Στέφανος Κυριακίδης: Ο ρόλος στη Γη της Ελιάς, η ηλικία, η καριέρα στην Επίδαυρο & το Κόκκινο Ποτάμι
Media

Στέφανος Κυριακίδης: Ο ρόλος στη Γη της Ελιάς, η ηλικία, η καριέρα στην Επίδαυρο & το Κόκκινο Ποτάμι

Η Γη της Ελιάς: Σκέτη έκπληξη ήταν η είσοδος του Στέφανου Κυριακίδη στη σειρά. Ένας ηθοποιός με αξιόλογη πορεία κυρίως στο θέατρο και με πρόσφατη εμφάνιση στην τηλεόραση αφού πρωταγωνίστησε στο Κόκκινο ποτάμι.

Η καριέρα και η ηλικία

Ο Στέφανος Κυριακίδης γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1945 και είναι 76 χρονών. Οι συμμετοχές του στη μικρή οθόνη είναι λίγες σε αντίθεση με αυτές στο θέατρο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου κι έχει συνεργαστεί με τα σπουδαιότερα ονόματα στο θεατρικό σανίδι, ανάμεσά τους η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος, ο Μάνος Κατράκης, η Μαίρη Αρώνη, η Κάτια Δανδουλάκη, η Ζωή Λάσκαρη και η Αντιγόνη Βαλάκου. Η πορεία του μετρά περί τα εξήντα χρόνια ενώ έχει παίξει σε όλες τις αρχαίες τραγωδίες των μεγάλων ποιητών μας.

Η αγάπη για την Επίδαυρο

«Η Επίδαυρος για εμένα αγαπάει πάρα πολύ τον άνθρωπο που δουλεύει και εκθέτει πάρα πολύ τον τεμπέλη. Η αίσθηση που έχω από την πρώτη φορά που συμμετείχα είναι ότι σε αγκαλιάζει, αλλά πρέπει να είσαι άξιος της αγάπης της. Αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Χτίζεται σιγά – σιγά. Δεν το κάνεις για να σε αγαπήσει. Παραδίδεσαι σε αυτή! Είναι μία σχέση αμοιβαίας κατανόησης και όχι προδοσίας», έχει πει.

Μετά από πολλά χρόνια τηλεοπτικής αποχής επέστρεψε μέσα από το Κόκκινο Ποτάμι

«Είναι θέμα επιλογών. Σε κάποιες προτάσεις λες ναι, σε κάποιες όχι. Οταν είχα κάνει τον "Αλέξιο Καλλέργη" από τα πρώτα έργα, με ενδιέφερε η θεματολογία. Κι όταν έκανα την καθημερινή σειρά «Έρωτας» με την Κοραλλία Καράντη και τον Γρηγόρη Βαλτινό με έπεισε η κουβέντα που κάναμε με τον Στέλιο Αντωνιάδη. Δεν μπορείς να είσαι μακριά από αυτό που γίνεται. Οταν έγιναν οι «Γυναίκες» με την Ρέινα Εσκενάζυ στη σκηνοθεσία και τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου στο σενάριο, ήταν η ποιότητα. Υπάρχουν κάποιες σταθερές. Στη ζωή έχω μάθει να προχωρώ με σταθερές παρόλο που ρισκάρω. Δεν είμαι αρνητικός στην τηλεόραση και ούτε θέλω να πω το τετριμμένο, ότι είναι ο έρωτάς μου. Με τον Μανούσο Μανουσάκη έχουμε δουλέψει πολλές φορές. Πώς να μη συνεργαστείς με έναν άνθρωπο που σε ξεκλειδώνει χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνει και ιδιαίτερα όταν σου προτείνει ένα θέμα που αφορά τη γενοκτονία των Ποντίων;».

Ο ρόλος του Ιάκωβου Βρεττάκου στη Γη της Ελιάς

Πρόκειται για τον μεσαίο από τους αδελφούς Βρεττάκου. Πριν από χρόνια εξαργύρωσε την περιουσία του και έφυγε από τη Μάνη, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του. Κανένας έκτοτε δεν γνωρίζε αν ζει ή έχει πεθάνει. Βρισκόταν στην Ισπανία και τον είδαμε να επιστρέφει στη Μάνη. Η πρώτη του συνάντηση, έπειτα από 20 χρόνια, έγινε με τον φίλο του τον Λυκούργο (Γιώργος Παρτσαλάκης). Η πιο συγκινητική στιγμή, όμως, ήταν όταν ξαναβρέθηκε με την αδελφή του, την Ιουλία…

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Κυριακίδης: Oι ιστορίες στο Κόκκινο Ποτάμι μου ήταν γνώριμες

Στέφανος Κυριακίδης: «Στη δημόσια τηλεόραση πρέπει να προβληματιστούν με αφορμή το Κόκκινο Ποτάμι»

Δανάη Μπάρκα: Έμαθε τις εξελίξεις στη Γη της ελιάς και έμεινε: «Θα γίνει της βεντέτας»! (video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved