Η Γη της Ελιάς: Ντροπιασμένη η Αθηνά- Το μυστικό της βγαίνει στο φως
Media

Η Γη της Ελιάς: Ντροπιασμένη η Αθηνά- Το μυστικό της βγαίνει στο φως

Καταιγιστικές εξελίξεις θα παρακολουθήσουμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Mega, Η Γη της Ελιάς.

H Μυρτάλη παίρνει την πολυπόθητη έγκριση για το δάνειο και ανακοινώνει στην Ισμήνη πως μπορεί να προχωρήσει στην αγορά των μηχανημάτων. Την ίδια ώρα, ανυποψίαστοι οι Βρεττάκοι παραλαμβάνουν στο ελαιοτριβείο τις συσκευασίες με το νέο λογότυπο της εταιρείας, χωρίς φυσικά να ξέρουν ότι σύντομα θα λάβουν το νέο εξώδικο που ετοιμάζει ο Λυκούργος.

Όταν πια το παίρνουν στα χέρια τους, η σύγκρουση που ξεσπά ανάμεσα σε Ισίδωρο, Αθηνά και Μάνο είναι μεγάλη. Και μέσα σε όλα, στο ελαιοτριβείο ξεσπά φωτιά, που απειλεί τις ζωές όσων βρίσκονται μέσα. Παίρνοντας τεράστιο ρίσκο, ο Αποστολής ορμά στο φλεγόμενο κτίριο για να σώσει την Ευτυχία, αλλά βγάζει έξω και τον Γρηγόρη, ο οποίος μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Η κοπέλα ευτυχώς είναι καλά, αν και εμφανώς σοκαρισμένη. Ευχαριστεί τον Αποστόλη για την αυτοθυσία του και συνειδητοποιεί πως τα αισθήματά της για αυτόν δεν είναι μόνο φιλικά...

Παρ’ όλα αυτά, το πόρισμα της πυροσβεστικής τον φωτογραφίζει ως το μοναδικό υπεύθυνο για την καταστροφή και ο Ισίδωρος με τον Μάνο τον βγάζουν από τη θέση του υπεύθυνου του ελαιοτριβείου, αντικαθιστώντας τον με τον Ανέστη. Όμως η Αθηνά δεν συμφωνεί καθόλου με αυτή την κίνηση και τον προειδοποιεί ότι θα παρακολουθεί στενά κάθε του κίνηση. Πλέον, όμως, είναι αργά για να τον σταματήσει. Ο Ανέστης σπεύδει να ενημερώσει τον Δημήτρη ότι ο Ισίδωρος έχει στο σπίτι του θησαυροφυλάκιο και η πληροφορία φτάνει γρήγορα στον Κωνσταντίνο. Πριν η Αθηνά προλάβει να αντιδράσει στη σκληρή συμπεριφορά που δείχνει ο νέος υπεύθυνος στους εργάτες, αυτό που φοβόταν περισσότερο από όλα, το μεγάλο της μυστικό, αποκαλύπτεται! Το σκάνδαλο που ξεσπά όταν γίνεται γνωστό πως η μητέρα της είχε διαπράξει φόνο συζητιέται σε όλη την Αρεόπολη και η φήμη της άλλοτε κραταιάς κυρίας Βρεττάκου καταποντίζεται. Ντροπιασμένη, φεύγει για το Σούνιο, ενώ ο Ισίδωρος τρίβει τα χέρια του, βέβαιος ότι τώρα πια θα πετύχει τους σκοπούς του.

Όμως, το ίδιο βράδυ διαρρήκτες μπαίνουν μέσα στο σπίτι του και φέρονται με απίστευτη σκληρότητα και σε αυτόν, αλλά και στην Ιουλία. Ο Μάνος επισκέπτεται τον Γρηγόρη στο νοσοκομείο και μαθαίνει πράγματα που αλλάζουν τελείως την εικόνα που έχει για την ημέρα της φωτιάς. Κι ενώ όλα δείχνουν πως ο ρόλος του Ανέστη και του Δημήτρη επιτέλους θα αποκαλυφθεί, η Αθηνά ανακοινώνει στον Ισίδωρο πως αποφάσισε να του πουλήσει τα πάντα και να φύγει οριστικά από τη Μάνη! Η Ιουλία ανακοινώνει το γάμο της Πικραμένη από τη στάση του πατέρα της, η Βασιλική επικοινωνεί με τον αδελφό της, τον Στέφανο, για να του πει ότι είναι καλά. Όσο κι αν θέλει να του μιλήσει για ό,τι της συμβαίνει και να μοιραστεί μαζί του την ευτυχία της, ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι, δεν του αποκαλύπτει το παραμικρό για το πού βρίσκεται, ούτε του λέει φυσικά με ποιον.

Αυτή και ο Φίλιππος ήδη κάνουν όνειρα για τη νέα τους ζωή μαζί και ψωνίζουν τα πρώτα ρούχα για το μωρό που περιμένουν. Μια νέα ζωή σχεδιάζουν και η Ιουλία με τον Κουράκο, οι οποίοι ανακοινώνουν ότι σε ένα μήνα θα παντρευτούν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ισίδωρος και Ιάκωβος χαίρονται αφάνταστα με τα νέα, το ίδιο και η Μυρτάλη, η οποία σπεύδει να μοιραστεί τη χαρά της με τον Στέφανο. Αυτός έχει έναν ακόμα λόγο να καλοβλέπει μια τέτοια απόφαση - θέλει, όμως, να δει αν σκέφτεται το ίδιο κι ο πατέρας του. Του αναφέρει, λοιπόν, το νέο και τον βλέπει να ταράζεται, καθώς ο Στάθης δεν μπορεί να δεχτεί το γεγονός πως χάνει την Ιουλία για πάντα... Παλεύει μέσα του να μην αντιδράσει, αλλά τελικά δεν αντέχει και μπουκάρει στο σπίτι της πρώην αγαπημένης του, ζητώντας της εξηγήσεις.

Αυτή και ο Γιώργης έχουν ήδη βρει εκκλησία κι έχουν ορίσει την ημερομηνία του γάμου τους. Ξέροντας, λοιπόν, πως είναι ώρα να κοιτάξει μπροστά, του λέει πως τόσο καιρό έπαιζε μαζί του και τον διώχνει. Ο Στάθης συντρίβεται και φτάνει στα όριά του όταν ο Στέφανος του ανακοινώνει πως μπήκε εγγυητής στο δάνειο της Μυρτάλης! Τα πράγματα, δε, γίνονται ακόμα χειρότερα όταν ο Κουράκος τον καλεί στο τμήμα για να μιλήσουν ως άντρες για τον επικείμενο γάμο του με την Ιουλία. Τυφλωμένος από τη ζήλια, πηγαίνει να βρει τον Ιάκωβο και του ξεκαθαρίζει πως θα διεκδικήσει την αδελφή του από την αρχή. Μόνο που αυτήν τη φορά ο Ιάκωβος δεν θα σταθεί πλάι του- αντίθετα, του λέει πως θα βρεθεί απέναντι του. Παρ’ όλα αυτά, ο Στάθης είναι αποφασισμένος. Ενώ η Ιουλία, με τη βοήθεια της Μυρτάλης, προχωρά τις ετοιμασίες, εκείνος κάνει ό,τι μπορεί για να της αλλάξει γνώμη, όμως μάταια...

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

Η Γη της Ελιάς: Η σκηνή με τον Μάνο του εξόργισε τους τηλεθεατές – Αυτό το spoiler δεν ισχύει!

H Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος και ο Ισίδωρος έρχονται σε ρήξη!

Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος μπαίνει στο ιατρείο της Αντιγόνης και σκίζει το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved