Σασμός: Μαντζώρος: «Αν ο Παντελής ήξερε για το φόνο του Στεφανή θα έλεγε στον Μανόλη να μιλήσει»
Media

Σασμός: Μαντζώρος: «Αν ο Παντελής ήξερε για το φόνο του Στεφανή θα έλεγε στον Μανόλη να μιλήσει»

Μετά από μια τεράστια πορεία στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, ο Στάθης Μαντζώρος ήρθε στην τηλεοπτική μας πραγματικότητα για να υποδυθεί τον Παντελή στον «Σασμό».

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τον ήρωα του και για το πώς τελειώνει μια βεντέτα.

Έχει καταλάβει ότι ο γιος του, ο Μανόλης ξέρει ποιος είναι ο δολοφόνος του Στεφανή;

Αν ήξερε, θα του έλεγε «βγες μπροστά και μίλα». Αλλά δεν έχει καταλάβει τίποτα, αντίθετα με την κόρη του, τη Θοδώρα, που τσιγκλά τον αδερφό της. Ο Μανόλης τρέμει να μη μάθει ο πατέρας του ότι έχει δει το δολοφόνο και δεν τον καταδίδει στην αστυνομία.

Πάντως με τη γυναίκα του ο Παντελής είναι γλυκός...

Ναι, έχουν τρυφερές στιγμές. Εκεί δείχνει ποιος είναι πραγματικά. Η Άννα, η γυναίκα του, ξέρει ότι ο Παντελής έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια. Είναι ένα θυμωμένο παιδί - και ο θυμός είναι κρυμμένος πόνος. Η άμυνα του Παντελή στη ζωή είναι η επίθεση. Συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έχει καταπιεστεί από μια κλειστή κοινωνία. Αυτή η κοινωνία έχει μπει στο πετσί του. Φωνάζει στα παιδιά του γιατί φοβάται για αυτοί -να μην τα πιάσει ο κόσμος στο στόμα του. Είναι όμως καλός άνθρωπος και πατέρας.

Πώς τελειώνει μια βεντέτα;

Μόνο με την αγάπη! Αυτή θα φέρει το σασμό και τη συμφιλίωση. Η κυριαρχία της αγάπης φέρνει την κατανόηση. Η αγάπη και μόνο αρκεί για να κάνει έναν άνθρωπο
πλούσιο και ευτυχισμένο. Πέρα από το «Σασμό», αυτή την περίοδο παίζω και στο «Τρίτο στεφάνι» στο θέατρο Παλλάς. Θα μείνω λοιπόν στα λόγια της κεντρικής ηρωίδας του έργου, της Εκάβης, που ταιριάζουν και στο «Σασμό»: «Δεν υπάρχει
ευτυχία. Η ζωή είναι στρόβιλος. Και ευτυχία είναι να αγαπάς το στρόβιλο». Με λίγα
λόγια, πρέπει να μάθεις να ζεις μέσα στα προβλήματα της ζωής.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved