Δρόσος Σκώτης: «Πηγή έμπνευσης για τον ρόλο ήταν ο πατέρας μου»
Media

Δρόσος Σκώτης: «Πηγή έμπνευσης για τον ρόλο ήταν ο πατέρας μου»

Τον Δρόσο Σκώτη τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του Πρόδρομου Κορτσινόγλου, του ιεροψάλτη στη σειρά του ΜΕGΑ «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό».

O ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς προέκυψε η πρόταση και για όσα τον δυσκόλεψαν περισσότερο στα γυρίσματα.

Αρχικά, θα ήθελα να μου πείτε πως προέκυψε η πρόταση για να πρωταγωνιστήσετε στη σειρά του ΜΕGΑ «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό»…

Όταν μου έγινε η πρόταση από την παραγωγή, χάρηκα πολύ. Και όταν είδα ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή τη δουλειά είχαν τόση διάθεση, κέφι και υψηλά κριτήρια για αυτό που ήθελαν να κάνουν, δέχτηκα αμέσως. Τα εξωτερικά γυρίσματα στην Κόνιτσα, στην Καστοριά, στα Ιωάννινα είναι από τις εντονότερες αναμνήσεις που έχω από τα γυρίσματα. Η ομορφιά του φυσικού τοπίου είναι τόσο έντονη, που η ύπαρξη του θείου γίνεται ιδιαίτερα αισθητή. Επίσης, η ευκαιρία που είχα να συνεργαστώ με τον Νικήτα Τσακίρογλου ήταν για εμένα μεγάλη τιμή και συγκίνηση.

Τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε περισσότερο στα γυρίσματα;

Τα γυρίσματα έγιναν τον πρώτο χρόνο της εμφάνισης της covid-19. H άγνοια, η ανησυχία, καθώς και τα νέα δεδομένα εργασίας (τεστ, μάσκες προσώπου συνεχόμενα εκτός από την ώρα των λήψεων, αποστάσεις απολύμανση κ.ά.) ήταν αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο. Σε μια δουλειά που η στενή επαφή των ανθρώπων είναι προϋπόθεση και μονόδρομος, τα μέτρα προστασίας έμοιαζαν να αλλάζουν ριζικά τη φύση του επαγγέλματος μας.

Ποια σκηνή ξεχωρίζετε και για ποιο λόγο;

Οι σκηνές της πορείας των μεταναστών, από τα Φάρασα μέχρι την Κόνιτσα, είναι οι αγαπημένες μου σε αυτά ία πρώτα επεισόδια. Οι άνθρωποι που προχωρούν χωρίς να μιλούν, με το βλέμμα στον ορίζοντα, γεμάτο φόβο και ελπίδα για το μέλλον, είναι κάτι ρεαλιστικό και συμβολικό, η ιστορία του ανθρώπινου είδους πάνω στη Γη.

Γνωρίζατε τον βίο του Αγίου Παϊσίου και του Αγίου Αρσενίου;

Εκτός από τις προφητείες, ελάχιστα γνώριζα για τον Άγιο Παΐσιο και ακόμη λιγότερα για τον Άγιο Αρσένιο. Ηταν πολύ ενδιαφέρον που, πέρα από το έργο τους, έμαθα και για την πιο ανθρώπινη, κοσμική, πλευρά της ζωής τους.

Στη σειρά υποδύεστε τον Πρόδρομο Κορτσινόγλου, τον ιεροψάλτη. Τι χρειάστηκε να κάνετε προκειμένου να προσεγγίσετε τον ρόλο σας;

Πηγή έμπνευσης για τον ρόλο ήταν ο πατέρας μου. Άνθρωπος πιστός, με βαθιές ρίζες στην παράδοση και στα έθιμα των Ελλήνων. Ειλικρινής, αυθόρμητος και συναισθηματικός. Βέβαια, το ταλέντο του Πρόδρομου στις ψαλμωδίες ήταν κάτι που δεν μπορούσα να έχω και ευτυχώς καλύφθηκε με άλλους τρόπους.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved