Σασμός: Άγριο ξύλο στην Άσπα ξανά
Media

Σασμός: Άγριο ξύλο στην Άσπα ξανά

Σασμός: Η σύλληψη του Διονύση για αρχαιοκαπηλία και η αγωνία ότι μπορεί να καρφώσει τους συνεργάτες του δρομολογεί νέες εκρήξεις, απειλώντας την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ του Κώστα και της Ασπας.

Η σύγκρουση του ζευγαριού οδηγεί σ' ένα νέο ξέσπασμα βίας του Κώστα, με την Άσπα ξανά τραγικό θύμα. Ο Δημήτρης Γεωργαλάς θεωρεί μέγιστη υποκριτική πρόκληση να ερμηνεύει έναν λούμπεν λαϊκό τύπο σε αδιέξοδο, που ξεσπά στη γυναίκα του.

Η επανασύνδεση της Άσπας με τον Κώστα δεν της βγαίνει σε καλό, καθώς εκείνος χάνει και πάλι τον έλεγχο, κακοποιώντας τη...

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται συνεχώς ότι όποιος ασκήσει βία μία φορά, σίγουρα θα το επαναλάβει. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τα πάντα για να πείσουν ότι ήταν μια κακή στιγμή και ότι δεν θα ξαναγίνει. Δείχνουν ένα καλό πρόσωπο, μια τρυφερή συμπεριφορά για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του συντρόφου τους. Το πρόβλημα, όμως, είναι βαθύ και είναι δικό τους, φυσικά και δεν έχει να κάνει με τη γυναίκα που είναι δίπλα τους. Είναι έτοιμοι να δουν πάλι μια λάθος κίνηση, είναι συνεχώς σε μια καχυποψία, που τους κάνει να βλέπουν μια άλλη πραγματικότητα. Νιώθουν ότι συνεχώς προδίδονται και η επιθετικότητα είναι ο μόνος τρόπος που ασυνείδητα επιλέγουν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να ζευγαρώσουν αν δεν λύσουν το πρόβλημά τους, που είναι εντελώς ψυχοπαθολογικό. Ένας καλός σύντροφος, όσο καλός και να είναι, δεν θα καταφέρει τίποτα. Ίσως μόνο ένας καλός ψυχίατρος. Είναι πια η ώρα η κοινωνία να αρχίσει να βλέπει τα προβλήματά της κατάματα και να ζητάει βοήθεια».

Ο Κώστας πρέπει να τιμωρηθεί για ό,τι έκανε στη γυναίκα του;

«Αν θέλουμε να δώσουμε ένα σωστό κοινωνικό μήνυμα σε ένα τόσο επίκαιρο, δυστυχώς, θέμα, τότε ναι, σίγουρα πρέπει να τιμωρηθεί για τη βία που άσκησε. Ο βασικός λόγος να έχεις έναν τέτοιο χαρακτήρα μέσα στο σίριαλ είναι για να θίξεις το μεγάλο πρόβλημα που αποκαλύφτηκε στην κοινωνία μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, Όσο κι αν μου είναι δύσκολο κι επίπονο μερικές φορές να ερμηνεύσω τη σκληρότητα αυτού του ανθρώπου, νιώθω μια μεγάλη ικανοποίηση που με το ρόλο αυτόν περνάω ένα δυνατό και σαφέστατο μήνυμα. Ο κόσμος μέσα από αυτό το ζευγάρι βλέπει καθαρά αυτό που συμβαίνει σε πολλές διπλανές πόρτες και κυρίως θέλω να δε: ότι η μόνη διέξοδος είναι η τιμωρία».

Με τον Κώστα υπάρχει σημείο που θα το χαρακτηρίζατε κοινό;

«Κανένα κοινό σημείο δεν υπάρχει κι αυτό είναι που κάνει το ρόλο για μένα μια πολύ ωραίοι πρόκληση υποκριτική. Το μόνο κοινό, στο οποίο έχω τις αναφορές μου, είναι η ζήλια, που, όπως κάθε άνθρωπος, έχω βιώσει κι εγώ. Δεν θα μπορούσα ποτέ, όμως, να φτάσω στις ακρότητες του Κώστα. Η άποψή μου είναι ότι αν δεν μπορείς να συγχωρέσεις, απλά σηκώνεσαι και φεύγεις. Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα, εννοώ βαθύ ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο δεν διορθώνεται με την άσκηση βίας, αντίθετα τροφοδοτείται και πολλαπλασιάζεται. Έτσι, έχουμε όλα αυτά τα φρικτά αποτελέσματα που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο χαίρομαι που παίζω τον Κώστα, είναι που με αυτό το ρόλο μού δίνεται η ευκαιρία να θίξω αυτό το τεράστιο κοινωνικό θέμα», είπε στον Τηλεθεατή.

Διαβάστε επίσης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved