Άγριες μέλισσες: Κώστας  Φιλίππογλου: «Ο Νομάρχης αν χρειαστεί, μπορεί να προδώσει τους πάντες»
Media

Άγριες μέλισσες: Κώστας Φιλίππογλου: «Ο Νομάρχης αν χρειαστεί, μπορεί να προδώσει τους πάντες»

Ο Κώστας  Φιλίππογλου, τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ενέδωσε στις Αγριες μέλισσες του ΑΝΤ1.

Μέσα από έναν μικρό ρόλο κατάφερε να κερδίσει απόλυτα τις εντυπώσεις με την ολική του μεταμόρφωση σε νομάρχη Διονύση Καλογερά, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε ιδιοσυγκρασία.

Τι δουλειά έχει ένας κοσμοπολίτης καλλιτέχvης στη Λάρισα;

«Η Λάρισα έχει γίνει κοσμοπολίτικη περιοχή και είπα να την επισκεφθώ. Ολα ξεκίνησαν από τη Μιράντα Ρωσταντή, η οποία είναι cast director. Με πρότεινε στη σειρά, στη συνέχεια βρεθήκαμε με τον Λεύτερη Χαρίτο, δοκιμάσαμε τον χαρακτήρα πάνω μου, τα ταιριάζαμε όμορφα και ξεκινήσαμε τη συνεργασία».

Πάντως μπήκατε με αξιώματα, κατέχοντας τη θέση του νομάρχη Διονύση Καλογερά.

«Aυτός ο χαρακτήρας είναι ιδιαίτερος γιατί έγινε νομάρχης από εισπράκτορας. Είναι διαχειρίσιμος, συμπαθών του καθεστώτος και αμέσως τον προώθησαν. Ακούγεται περίεργο αλλά συνέβαινε συχνά τότε. Ανθρωποι πήραν θέσεις στην αυτοδιοίκηση από το πουθενά αρκεί να είχαν βγάλει τρεις τάξεις στο γυμνάσιο και να ήταν φίλοι των συνταγματαρχών». Αν και ο Καλογεράς δεν είναι ιστορικό πρόσωπο, ωστόσο δρα σε ένα ιστορικό πλαίσιο.

Πώς προσεγγίσατε τον ρόλο;

«Είχα ανάλογες αναφορές. Ψάχνοντας βρήκα δημάρχους μικρών πόλεων, είδα το παρουσιαστικό τους σε φωτογραφίες και ρώτησα τον τρόπο που δρούσαν. Ηταν μια εύκολη σχετικά έρευνα γιατί δεν είναι μακριά εκείνα τα χρόνια και ανακάλυψα τρεις περιπτώσεις ανθρώπων που ταίριαζαν στο προφίλ του».

Εχω την αίσθηση ότι ο ήρωάς σας είναι ο ορισμός του αριβίστα

«Είναι ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος, που νομίζει ότι είναι έξυπνος ενώ δεν είναι και τόσο, και πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, θέλει να βρεθεί στα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια. Ονειρεύεται να γίνει μέχρι και υπουργός. Είναι υποχείριο του Ακύλα, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι όλοι μπορούν να γίνουν εργαλεία του και επίσης ότι αξίζει τη θέση του».

Είναι διορισμένος από το καθεστώς και το χαίρεται ιδιαίτερα.

«Απολαμβάνει την εξουσία και τη δύναμη που έχει ξαφνικά. Μου είναι πολύ ευχάριστο να βλέπω αυτόν τον χαρακτήρα. Χαίρομαι όταν τον υποδύομαι γιατί έχει όλα αυτό τα χαρακτηριστικά του ανόητου ανθρώπου που θέλει να επιβληθεί στους άλλους. Εχει όλα τα στοιχεία του κλόουν που τον κάνουν ευχάριστο αλλά ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τη γελοιότητα του. Περνώ πολύ ωραία όταν κάνω γύρισμα γιατί στην προσπάθεια του να είναι σοβαρός πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο. Κάποιες φορές είναι τρομερά αστείος».

Νομίζω ότι υποκριτικά τον σαρκάζετε σε έναν βαθμό.

«Είναι ιδιαίτερο αυτό που συμβαίνει. Από τη μια σαρκάζω ανθρώπους σαν αυτόν αλλά όταν τον υποδύομαι τον αγαπώ πολύ. Είμαι μαζί του όταν τον ενσαρκώνω αλλά σαφώς, ως κριτικό ον, όταν τον κοιτώ από απόσταση, στέκομαι απέναντι του».

Η σχέση του με τον Ακύλα είναι όπως εκείνη των υποτακτικών.

«Στον Ακύλα τρέφει βαθιά εκτίμηση όμως φοβάται και τη δύναμή του. Δεν θέλει να ξέρει πολλά πράγματα και λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές του. Φυσικά και είναι ο υποτακτικής του, αν και θέλει να φαίνεται ότι είναι ισότιμοι. Εχει την αίσθηση, κι εκεί δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, ότι τον βλέπουν όμοιο με τον Ακύλα και εξίσου δυναμικό. Δεν έχει πλήρως καταλάβει ότι τον θεωρούν το σκυλί του. Νομίζει ότι στα μάτια των άλλων έχει μια δύναμη πού τον εξισώνει με το αφεντικό του».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει με γνώμονα την υπέρμετρη φιλοδοξία του;

«Μπορεί, αν χρειαστεί, να προδώσει τους πάντες και δεν ξέρουμε αν αυτός είναι ο σκοτεινός εαυτός του ή η αφέλειά του».

Φαίνεται όμως κατά βάθος δειλός.

«Βεβαίως είναι δειλός. Αυτοί οι άνθρωποι είναι θρασύδειλοι. Είναι δούλος και στη μια σκηνή ενώ φαίνεται τρομερά σίγουρος για τον εαυτό του σε κάποια άλλη είναι απόλυτα φοβισμένος».

Θα βρεθεί σε δεινή θέση;

«Θα βρεθεί σε μια δύσκολη θέση την οποία εύχεται να ξεπεράσει».

Εχει καταλάβει τη δύναμη που έχει στα χέρια του;

«Δεν έχει συναίσθηση των πραγμάτων. Δεν ξέρει ότι από τη θέση του μπορεί όντως να δημιουργήσει καταστάσεις, γι’ αυτό κι ακολουθεί πιστά τα σχέδια του Ακύλα».

Evας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει σε οποιοδήποτε καθεστώς;

«Αυτοί οι άνθρωποι επιβίωσαν και μετά τη δικτατορία. Toυς είδαμε στη μεταπολίτευση ελαφρά μετανιωμένους να προχωρούν στη ζωή τους. Πολλοί από αυτούς δεν τιμωρήθηκαν για, τις πράξεις τους. Τιμωρήθηκαν οι πρωτεργάτες του καθεστώτος αλλά οι υπόλοιποι μια χαρά ενσωματώθηκαν στις επόμενες εξουσίες», είπε στο TV24.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Άγριες Μέλισσες: Όλοι ρωτάνε στο Διαφάνι για εκείνη! Αυτό είναι το νέο πρόσωπο

Άγριες μέλισσες: Ο Δούκας στο στόχαστρο του Ακύλα - Πιστεύει πως αυτός είναι ο εραστής της Ζωής

Άγριες Mέλισσες: Ο Νικηφόρος δέχεται μια δυσάρεστη έκπληξη απ’ τη Ρένα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved