Πάτρα: «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια», υποστηρίζει γιατρός
Media

Πάτρα: «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια», υποστηρίζει γιατρός

Στις τελευταίες δηλώσεις της, πριν βρεθεί ενώπιον των αστυνομικών για να καταθέσει, γιατρός που έζησε και πόνεσε με τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα, μίλησε στο Live News για όλους και για όλα.

Για τις αντιδράσεις της μητέρας μετά το τέλος της Μαλένας, για τις τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά και για το αναπάντεχο τέλος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της.
«Nα ψάξουν τα πάντα. Εγώ αυτό θέλω, να ψάξουν οτιδήποτε μπορεί να σκοτώσει αιφνίδια ένα παιδί. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να εξαντληθεί πρώτα η ιατρική, γιατί θεωρώ ότι δεν έχει εξαντληθεί τοξικολογικά. Αφού εξαντληθεί γονιαδιακά, τοξικολογικά, να μπει και ο ψυχίατρος στην μέση, να εξετάσει την οικογένεια», είπε η γιατρός στο MEGA.

Όπως λέει, όταν ειδοποιήθηκε για τον θάνατο της Μαλένας το 2019, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση και ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο…

«Όταν οι γιατροί ειδοποιήθηκαν και πήγαν, το παιδί ήταν άσφυγμο με μυδρίαση και οι συνάδελφοι μου που εφημέρευαν έκαναν προσπάθεια μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό να το ανατάξουν και ήρθε και η εντατική μετά από λίγα λεπτά γιατί υπάρχει μία απόσταση καιέκανε σαρανταπέντε λεπτά προσπάθειες και δεν ανατάχτηκε. Που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό κάποια λεπτά».

Η γιατρός αμφισβητεί ανοιχτά το πόρισμα του ιατροδικαστή για θάνατο που προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς όπως τονίζει, μια μέρα πριν η άτυχη Μαλένα είχε κάνει εξονυχιστικές εξετάσεις, που δεν είχαν δείξει το παραμικρό…

«Το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν υπήρχαν υπόνοιες για οποιαδήποτε αρρώστια και διατάχτηκε νεκροτομή με σκοπό να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου. Δεν υπήρχε υπατική ανεπάρκεια, αυτό που λέει ο ιατροδικαστής, δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρχει διότι είχε μία τέλεια εξέταση την παραμονή το παιδί και ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση».

Η γιατρός που μέχρι να καταθέσει θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της, θεωρεί βέβαιο ότι θα δεχτεί ερωτήσεις και για τις αντιδράσεις της μητέρας. Για τη Μαλένα, η 33χρονη
υποστήριξε σε κατάθεσή της ότι η κόρη της παρουσίασε το μοιραίο επεισόδιο στις 16.40 εκείνο το απόγευμα αλλά οι γιατροί αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν από εκείνη 35 λεπτά αργότερα.

«Δεν ξέρω αν το είχε αντιληφθεί γιατί η μαμά ήταν ξαπλωμένη δίπλα και κοιμόταν. Πέρασε χρόνος μέχρι να ειδοποιηθούν οι γιατροί. Για την περίπτωση αυτή θα ήταν ιδανικό να υπάρχει κάμερα στον θάλαμο, ιδανικό ιατρικά να δούμε τι συνέβη εκείνη την στιγμή», συμπλήρωσε η γιατρός.

Κάμερες όμως δεν υπήρχαν στο μονόκλινο δωμάτιο. Όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, για την οποία και πάλι ορισμένοι έχουν μιλήσει για καθυστέρηση αντίδραση της μητέρας…

«Δεν πήγε το μυαλό των γιατρών αρχικά σε κάτι ύποπτο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μία φυσιολογική μητέρα ή ένας φυσιολογικός πατέρας μπορεί να κάνει κακό στο παιδί του ή στα παιδιά του πληθυντικός. Πρέπει να έχει πρόβλημα ψυχολογικό δεν μπορεί και μετά τον θάνατο του παιδιού του να κάνει και άλλο παιδί με σκοπό να το σκοτώσει, μου είναι αδιανόητο».

Σε κάθε περίπτωση περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, αναμένεται να ρίξουν σε λίγες μέρες, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved