Άγριες μέλισσες: «Νομάρχης και Ακύλας θα αξίζουν αυτό που θα πάθουν στο τέλος της σεζόν»
Media

Άγριες μέλισσες: «Νομάρχης και Ακύλας θα αξίζουν αυτό που θα πάθουν στο τέλος της σεζόν»

Με μία εξαιρετική πορεία στο χώρο του θεάτρου ο Κώστας  Φιλίππογλου φέτος πρωταγωνιστεί στις Άγριες μέλισσες, σε ένα ρόλο βγαλμένο μέσα από την ίδια μας την ιστορία.

O ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε πώς του έγινε η πρόταση για τη σειρά, ενώ σχολίασε όσα πρόκειται να συμβούν στον ήρωα του.

Πώς σας έγινε η πρόταση για τις «Άγριες μέλισσες»;

Με πήρε τηλέφωνο η casting director Μιράντα Ρωνσταντή και αμέσως μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο. Με τον Λευτέρη είχαμε κοινή οπτική στο πώς βλέπουμε τους χουντικούς: Για τον νομάρχη είχα πλούσιο υλικό από τον Γιώργο Παπαδόπουλο, από τις ομιλίες του και τους μορφασμούς του, όπως και από το ύφος του Παττακού. Όταν έπεσε η χούντα, ήμουν εννιά ετών, οπότε έχω μνήμες. Θυμάμαι όλη αυτή την τυπολατρία που τους χαρακτήριζε, τη στιγμή που είχαν βγάλει το εξατάξιο σχολείο αν το είχαν βγάλει και αυτό! Είχα λοιπόν πολύ υλικό για να φτιάξω τον νομάρχη, έναν εισπράκτορα, δηλαδή, που η χούντα του έδωσε κρατικό αξίωμα. Και το τραγικό είναι ότι τέτοιοι πολιτικοί-κλόουν δεν έχουν εξαφανιστεί στους καιρούς μας. Ο Διονύσης Καλογεράς υπάρχει ακόμη, είναι εδώ, ανάμεσα μας.

Ο Καλογεράς ξέρει με ποιους έχει μπλέξει;

Ο Καλογεράς ξέρει ότι με ένα τηλέφωνο του κάποιοι πάνε στην εξορία, αλλά με τίποτα δεν φαντάζεται όλα αυτά που κάνουν οι Άβαντες. Όταν ο Ακύλας του δείχνει τους Άβαντες, τρομάζει και ο ίδιος. Νιώθει και εκείνος για πρώτη φορά ότι έχει να κάνει με μια καθαρά εγκληματική οργάνωση. Η φιλοδοξία του να υπάρχει στα πράγματα τον κάνει πολλές φορές να εθελοτυφλεί σχετικά με τις εξορίες πολιτικών αντιφρονούντων, αλλά όταν βλέπει ότι στους Άβαντες διατάσσονται δολοφονίες, γίνονται φρικτά βασανιστήρια, τρομάζει ακόμα και εκείνος. Ο νομάρχης ξεκάθαρα· πλέον τρέμει τον Ακύλα, αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κανένα απολύτως όριο. Ο ίδιος μπορεί να μη διατάζει βασανιστήρια ή εκτελέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι συνένοχος στα εγκλήματα που διαπράττονται. Είναι ένα ανθρωπάκι και είναι αδικαιολόγητος.

Τι τον περιμένει από εδώ και στο εξής;

Πραγματικά, δεν θέλω να ξέρω. Παίρνω τα παρακάτω επεισόδια και νιώθω ότι ο ήρωας μου θα πληρώσει για όσα παριστάνει ότι δεν βλέπει. Όταν πλέον γνωρίζει ποιος είναι ο Ακύλας, μετά την επίσκεψη του στους Άβαντες, ξέρει ότι δεν έχει να κάνει με άγιο. Είναι μαζί του 100% και αυτό που θα τους συμβεί στο τέλος της σεζόν θα το αξίζουν.

Με τον Δούκα τι σχέση ο νομάρχης;

Τον μισεί και τον τρέμει σαν τον Ακύλα, γιατί ξέρει το παρελθόν του και το τι είναι ικανός να κάνει. Επίσης, γνωρίζει ότι δεν είναι με τη χούντα ο Δούκας είναι παλιός τσιφλικάς και τους χουντικούς τους θεωρεί τυχοδιώκτες, καιροσκόπους. Τον Καλόγερο τον αντιπαθεί και του το δείχνει, τον θεωρεί τσαρλατάνο.

Τι θέλετε να πάθει ο ήρωάς σας;

Να τιμωρηθεί. Αυτό λέει η λογική, αλλά και ο νόμος του θεάτρου στην αρχαία τραγωδία. Θα μου ήταν πολύ στενάχωρο -αν και στη ζωή συμβαίνει και αυτό- να μην πληρώσει αυτός που έφταιξε.

Γιατί τον Καλογερά δεν τον μισούμε;

Γιατί είναι ένας γκαφατζής. Και πάντα οι λαϊκοί κλόουν μας γίνονται συμπαθείς. Υπάρχουν θαυμαστές του Καλογερά, γιατί αυτά που λέει και κάνει προκαλούν μόνο γέλιο. Το πρόγραμμα μου, με το πανεπιστήμιο, το θεατρικό εργαστήριο και τη σκηνοθεσία της παράστασης «Ο θεός της σφαγής», ήταν πολύ φορτωμένο. Όταν, όμως, πηγαίνω στις «Άγριες μέλισσες» και συναντώ όλους αυτούς τους άξιους συναδέλφους, είναι δημιουργία.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved