Κρίσιμες στιγμές: Αποκλειστικό backstage από τη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη στην ΕΡΤ
Media

Κρίσιμες στιγμές: Αποκλειστικό backstage από τη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη στην ΕΡΤ

Κρίσιμες στιγμές είναι ο τίτλος της νέας μίνι σειράς του Μανούσου Μανουσάκη για την ΕΡΤ.

Μετά το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» και το αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου», η νέα μίνι σειρά με τίτλο «Κρίσιμες στιγμές», (μεταφορά του βιβλίου της Γαλάτειας Καζαντζάκη) της οποίας η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά το τέλος της μεταφοράς του δεύτερου διηγήματος, έρχεται να καθηλώσει τόσο με την αριστουργηματική μεταφορά του όσο και με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών υπό τις μαεστρικές καθοδηγήσεις του Μανούσου Μανουσάκη.

Το gossip-tv.gr βρέθηκε σε ένα από τα γυρίσματα, οπού πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Θησείο, έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.

Μια σειρά υπερπαραγωγή με κινηματογραφική αισθητική, εικόνες που «ζωντανεύουν» την κάθε σκηνή, απίστευτες ερμηνείες από ένα ταλαντούχο καστ, με την Τάνια Τρύπη και τον Άκη Σακελλαρίου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το γύρισμα έγινε ένα ηλιόλουστο πρωινό στο ιστορικό αυτό σημείο της πόλης με την παραγωγή να είναι «μάχιμη» το κάθε λεπτό. Και παρά τις δύσκολες σκηνές οπού ήταν και συγκινησιακά φορτισμένες καθώς η ιστορία μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’40 όλοι όσοι ήταν εκεί, έδιναν πραγματικά το 100% των δυνατοτήτων τους για ένα αποτέλεσμα που έχει ως στόχο να συνεπάρει το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, η «ψυχή» της παραγωγής που ακούει στο όνομα Πόπη Μιχαλοπούλου, ήταν εκείνη που έτρεχε για όλους και για όλα, ακόμη και για τα σκηνικά! Φυσικά δεν έλειψαν και οι στιγμές γέλιου ανάμεσα στους ηθοποιούς ενώ ο εκπληκτικός Μανούσος Μανουσάκης, με τις καθοδηγήσεις του έκανε το κάθε πλάνο… να ολοκληρώνεται μαγικά!

Η Τάνια Τρύπη υπέροχη με τα ρούχα εποχής αλλά και το κατακόκκινο κραγιόν της δεν χρειάστηκε να ακούσει την κλακέτα περισσότερες φορές από αυτές που έκρινε ο σκηνοθέτης, ώστε το αποτέλεσμα της σκηνής της να είναι άρτιο.

Δες αποκλειστικό απόσπασμα

Η ιστορία

Η κυρία Ντόρα (Τάνια Τρύπη) παραξενεύεται πολύ όταν ο άντρας της, ο Δημήτρης Καλλιγέρης (Άκης Σακελλαρίου), επιστήμονας μεγαλοαστός, της προτείνει να ανοίξουν το σπίτι τους, όπου για χρόνια αρνείται να δεχτεί κόσμο απορροφημένος στις μελέτες του. Τώρα το θυμήθηκε; Τη μαύρη εποχή, που ο κόσμος υποφέρει από τους Γερμανούς κατακτητές;

Ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια γάμου και άνετη αλλά κλειστή ζωή μέχρι τον πόλεμο, το σπίτι των Καλλιγέρηδων γεμίζει ζωή και η κυρία Ντόρα είναι σαν να ξαναγεννήθηκε. Της κάνει, όμως, εντύπωση ότι η παρέα του άντρα της δεν είναι ηλικιωμένοι σοβαροί επιστήμονες σαν εκείνον. Οι πιο πολλοί είναι παιδαρέλια.

Το μυστήριο κάποια στιγμή λύνεται. Ο Δημήτρης Καλλιγέρης, αυτός ο συντηρητικός αστός, ο επιστήμονας, έχει μπει στην Αντίσταση. Όμως, η οργάνωση στην οποία συμμετέχει εξαρθρώνεται. Ένα πρωί, χτυπάει η πόρτα, εισβάλλουν οι Γερμανοί και παίρνουν τον Δημήτρη μαζί τους. Από εκείνη τη στιγμή, ο χρόνος σαν να σταμάτησε για την κυρία Ντόρα. Η μόνη της έγνοια να βρει τον άντρα της…
Από την απελπισία τη βγάζει μια συνομήλική της γυναίκα, η Μαρία Ζορμπά (Εύρη Σωφρονιάδου), μητέρα τριών αγοριών, η οποία χήρεψε νωρίς. Ο δεύτερος γιος της, ο Ηλίας (Τριαντάφυλλος Πατήρης), αγαπημένος μαθητής του Δημήτρη, πολεμάει στην Αλβανία, κι ενώ τον περιμένει να γυρίσει από το Μέτωπο, μαθαίνει από τον συμπολεμιστή του, Μανώλη (Νίκος Γκέλια), ότι σκοτώθηκε.

Στο μεταξύ, ο Μήτσος (Νεκτάριος Φαρμάκης), ο μεγάλος γιος της Μαρίας, επηρεασμένος από την Έλλη (Νεφέλη Κουρή), αρραβωνιαστικιά του Μανώλη, παίρνει τη θέση του αδελφού του στην οργάνωση εναντίον των Γερμανών κατακτητών. Αυτοί οι δύο νέοι, η Έλλη και ο Μήτσος, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή οπτικής του Δημήτρη Καλλιγέρη.

Αναπάντεχα, η Μαρία φέρνει στην Ντόρα γράμμα από τον άντρα της. Ο γιος της, ο Μήτσος, ο οποίος έχει συλληφθεί, είναι και εκείνος στο ίδιο στρατόπεδο. Οι δύο γυναίκες, αν και τόσο διαφορετικές, δένονται. Γίνονται οικογένεια. Η Μαρία, με τον μικρό γιο της Κωστάκη (Θανάσης Κρομλίδης), έρχεται τακτικά στο σπίτι της Ντόρας, η οποία υπόσχεται ότι όταν, με το καλό, απελευθερωθούν και γυρίσει ο άντρας της, θα αναλάβουν τη μόρφωσή του.

Η απελευθέρωση έρχεται, αλλά κάποιοι δεν επιστρέφουν ποτέ.Έφυγαν με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα αλλάξει και ότι ο θάνατός τους δεν θα πήγαινε χαμένος.

Η σειρά, τεσσάρων επεισοδίων, θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 22:00

«Το τρίτο δε της Γαλάτειας Καζαντζάκη, μια ιστορία που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της κατοχής, αυτό έχει μια φοβερή επικαιρότητα. Δηλαδή το «κουκούτσι» του διηγήματος είναι ένα ζευγάρι μεγαλοαστών που από την αρχική θέση για το τι μπορούν να κάνουν «μπόρα είναι θα περάσει, άσε θα το δούμε», καταλαβαίνουν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά μέχρι που συμμετέχουν στην αντίσταση.

Είναι δηλαδή ένα σημερινό υπαρξιακό ερώτημα «τι μπορώ να κάνω για τα πράγματα που θεωρώ στραβά. Μπορώ να κάνω κάτι ή η εξουσία και το κράτος είναι τόσο ισχυρή, τόσο πιο μεγάλη από μένα που δεν μπορώ να κάνω τίποτα;», δήλωσε στο gossip-tv o δημιουργός, Μανούσος Μανουσάκης

Διαβάστε επίσης

Ο Μανουσάκης στο gossip-tv:Οι Κρίσιμες στιγμές, τα γυρίσματα στο Θησείο και οι καθηλωτικές ερμηνείες

Ο Μανούσος Μανουσάκης στο gossip-tv: Η επιστροφή, η μεγάλη πρόκληση και το «ευχαριστώ»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved