν στην εποχή μας αυτά τα πράγματα να υπάρχουν ακόμα; Δεν τους σκότωσε ο Στάθης! Κάτι άλλο έχει συμβεί κι αν με αφήσεις και μου δώσεις χρόνο, ίσως μάθω και ποιος το έκανε».

Εκείνη δείχνει να τον ακούει και μαζί επιστρέφουν σπίτι της. Όμως το μίσος της για τους Καπερνάρους δεν λέει να καταλαγιάσει. Βάζει μπρος τις γνωριμίες της και αγοράζει παράνομα μια νέα καραμπίνα. Ο Λυκούργος προσπαθεί να την έχει από κοντά, αλλά εκείνη έχει άλλα σχέδια σε σχέση με τους Καπερνάρους. Και από τη στιγμή που ο Φίλιππος αρνείται να πάρει εκδίκηση, αποφασίζει να πάρει η ίδια την κατάσταση στα χέρια της.

Ο Δημήτρης και ο Ανέστης, αφού δεν κατάφεραν τις άλλες δύο φορές, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να βγάλουν από τη μέση τη Μυρτάλη και κάνουν δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της. Η κοπέλα, ανίδεη για το τι έχει συμβεί, παίρνει το αμάξι της και καταλαβαίνει πολύ αργά πως δεν λειτουργούν τα φρένα της, με αποτέλεσμα να τρακάρει. Την ίδια ώρα η Αθηνά κάνει σκηνή στον Δημήτρη που έλειπε από τη συνάντηση με τους Ελληνοαμερικανούς κι εκείνος για να δικαιολογηθεί της λέει ψέματα. Η Μυρτάλη γλιτώνει από βέβαιο θάνατο, αλλά όχι ανώδυνα, αφού μεταφέρεται στο νοσοκομείο, χτυπημένη. Ο Στέφανος όταν το μαθαίνει τρέχει κοντά της στο νοσοκομείο για να τη δει. Ο Στάθης κι η Ιουλία στην κρυφή συνάντηση τους δεν καταφέρνουν να κρατηθούν ο ένας μακριά από τον άλλον και κάνουν έρωτα πρώτη φορά μετά τον χωρισμό του! Ο Φίλιππος προσβάλλει για άλλη μία φορά τη Βασιλική, που αδυνατεί να κατανοήσει το μίσος του.

Ο Πότης συνειδητοποιεί πως η Ευτυχία βλέπει τον Αποστόλη ερωτικά κι απογοητεύεται. Ο Κωνσταντίνος ανοίγει την επιστολή που άφησε ο Ιπποκράτης για τη Μυρτάλη και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ, ενώ ο Λυκούργος προτείνει στην κοπέλα να προσβάλουν τη διαθήκη ως πλαστή: «Αυτή είναι η μόνη λύση για να μην περάσουν όλα στα χέρια τους. Κάνε το και μη φοβάσαι. Οι θείοι σου σε στηρίζουν». Ο Δημήτρης αρχίζει τα ψέματα στην Αθηνά προκειμένου να δικαιολογήσει την πολύωρη απουσία του από το σπίτι, αφού εκείνος κανονίζει κρυφά ραντεβού με την Αννα. Ο Αποστόλης αντιλαμβάνεται από τα λεγόμενα του Πότη πως η Ευτυχία έχει αρχίσει να τον βλέπει αλλιώς κι αποφασίζει να της ζητήσει να βγουν μόνοι τους. Ο Αλέξης δεν μπορεί ακόμα να βγάλει από το μυαλό του τη Μυρτάλη, αλλά εξακολουθεί να το κρύβει από τη Μαργαρίτα. Η Ιουλία δεν μπορεί να δεχτεί πως η Μυρτάλη χαραμίζει το πτυχίο της και την πιέζει να ξανασκεφτεί το εργασιακό της μέλλον: «Πάλεψες για να πάρεις το πτυχίο σου και θα το αφήσεις έτσι; Αφού ξέρεις ότι μπορείς να δουλέψεις μαζί μας, γιατί αρνείσαι συνέχεια την πρόταση μας; Εμάς θα είναι χαρά μας».

Ο Ισίδωρος ενημερώνει την Αθηνά πως προσέλαβε την Μαργαρίτα στον ελαιώνα κι εκείνη αντιδρά έντονα: «Αποφασίζεις χωρίς να με ρωτήσεις; Για ποιο λόγο να δουλέψει η Μαργαρίτα σ' εμάς; Δεν δέχομαι να δουλέψει μαζί μας. Δεν τη θέλω εδώ, θέλω να τη διώξεις αμέσως, σε παρακαλώ» αλλά ο Ισίδωρος δεν της αφήνει κανένα περιθώριο να του πάει κι άλλο κόντρα. Ομως η Αθηνά δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα και επισκέπτεται τον ελαιώνα, «δηλώνοντας» έτσι ότι σκοπεύει να μείνει στη Μάνη αλλά και στην επιχείρηση. Στο μεταξύ φτάνουν στην Αρεόπολη οι Ελληνοαμερικανοί με τους οποίους προσπαθεί η Αθηνά να κλείσει μια μεγάλη επαγγελματική συμφωνία και εκείνη βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση. Σε αυτό το εγχείρημα συμμετέχουν και οι Βρεττάκοι, που ξεναγούν τους φιλοξενούμενους στο ελαιοτριβείο. Ο Ισίδωρος συνεχίζει να κάνει κινήσεις πίσω από την πλάτη της με πρόσχημα το καλό της επιχείρησης. Η Αθηνά, μετά τη συμφωνία με τους Ελληνοαμερικανούς προχωρά στην αγορά γης χωρίς να ρωτήσει τον Ισίδωρο. Κι εκείνος όμως, ακολουθεί δική του ατζέντα και φεύγει με τον Μάνο στη Λαμία για την έκθεση προϊόντων χωρίς να την ενημερώσει.

Πηγή: TV σίριαλ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved