Σμύρνη μου αγαπημένη: Η ταινία και η μίνι σειρά στην ΕΡΤ1
Media

Σμύρνη μου αγαπημένη: Η ταινία και η μίνι σειρά στην ΕΡΤ1

Την κινηματογραφική ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα σε μίνι σειρά, με περισσότερες σκηνές, που είχαν γυριστεί με αυτή την προoπτική.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε τα δικαιώματα πρώτης προβολής σε ελεύθερη τηλεόραση της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», της οποίας το σενάριο υπογράφει η Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman, ενώ τη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Από τη μεγάλη οθόνη στη μικρή Εκτός όμως από την ταινία, που θα προβληθεί τον Ιούνιο του 2023, η συμφωνία της ΕΡΤ με την εταιρία παραγωγής είναι και για τη μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, με περισσότερες σκηνές από αυτές της κινηματογραφικής ταινίας. Η προβολή της θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την ΕΡΤ1 και στη συνέχεια θα μπει στο «μπουκέτο» του EPTFUX. Στην αρχή της νέας σεζόν λοιπόν η δημόσια τηλεόραση, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, θα προβάλει για πρώτη φορά στην ελεύθερη τηλεόραση τη μίνι σειρά, με σημαντικούς συντελεστές μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Η υπόθεση Στο επίκεντρο της ιστορίας η Filio Williams, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα που σπεύδει στη Μυτιλήνη για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν γνωρίζει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της, η Φιλιώ Μπαλτατζή, βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα, μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, στη Χίο, στο Φάληρο, στον Πειραιά και στην Αθήνα, με τη «Σμύρνη μου αγαπημένη» να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής, αναδεικνύοντας παράλληλα και το γεγονός ότι εκατό χρόνια μετά επαναλαμβάνονται η ίδια ιστορία και οι ίδιες τραγωδίες! Σκοπός των δημιουργών είναι να προβληθεί μέσα από την τέχνη το τεράστιο διεθνώς προσφυγικό πρόβλημα, υπενθυμίζοντας ότι ιστορίες σαν αυτή της σημερινής Συρίας έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στους Έλληνες, που ίσως γι' αυτό αγκαλιάζουν με αγάπη και γενναιοδωρία τους σημερινούς πρόσφυγες.

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Γερονικολού, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Βογιατζής, Burak Heikki, Αναστασία Παντούση, Χρηστός Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου και πολλοί ακόμα γνωστοί ηθοποιοί.

Πηγή:Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved