Άγριες μέλισσες: Ο Προκόπης μιλά με γρίφους: «Οι σκηνές είναι άγριες. Πολλοί θα κινδυνεύσουν»
Media

Άγριες μέλισσες: Ο Προκόπης μιλά με γρίφους: «Οι σκηνές είναι άγριες. Πολλοί θα κινδυνεύσουν»

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος στον τρίτο κύκλο των «Αγριων μελισσών» του ΑΝΤ1 του δίνεται η ευκαιρία, μέσα από τον ρόλο του Προκοπή, να δείξει και μια άλλη πτυχή του ταλέντου του.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για τον ήρωα του αλλά και για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στα επόμενα επεισόδια της σειράς.

Επαναπροσδιορίζει τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή παραμένει σταθερός;

«Ταλανίζεται γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες. Ομως υπάρχει μια ωραία ανατροπή. Ενώ είναι αντιήρωας, του δίνεται η ευκαιρία να ξεπεράσει ακόμη κι αυτό, που ο ίδιος θεωρούσε ότι ήταν. Ξέρει ότι κάτω από κάποιες συνθήκες ο καθέναν μπορεί να γίνει ήρωας, θα του δοθεί η ευκαιρία και θα την αρπάξει».

...αν και τον είδαμε να χάνει το κουράγιο του και την αισιοδοξία του.
«Είχε σημεία που διαλύεται. Πρέπει να είσαι από σίδερο για να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Τα στρατόπεδα, όπως εκείνο στη Λέρο, αυτό προκαλούσαν. Ομως δεν χαρακτηρίζονται οι τόποι αλλά οι πράξεις των ανθρώπων. Είναι πολύ μεγάλες οι δοκιμασίες που περνούν οι τρεις ήρωες, ο Λάμπρος, ο Μπάμπης και ο Προκόπης και αυτό τους ενώνει. Είναι ωραία η επιλογή των τριών αυτών χαρακτήρων να βρίσκονται εκεί. Είναι ο ανθρωπιστής, ο ιδεολόγος κι ένας νέος άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο για άλλο λόγο».

Παρά τα βασανιστήρια, ο Μπάμπης δεν υπογράφει.

«Δεν είναι κομμουνιστής. Δεν δηλώνει κάτι που δεν είναι. Και ως ο πιο νέος και ο πιο αισιόδοξος αντιστέκεται σθεναρά μέχρι κι αυτός να ισοπεδωθεί. Ούτε ο δάσκαλος έχει σχέση με αυτό».

Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα;

«Οι σκηνές είναι πολύ άγριες. Ο κίνδυνοι είναι υπαρκτός και οι παγίδες πολλές. Πολλοί θα κινδυνεύσουν. Τα πράγματα θα είναι στις διαστάσεις που τους αξίζουν, μεγάλες. Υπάρχει ένα θετικό σε όλο αυτό. Κάποιοι άνθρωποι βασανίστηκαν για τις ιδέες τους και δεν ήταν όλοι πουλημένοι εντέλει. Κάποιοι πάλεψαν για να αλλάξει ο κόσμος, παρόλο που δεν αλλάζει ριζικά. Ομως τόλμησαν και κάποια μονοπάτια τα άνοιξαν. Ο κόσμος μας είναι καλύτερος γιατί υπήρχαν αγώνες».

Ο ξάδελφος του Προκόπη, ο Λυκογιάννης, δεν θα τον βοηθήσει;
«Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Είναι μόνος του».



Ο Λυκογιάννης, αν και άνθρωπος του καθεστώτος, θα καταλάβει πόσο απάνθρωπο είναι;

«Λόγω της συναναστροφής του με την Ελένη και της παλαιότερης σχέσης τους, φαίνεται πωςείναι από καλή πάστα. Κάτι συνέβη και διαστρεβλώθηκαν τα πράγματα μέσα του. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταλάβει το λάθος του».

Με τον Ακύλα δεν προβλέπω να συμβαίνει το ίδιο.
«Αυτος είναι άλλο πράγμα. Εχουμε την πύχη όλοι οι κακοί της σειράς να είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και οι επιλογές που έχουν γίνει είναι συγκλονιστικές. Είναι ένας θίασος dream team και μεγαλώνει. Θα μπορούσαν μετά τον θρίαμβο, οι επικεφαλής να κάνουν εύκολες επιλογές αλλά δεν τις έκαναν».

Ο Προκοπής και ο Μπάμπης θα υπογράψουν;

«Ο δάσκαλος υπέγραψε για να σώσει την Ελένη. Οι άλλοι δύο θα δεχτούν πολύ μεγάλη πίεση».

Πώς θα αντιδράσουν όταν μάθουν ότι υπέγραψε ο Λάμπρος;

«Δεν το ξέρουμε αυτό. Εχουμε δει ότι μετά την υπογραφή του Λάμπρου αυτομάτως σταματάει το ξύλο και βάζει τους άλλους δύο σε υποψίες μέχρι που χαλάει και πάλι το κλίμα».

Εχει τύχει πάνω στο γύρισμα να σας χτυπήσουν καταλάθος;

«Ολοι προσέχουμε αλλά πάνω στον καβγά πάντα κάτι γίνεται».

Ο Παναγιώτης πάντως λιώνει από τον καημό.

«Αυτοί οι δύο είναι οικογένεια. Είναι μόνοι τους κι έχουν ο ένας τον άλλον. Κι επειδή τα χρόνια δεν είναι όπως σήμερα, το να ανήκεις κάπου και να έχεις κάποιον να πιαστείς ήταν σημαντικό. Στο μεταξύ είναι και οι δύο γεροντοπαλίκαρα και τους φέρνει πιο κοντά αυτό».

Η Λέτα θα ξαναεμφανιστεί;

«Μακάρι. Ολος ο κόσμος ρωτάει για εκείνη. Δεν φανταζόμουν ότι ο Προκόπης ήταν τόσο αγαπητός και ότι ενδιαφέρει τον κόσμο τι κάνει. Το είδα στα μηνύματα το καλοκαίρι και στην περιοδεία. Σε ξαφνιάζει όλο αυτό αλλά είναι και ένα, δείγμα πως κάτι κάνεις καλά. Οταν έφτιαξα τον Προκοπή ήθελα να θυμίζει κάτι από παλιά ελληνική ταινία και να είναι αναγνωρίσιμος από την πρώτη ματιά και θεωρώ ότι βρήκε ανταπόκριση», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved