Ιωαννίδης-Κοντιζάς-Κουτσόπουλος: Το αλατοπίπερο του MasterChef
Media

Ιωαννίδης-Κοντιζάς-Κουτσόπουλος: Το αλατοπίπερο του MasterChef

Τις τελευταίες σεζόν έχουν χαρακτηρισθεί ως η dream team της ελληνικής τηλεόρασης, που ήρθε να αποδείξει ότι και η μικρή οθόνη απαιτεί γνώση και σοβαρότητα καθόδου σοβαροφάνεια και πολύ χιούμορ.

Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος μπόρεσαν και έγιναν, από τις πρώτες στιγμές της κοινής τους τηλεοπτικής εμφάνισης, αγαπημένοι τηλεθεατών, κριτικών και σεφ, κερδίζοντας τη συμπάθεια του κόσμου και τον σεβασμό όσων γνωρίζουν από την τέχνη της μαγειρικής.

Προερχόμενοι από διαφορετικούς κόσμους, με κοινό στοιχείο όμως την αγάπη τους για τη μαγειρική και το ότι ήταν άφθαρτοι στα τηλεοπτικά δρώμενα, συναντήθηκαν on camera στο «MasterChef» το 2018 (ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος βρέθηκε από τον πρώτο κύκλο στο SΤΑR ως Food and Beverage Manager, ωστόσο αντικατέστησε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο το 2018 ενώ Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς ήταν από πριν κριτές για να κάνουν την ανατροπή και να αποδείξουν ότι το τηλεοπτικό coolness πάντα επιβραβεύεται. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, συνεχίζουν να θεωρούνται ως το αλατοπίπερο του πρόιζεκτ και ένας από τους βασικούς λόγους που το «MasterChef» συζητιέται τόσο και σκαρφαλώνει ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που πλέον πολιορκούνται από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τις μεγαλύτερες εταιρίες για εμπορικές συμφωνίες! Ποιος ξεχνά τη δελεαστική πρόταση, που επιβεβαιώθηκε ότι ισχύει δια στόματος Ιωαννίδη, από τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί και τα πολλά μηδενικά που τη συνόδευε... «Ηταν πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση του Ατζούν, με ένα σημαντικό ποσό, αλλά στις περιπτώσεις αυτές είναι η ισχύς εν τη ενώσει και αποφασίσαμε να μείνουμε στο κανάλι. Τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαστε στο STAR», δήλωσε στο πρόσφατο παρελθόν ο ταλαντούχος σεφ. Ποιοι είναι, όμως, οι τρεις κριτές πίσω από τις κάμερες και τα φώτα;

Λεωνίδας Κουτσόπουλος- Ο θείος Λεωνίδας που αγάπησαν όλοι

Φανατικός οπαδός του Πανιωνίου, με τεράστια αδυναμία στα ζώα, η ψυχή του «Feedελ Urban Gastronomy» αλλά και του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Samano, εναλλακτικός και με αστείρευτο χιούμορ, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ήρθε για να μείνει. Ακολουθώντας την αγάπη του για τη μαγειρική και τις παρορμήσεις του, δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή στην οποία γράφτηκε μετά ίο Λύκειο, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να μπει στην κουζίνα του Semiramir και από εκεί, με ένα τολμηρό άλμα, να βρεθεί στο Λονδίνο για να «σπουδάσει» στο πανεπιστήμιο ενός κορυφαίου εστιατορίου, με «δάσκαλο» τον Gordon Ramsey, αλλά και για να ξεχωρίσει στην Ισπανία δουλεύοντας για τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη πέρασε από διάφορα πόστα, ενώ το «MasterChef» ήρθε στη ζωή του αρχικά από τη θέση του Beverage Producer. Ο ρόλος του κριτή ήρθε λίγο αργότερα, με το κοινό να λατρεύει από την πρώτη στιγμή τον «θείο Λεωνίδα», όπως είναι το παρατσούκλι του. Οσον αφορά στην προσωπική ζωή του, ο ερωτάς του με την ηθοποιό Χρύσα Μιχαλοπούλου δεν κρύβεται!

Πάνος Ιωαννίδης- Ο αυστηρός και γοητευτικός

Έχει τον τίτλο του αυστηρού του διαγωνισμού, ωστόσο η κριτική του πάντα είναι δίκαιη και σωστή. Το ταξίδι του στη μαγειρική ξεκίνησε σε ηλικία 18 ετών με σπουδές στη Θεσσαλονίκη ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στην Ιταλία εργάστηκε σε εστιατόρια στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία. Το 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας να εργάζεται στη Βασιλική Πρεσβεία της Δανίας μέχρι και το 2014. Το 2007 απέκτησε bachelorΓ στο restaurant management στο marketing και τον βιομηχανικό σχεδιασμό έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, παράλληλα υπήρξε καθηγητής σε μαγειρικές σχολές και συνεργάστηκε με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ως food stylist σε περιοδικά γαστρονομίας. Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής για επαγγελματίες chef «Top Chef», αποχωρώντας οικειοθελώς. Την άνοιξη του 2017, όταν έγινε γνωστή η επιστροφή του τηλεοπτικού προγράμματος «MasterChef Greece» στην ελληνική τηλεόραση μέσω του STAR, ανακοινώθηκε πως έχει μία από τις τρεις θέσεις της κριτικής επιτροπής. Η αναγνωρισιμότητα τον εκτόξευσε και το 2019 άνοιξε το ιταλικό εστιατόριο «Ovio» στο κέντρο της Αθήνας, Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του Βιβλίο μαγειρικής με τίτλο Risotti, ενώ εδώ και κάποιο καιρό ετοιμάζει έναν πολυχώρο που θα φιλοξενεί διάφορα concepts. Εκτός των επαγγελματικών, ο Πάνος Ιωαννίδης σπάνια μιλά για την προσωπική του ζωή ενώ το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι βρίσκεται σε σχέση και συγκατοικεί με την αγαπημένη του στα Πετράλωνα. Δεν αποχωρίζεται ποτέ το δαχτυλίδι που φορά στον αντίχειρα, καθώς είναι σχεδιασμένο από τον μπαμπά του που έχει φύγει από τη ζωή.

Σωτήρης Κοντιζάς-Ο star της κουζίνας

Η δημοφιλία που του χάρισε το MasterChef τον απογείωσε! Για πολύ καιρό το όνομα του Φιγούραρε σε περιοδικά και ταμπλόιντ, προσπαθώντας όλοι να μάθουν ποιος είναι ο ταλαντούχος κ. Κοντιζάς! Γεννημένος από μητέρα Ιαπωνέζα και Έλληνα πατέρα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ήταν εύζωνας, ενώ τον ακολουθούσαν οι γεύσεις από τη μακρινή Ιαπωνία. Αφού πήρε το πτυχίο των οικονομικών από το Πάντειο πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, παράτησα τα πάντα για να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη, την μαγειρική. Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στο Χριστόφορο πες κια με τον οποίο συμπορεύτηκαν για αρκετά χρόνια. Στην συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις τους τα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου, ενώ επιστρέφοντας Προκάλεσε πάταγος τον γαστρονομικό χαρτί της πόλης με τον «Nolan». Το 2017 ήρθε η στιγμή του MasterChef και είδα τη ζωή του να αλλάζει χωρίς όμως να τον επηρεάζει σε κάτι ουσιαστικά, αφού ο Σωτήρης έχει τις δικές του σταθερές. Μία από τις αξίες της ζωής του οικογένειά του, η γυναίκα του Δέσποινα και τα τρία τους παιδιά, αλλά και η τάξη – καθαριότητα στην κουζίνα. Όσον αφορά στο γούρι του; Πρόσφατα μέσω ίνσταγκραμ αποκάλυψε ότι ένα ζευγάρι κίτρινα παπούτσια- δώρο της συζύγου του τον συνοδεύουν εδώ και χρόνια στις πρώτες οντισιόν του μαγειρικού reality.

Πηγή:ΤύποςTV

Διαβάστε επίσης:

MasterChef: Οι κριτές δέχτηκαν... ρώσικη απειλή: «Θα βρω πού μένετε...»

MasterChef: Ο παίκτης που τρέλανε τους κριτές και η επική ατάκα του: «Θέλω να δω τις φάτσες σας»

MasterChef: Ποιος κριτής έχει τις περισσότερες κατακτήσεις; (Video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved