Βγήκαν τα μαχαίρια στις τηλεκουζίνες: Τι λένε Σκαρμούτσος-Μποτρίνι για τον συνωστισμό των chefs
Media

Βγήκαν τα μαχαίρια στις τηλεκουζίνες: Τι λένε Σκαρμούτσος-Μποτρίνι για τον συνωστισμό των chefs

Tα παιχνίδια μαγειρικής δίνουν και παίρνουν στην τηλεόραση, όμως το κοινό παρουσιάζεται χορτασμένο.

Τα μαχαίρια και οι κουζίνες «πήραν φωτιά» στην ελληνική τηλεόραση, αφού η σεζόν ξεκίνησε και βλέπουμε ήδη «Top Chef» στον ΣΚΑΪ, «Game os Chefs» στον ΑΝΤ1, ενώ θα έχουμε προσεχώς και «Master Chef» στο STAR.

Τρία μαγειρικά ριάλιτι μέσα στην ίδια τηλεοπτική σεζόν. Πόσα μπορεί να αντέξει άραγε ο τηλεθεατής; Οχι πολλά, σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης, που αποδεικνύουν ότι το κοινό σαν να «μπούκωσε» από τις πολλές συνταγές και έχει ανάγκη περισσότερο να ξεχαστεί μέσα από τη μυθοπλασία, η οποία φέτος διανύει μια καταπληκτική σεζόν. Οι παραγωγές των μαγειρικών ριάλιτι λοιπόν είναι πολύ καλές, κανείς δεν το αμφισβητεί, όμως ο κόσμος δεν έχει ανταποκριθεί. Το σίγουρο είναι ότι η τηλεοπτική επιτυχία του «Master Chef» -και ενδεχομένως και η επαγγελματική επιτυχία και αναγνωρισιμότητα των κριτών- ώθησε και τα υπόλοιπα κανάλια να στραφούν σε παρόμοιες λύσεις. Χωρίς όμως να λογαριάσουν και τον τηλεθεατή...

Η Αcun Media φέτος θέλησε να «χτυπήσει» το δημοφιλές «Μaster Chef», που θα προβληθεί για 6η συνεχόμενη σεζόν στο STAR. Ετσι επενδύει σε δύο ριάλιτι μαγειρικής. Το ένα απευθύνεται σε επαγγελματίες και το άλλο σε ερασιτέχνες, όπως το «Κάτι ξαναψήνεται». Είναι ουσιαστικά το remake της παλιάς εκπομπής «Κάτι ψήνεται», που έπαιζε για πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1 και στη συνέχεια στον Αlpha. Ομως, παρά την εντυπωσιακή οικοδέσποινα, που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, οι τηλεθεατές δεν συγκινήθηκαν τόσο ώστε να χαρίσουν υψηλή τηλεθέαση στο πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι είναι λάθος το timing. Αποφάσισαν να βγουν ίδια ώρα, ίδια εποχή και με παραπλήσια concepts. Οι μάγειρες είναι αξιόλογοι. Μπορεί, αν ένα από αυτά τα ριάλιτι έπαιζε κάποια άλλη ώρα και όχι απέναντι να είχε τελείως διαφορετικό κοινό», δήλωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο «Secret».

Ενώ ο Έκτορας Μποτρίνι εξηγεί: «Η γνώμη μου είναι ότι πραγματικά υπάρχει πληθώρα εκπομπών ριάλιτι μαγειρικής. Ολα τα πρωινά έχουν μαγειρική, το μεσημέρι έχουμε πάλι μαγειρική το βράδυ, prime time, 6 ημέρες την εβδομάδα μαγειρική». «Ολο αυτό το overdose έχει απομακρύνει τον κόσμο από τη μαγειρική. Ολα χρειάζονται, αλλά με μέτρο», καταλήγει ο πολυβραβευμένος σεφ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved