Σασμός: Ο Μανώλης και η Θοδώρα θα περάσουν τόσα πολλά που θα υποστούν ριζικές αλλαγές
Media

Σασμός: Ο Μανώλης και η Θοδώρα θα περάσουν τόσα πολλά που θα υποστούν ριζικές αλλαγές

Ο Στρατής Χατζησταματίου μόλις στα 24 του χρόνια έχει την τύχη να πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της σεζόν, στον Σασμό.

Ο Στρατής Χατζησταματίου, σε συνέντευξή του, μίλησε για τον ήρωα του και για όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια.

Πώς νιώθεις τον Μανώλη ως ρόλο;
«Είναι ένα παιδί που διακατέχεται από πολύ μεγάλους φόβους... Δεν φτάνει δηλαδή που εξαιτίας του καταπιεστικού πατέρα του έχει μεγαλώσει σε ένα φοβικό οικογενειακό περιβάλλον, τώρα κρύβει και ένα μυστικό βαρύ, που αφορά τον καλύτερό του φίλο. Εξ ου και το μεγάλο δίλημμα που πρέπει να διαχειρίζεται συνεχώς σχετικά με την αλήθεια, το ψέμα, το τι είναι άδικο και τι δίκαιο».

Τι φοβάται περισσότερο; Τις επιπτώσεις στην ψυχή του φίλου του ή τον Μαθιό;
«Πρόκειται για κάτι συνδυαστικό. Από την αρχή η στάση του απέναντι στον Μαθιό ήταν επιφυλακτική, γιατί είναι μια φιγούρα ξένη προς αυτόν. Ειδικά η σχέση του Μαθιού με τα όπλα και τη βία τον τρομάζει. Επιπλέον, ο Μανώλης αγνοεί το παρελθόν... Το μόνο που έχει δει είναι έναν άνθρωπο που σκότωσε τον ξάδελφό του και στη συνέχεια έχει σχέση με τη χήρα του. Επομένως είναι φυσικός ο φόβος του. Ταυτοχρόνως, φοβάται για το τι μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια αποκάλυψη, γιατί ο Νικηφόρος μετά τον θάνατο του πατέρα του έχει αναπτύξει με τον Μαθιό βαθιά σχέση. Το δίλημμα λοιπόν είναι πάντα εκεί, μέσα του: αν αποκαλύψω στον φίλο μου την οδυνηρή αλήθεια, δεν θα είναι σαν να τον... ορφανεύω για δεύτερη φορά;»

Τι θα δούμε λοιπόν προσεχώς;
«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πώς ζουν οι δύο φίλοι ως φοιτητές, μακριά από το χωριό και όσα τους βαραίνουν. Οι δεύτερες σκέψεις, τα διλήμματα, οι φόβοι δεν εγκαταλείπουν φυσικά τον Μανώλη, γιατί μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς, κυρίως από τον εαυτό σου. Όσο εξελίσσεται η ιστορία και όσο το μυστικό του θα γίνεται όλο και πιο αφόρητο για να το κρατήσει, οι δύο ήρωες θα φτάσουν σε... ακραίες καταστάσεις, ενώ η σχέση μεταξύ Μαθιού και Μανώλη θα κορυφωθεί».

Ο Μαθιός ήδη τον υποψιάζεται...
«Όντως έχει κάποιες υποψίες, επειδή είναι πανέξυπνος και έχει δει την αλλαγή στη συμπεριφορά του Μανώλη. Έτσι, τον παρακολουθεί στενά και σιωπηλά και σιγά σιγά θα τον δούμε να προσπαθεί να καταλάβει τι κρύβει ο Μανώλης και αν αποτελεί κάποιον κίνδυνο γι' αυτόν.

Ο Μανώλης θα μάθει το παρελθόν του με τη Βασιλική; Και αν ναι, θα κατανοήσει ότι πρόκειται για έγκλημα... πάθους;
«Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα για όλη τη σειρά: τι είναι τελικά νόμιμο και τι ηθικό; Προσωπικά δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τον φόνο. Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν με κάνει να τον μισήσω. Δεν γίνεται να μισήσεις ένα τραγικό πρόσωπο, γιατί αυτό είναι ο Μαθιός ένα πρόσωπο τραγικό».

Στην πραγματική ζωή είναι όντως... βαρύς κι ασήκωτος;

«Η σχέση μας με τον Δημήτρη Λάλο στα γυρίσματα είναι εξαιρετική και έχει πολύ χιούμορ. Έχει βέβαια κάποια στοιχεία του Μαθιού, αλλά είναι μια χαρά άνθρωπος, τον θαυμάζω πολύ. Και βεβαίως... δεν γυρνάει με κουμπούρια».


Ο Μανώλης έχει ταραχώδη σχέση και με την αδελφή του, τη Θοδώρα...
«Αυτή η συγκρουσιακή σχέση έχει τις ρίζες της στο καταπιεστικό οικογενειακό περιβάλλον. Απλώς ο καθένας αντιδρά διαφορετικά: η Θοδώρα με ακραία δυναμικό τρόπο, ενώ ο Μανώλης κλείνεται στον εαυτό του. Δεν μπορεί να αντέξει ο ένας τον άλλον και προσεχώς θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες ρήξεις και εκρήξεις. Παρ' όλα αυτά, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, Μανώλης και Θοδώρα θα περάσουν τόσα πολλά, που θα υποστούν ριζικές αλλαγές».

Μπορεί να... γλυκάνει η Θοδώρα;
«Γιατί όχι; Κανένας δεν γεννιέται κακός», είπε ο Στρατής Χατζησταματίου στο Τηλέραμα.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Ο Στρατής Χατζησταματίου στο gossip-tv: Η Νομική, το twitter και τα ανατρεπτικά spoilers

Σασμός: Ο Μανόλης μίλησε για τη σειρά και δεν προλαβαίναμε τα spoilers

Σασμός: Στρατής Χατζησταματίου: Η ηλικία του τηλεοπτικού «Μανώλη» και το spoiler για τον Μαθιό

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved