Άγριες μέλισσες: Ο Θανάσης θα πληρώσει τις επιλογές του και θα καταρρεύσει ψυχολογικά»
Media

Άγριες μέλισσες: Ο Θανάσης θα πληρώσει τις επιλογές του και θα καταρρεύσει ψυχολογικά»

Άγριες μέλισσες: O Θανασάκης ως φανατικός οπαδός του δικτατορικού καθεστώτος και των Αβάντων βάζει σε μπελάδες την οικογένεια του.

Ο Βασίλης Μπούτσικος που τον υποδύεται, σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς πήρε τον ρόλο και για το πώς «έχτισε» τον ήρωα του.

Πώς πήρατε το ρόλο του Θανάση στις φετινές «Μέλισσες»;

Με φώναξε η casting director της σειράς, Μιράντα Ρωσταντή, για ένα δοκιμαστικό. Πέρασαν τρεις εβδομάδες, έκανα περιοδεία με την καλοκαιρινή θεατρική παράσταση «Ιππείς» του Αριστοφάνη στο Εθνικό και χτύπησε το τηλέφωνο ενώ ήμουν καθ’ οδόν. Εκεί, λοιπόν, που έλεγα πως μάλλον δεν ταίριαζα για το ρόλο και δεν με είχαν πάρει από τις «Άγριες μέλισσες», μου ανακοίνωσαν ότι με ήθελαν για το ρόλο του Θανάση! Θυμάμαι πως ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί το είχα ξεγράψει μέσα μου.

Βλέπατε τη σειρά στον πρώτο και το δεύτερο κύκλο;

Ναι, είχα παρακολουθήσει πολλά επεισόδια. Μέσα μου ευχόμουν να έπαιζα και εγώ στις «Μέλισσες» και να που έγινα μέρος τους στον τρίτο κύκλο! Για μένα, η συμμετοχή μου στη σειρά αυτή είναι σταθμός. Μεγάλη τύχη.

Πώς «χτίσατε» τον Θανάση;

Πέρα από το γεγονός ότι το σενάριο της Μελίνας Τσομπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη είναι ξεκάθαρο και έτσι ξέρω ακριβώς το πού πρέπει να πάω, Θανασάκηδες μέσα στην κοινωνία μας υπάρχουν ένα σωρό. Θανασάκηδες υπάρχουν ακόμη εκεί έξω και μάλιστα αρκετοί.

Γιατί ο Θανάσης πήρε το στραβό το δρόμο;

Τα πάντα έχουν σχέση με την παιδική ηλικία. Ο Θανάσης έζησε ακραία πράγματα ως παιδί μέσα στην οικογένειά του. Πρώτα απ’ όλα την επιλόχεια κατάθλιψη της μάνας του, με τις φωνές και τη φυγή της από το σπίτι. Την έλλειψη αυτή την κάλυψε τότε η Σοφούλα. Από την άλλη μεριά η Σοφούλα, ο γάμος της με τον Βόσκαρη ο ξυλοδαρμός της, τα δικαστήρια... Είναι φυσικό όλη αυτή η βία να έχει σημαδέψει το νεαρό αγόρι. Και ο Τόλλιας, και η Παγώνα, και η Σοφούλα είναι καλοί άνθρωποι, αλλά έζησαν ακραία πράγματα και αυτοί και όλη η οικογένεια. Ο Θανάσης, χαμένος χρόνια μέσα στα σκοτεινά προσωπικά του βιώματα, πίστεψε στους «σωτήρες» που θα σώσουν την Ελλάδα και την ελληνική οικογένεια. Τι και αν πέρασε στο πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος της γνώσης; Οι σπουδές δεν τον γεμίζουν. Η ιδεολογία «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και ό,τι έλεγαν οι εθνοπατέρες «κουμπώνουν» με τα δικά του κενά και την ιδεατή οικογένεια που δεν είχε ως παιδί. Ήταν πολύ εύκολο για τον Θανάση να λοξοδρομήσει. Του έλειπαν τα πρότυπα, τα οποία βρήκε στη νέα πολιτική του οικογένεια και κάλυψαν την ανάγκη του να ανήκει κάπου.

Τι θα γίνει με τον πατέρα του; Ο Τόλλιας θα τον αφήσει να συμμετέχει σε μια ακραία χουντική ομάδα;

Ο Θανασάκης πλέον δεν πιστεύει στη χούντα, όλο αυτό είναι απλώς ένα καπρίτσιο. Η ρήξη με τον πατέρα του θα είναι οριστική όταν θα γίνει μέλος των Αβάντων. Ο Τόλλιας θέλει το καλό για το παιδί του και δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Ο Θανάσης τον κατηγορεί ότι δεν τον καταλαβαίνει, εισπράττει μια συνολική μη αποδοχή από την οικογένειά του, κι έτσι συστρατεύεται με την παρακρατική οργάνωση των Αβάντων. Και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Γιατί δεν μόνο ένας οπαδός της χούντας, ουσιαστικά μπαίνει στα γρανάζια μιας εγκληματικής οργάνωσης. Η διαφορά, την οποία θα δείτε στα επόμενα επεισόδια, είναι ότι ο Θανάσης δεν ασπάζεται απλώς μια ιδεολογία κάνοντας κηρύγματα στο χωριό και στον οικογενειακό του κύκλο. Αυτήν τη φορά περνά στην πράξη, σε μια οργάνωση που δρα συντονισμένα, ασκεί τρομοκρατία και βία. Ο Θανάσης, λοιπόν, θα πρέπει να ασκήσει και ο ίδιος βία, κι αν δεν το κάνει, θα έχει επιπτώσεις. Και, φυσικά, ο ήρωάς μου θα πληρώσει τις επιλογές του, θα έρθει αντιμέτωπος με μεγάλα διλήμματα και, μέσα από αυτά, τραγικά θα ενηλικιωθεί. Θα περάσει από τα λόγια στις πράξεις και από την καταστροφή στην ωρίμανση. Ο Θανάσης θα πέσει στο βαθύ σκοτάδι, θα καταρρεύσει ψυχολογικά. Και τελικά, η ελπίδα έρχεται μόνο μέσα από την αγάπη, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Ο Θανάσης από πείσμα, από αντίδραση, θα μπλέξει άσχημα. Οι «Άγριες μέλισσες» τολμούν να αναδείξουν, μια μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας για να μην ξεχαστεί. Το να βλέπουν οι τηλεθεατές σε καθημερινή βάση το πόσο : διχάστηκαν οι Έλληνες στη χούντα είναι πολύ επίκαιρο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη με τη Χρυσή Αυγή.

Οι «Άγριες μέλισσες» δείχνουν να είναι μπροστά από τα γεγονότα...

Το τι πέρασαν η Λενιώ και η Σοφούλα από τον Βόσκαρη, την κακοποίηση, τη\ί υποτίμηση, την απαξίωση, τη χειριστική και σαδιστική συμπεριφορά, τα είδαμε πρώτα μέσα από τη μικρή οθόνη και μετά, δυστυχώς, και στην πραγματική ζωή. Πλέον μιλάμε για γυναικοκτονίες, έναν όρο που παλιά δεν ήταν δόκιμος. Στις «Άγριες μέλισσες», η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω έφτασαν στο έγκλημα μετά από μια απόπειρα βιασμού. Αμύνθηκαν. Η Λενιώ πλήρωσε σκληρά, δικάστηκε, αγ και ουσιαστικά δεν έφταιξε που έβαλε κ σατράπη αφέντη στο σπίτι της. Το έκανε από την ανάγκη για χρήματα, λόγω της φτώχειας και της σκληρής εποχής. Όμως, το ότι αυτές οι γυναίκες αντιστάθηκαν ι απέναντι στον τσιφλικά και όρισαν τη μοίρα τους δείχνει ότι ήταν άξιες και ότι ο πατέρας τους τις είχε μεγαλώσει να είναι ανεξάρτητες και δυνατές. Οι κλειστές κοινωνίες είναι ασφυκτικές κάποιες φορές για τον άνθρωπο, αλλά στο Διαφάνι υπάρχουν γυναίκες, όπως η Βιολέτα, η Ρίζω και η Αμαλία, που είναι χειραφετημένες και αντιστέκονται στην πατριαρχία.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Καρακάση: «Οι Άγριες Μέλισσες χτυπήθηκαν από τον κορονοϊό, είναι αρκετοί αυτοί που κόλλησαν»

Δανάη Μιχαλάκη: Γιατί αντικαταστάθηκε στο θέατρο - Τι θα γίνει με τις Άγριες Μέλισσες (Video)

Άγριες Μέλισσες: Μεγάλη ανατροπή- Ο Νικηφόρος κάνει πρόταση γάμου στη Ρένα!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved