Η αυλή των θαυμάτων: Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Τάκη Σούκα
Media

Η αυλή των θαυμάτων: Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Τάκη Σούκα

Η αυλή των θαυμάτων: Ο Τάκης Σούκας άφησε τη σφραγίδα του για περισσότερο από μισό αιώνα, συνοδοιπόροι, αξιόλογοι κλασικοί λαϊκοί ερμηνευτές.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει τη μουσική της διαδρομή, με ένα ξεχωριστό «Αφιέρωμα στον Τάκη Σούκα».

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, στην ΕΡΤ2, οι φιλόξενοι οικοδεσπότες, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, αφιερώνουν την εκπομπή στον Τάκη Σούκα, τον οποίο υποδέχονται με χαρά και συγκίνηση στο στούντιο της εκπομπής.

Έναν ζωντανό θρύλο της ελληνικής λαϊκής μουσικής, που ο ήχος του ακορντεόν και το σαντούρι του συνεχίζει και «γράφει» ιστορία στις ηχογραφήσεις από το 1960 και μετά.

Στο αποψινό μας «ταξίδι» στις σημαντικές στιγμές του σπουδαίου μελωδού και σολίστα, που με την τέχνη και την τεχνική του άφησε τη σφραγίδα του για περισσότερο από μισό αιώνα, συνοδοιπόροι, αξιόλογοι κλασικοί λαϊκοί ερμηνευτές.

Ο Νίκος Μακρόπουλος, η Λένα Αλκαίου και ο Βασίλης Δήμας, ερμηνεύουν τραγούδια «διαμάντια», πάντα, υπό τους ήχους του ακορντεόν του Τάκη Σούκα και τη συνοδεία της ορχήστρας μας.

Τραγούδια που πρωτοερμήνευσαν οι: Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Κατερίνα Στανίση, Δημήτρης Κοντολάζος, Κώστας Κόλλιας, Γιώργος Σαρρής.

Στην παρέα μας, ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο οποίος, δουλεύοντας, «έζησε» πολύ μέσα στη νύχτα και ως λάτρης του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού, εκτιμά και ευγνωμονεί τον κορυφαίο συνθέτη για τις μοναδικές μελωδίες των κομματιών, που μίλησαν στην «ψυχή του» και εξέφρασαν στιγμές της ζωής του!

Στο τραπέζι μας και η Λουκία Παπαδάκη! Η πρωταγωνίστρια της θεατρικής παράστασης «Ο φονιάς» του Μήτσου Ευθυμιάδη στο Θέατρο Βικτώρια, μας μίλησε για τη λάμψη της χρυσής εποχής της μεγάλης πίστας, με τις φίρμες και το καλό λαϊκό τραγούδι.

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, παρουσιάζει συνοπτικά, μέσα από το αρχείο του, στο ειδικό ένθετο της εκπομπής, τη διαδρομή του μεγάλου συνθέτη αλλά και στιγμές από τη συνεργασία μαζί του.

Ένα πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα, βασισμένο στις δημιουργίες του Τάκη Σούκα, καθώς και στις συναντήσεις του με πολλούς «μεγάλους», μεταξύ αυτών και του οικοδεσπότη μας, Χρήστου Νικολόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Ήλιος: Παναγιώτης Μπουγιούρης και Κωνσταντίνος Κάππας εισέβαλαν στην σειρά

Ιωαννίδης-Κοντιζάς-Κουτσόπουλος: Το αλατοπίπερο του MasterChef

Σασμός spoiler: Η Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη διέψευσε on air spoiler και μας «άφησε άφωνους»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved