Δημήτρης Πλειώνης: «Ο Άλκης ξέρει ότι στην Αμερική αυτός και η Ουρανία θα μεγαλουργήσουν»
Media

Δημήτρης Πλειώνης: «Ο Άλκης ξέρει ότι στην Αμερική αυτός και η Ουρανία θα μεγαλουργήσουν»

Δημήτρης Πλειώνης:΅Η «πέτρα του σκανδάλου» για την Ουρανία, ο άνθρωπος που μπήκε ανάμεσα σε εκείνη και τον Κυριάκο και διέλυσε το γάμο τους, είναι ένας γοητευτικός επιχειρηματίας, που δηλώνει έτοιμος να πάρει τη γυναίκα που αγαπά και το γιο της και να φύγουν για την Αμερική. Θα γίνει άραγε η επιθυμία του πραγματικότητα;

Ο Δημήτρης Πλειώνης, ο Άλκης Σαραντόπουλος από τις Άγριες μέλισσες, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για το ρόλο του, για το τι θα γίνει με την Ουρανία και τον Κυριάκο και αν θα καταφέρει να τους πείσει να φύγουν για Αμερική.

Ο Σαραντόπουλος προτείνει στην Ουρανία να φύγουν στην Αμερική και να κυνηγήσουν το αμερικάνικο όνειρο. Πόσο μπροστά από την εποχή του είναι αυτός ο ήρωας;

Ο Άλκης πήρε μια μεγάλη απόφαση ζωής και πρότεινε στην Ουρανία και στον Κυριάκο να τη μοιραστούν μαζί του. Θεωρεί ότι μια ελεύθερη χώρα όπως η Αμερική θα δώσει μεγάλες ευκαιρίες σε όλους, και ειδικά στην Ουρανία, καθώς της έχει ήδη κλείσει δουλειά ως σχεδιάστρια σε μεγάλη εταιρεία εκεί. Η Αμερική ήταν τότε η Γη της Επαγγελίας. Το παιδί, δε, της Ουρανίας και του Κυριάκου, ο Φωτάκος, θα έχει την ευκαιρία να σπουδάσει στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια. Μεταναστεύοντας στην Αμερική, θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα χρέη τους, χρέη που τους δημιούργησε το καθεστώς. Βασικά, ο Άλκης δίνει μια ευκαιρία στον εαυτό του και στην οικογένεια της Ουρανίας να φύγουν από μια Ελλάδα που πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και αυτό επηρεάζει και τους πολίτες της.

Τι πιστεύει μέσα του; Ότι η Ουρανία θα αρπάξει αυτή την ευκαιρία;

Φυσικά το δίλημμα είναι μεγάλο, αλλά ο Άλκης είναι άνθρωπος της προόδου και ξέρει ότι στην Αμερική και αυτός και η Ουρανία, την οποία θεωρεί μούσα του πάνω στο σχέδιο και στη μόδα, θα μεγαλουργήσουν. Και είναι τόσο πολιτισμένος ως άνθρωπος, που την πρόταση της μετανάστευσης την κάνει και στον Κυριάκο, καθώς πιστεύει ότι εκεί θα έχουν μέλλον. Αυτό που τους λέει ο Άλκης δεν είναι ουτοπικό, έχει όντως βρει άκρες στην Αμερική για όλους.

Πώς μπορεί, ενώ αγαπά βαθιά την Ουρανία, να τη βλέπει με τον Κυριάκο;

Αυτό σημαίνει αγάπη, να υπομένεις, να περιμένεις. Παντρεμένη τη βρήκε την Ουρανία, είδε μια ρωγμή στο γάμο της με τον Κυριάκο, μια χαραμάδα, τρύπωσε και την περιμένει στωικά. Αυτό θέλει μεγάλη δύναμη, γιατί ήξερε ότι εκείνη μπορεί να μη χώριζε ποτέ, κι αυτός θα έχανε χρόνο και όμορφες προσωπικές στιγμές με μια άλλη σύντροφο. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν πιστό άνθρωπο. Χήρεψε και για καιρό δεν είχε αγαπήσει άλλη γυναίκα. Μετά από χρόνια ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και με συνέπεια την Ουρανία. Τη θαυμάζει την Ουρανία και την καμαρώνει και ως σχεδιάστρια. Η μόδα, η τέχνη, το ίδιο αντικείμενο δουλειάς είναι κοινή αναφορά για αυτούς τους δύο. Και από τη στιγμή που έχουν πλέον χρεοκοπήσει, με τον ίδιο να έχει καταστραφεί οικονομικά από το καθεστώς, αφού δεν λέει να συνταχθεί πολιτικά με την ιδεολογία του, βρίσκει τη λύση της μετανάστευσης.

Πόσο επίκαιρος φαντάζει ο τρίτος κύκλος των «Άγριων μελισσών» σήμερα, που συνεχίζουμε να μιλάμε για φασιστικά καθεστώτα;

Όχι πολύ μακριά μας, δίπλα μας, στην Ουκρανία, γίνεται ένας πόλεμος συμφερόντων, όπου η μια πλευρά κατηγορεί την άλλη για φασισμό και δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμη τι εξέλιξη θα έχει όλη αυτή η κατάσταση. Γι αυτό η δημοκρατία είναι το άλφα και το ωμέγα και πρέπει να γνωρίζουμε κάθε φορά ποιους ψηφίζουμε. Γιατί σε έναν πόλεμο δεν την πληρώνουν οι ηγέτες, αλλά πάντα ο λαός. Ο λαός ξεσπιτώνεται, αυτός υποφέρει.

Το καλοκαίρι τελειώνουν οι «Μέλισσες». Τι ήταν αυτή η σειρά για εσάς;

Για μένα οι Άγριες Μέλισσες ήταν μια τομή στην ελληνική τηλεόραση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά σήριαλ σε επίπεδο παραγωγής. Τη σειρά την παρακολουθούσα ήδη ως θεατής. Σκεφτείτε τι χαρά πήρα όταν επιλέχθηκα για τον ιδιαίτερο ρόλο του Άλκη Σαραντόπουλου, ενός ευγενικού ανθρώπου, με σεβασμό και αξίες, τις οποίες πρεσβεύει και ακολουθεί.

Ποιο θα θέλατε να είναι το φινάλε;

Σίγουρα σε κάθε έργο περιμένεις την κάθαρση. Έτσι έρχεται η ολοκλήρωση κα αυτό περιμένω να δω, μαζί με την τιμωρώ όσων έκαναν κακό στο Διαφάνι, στους χωρικούς, στον Άλκη, στην Ουρανία, σε όλους, είπε ο Δημήτρης Πλειώνης στο περιοδικό 7 Μέρες Tv.

Διαβάστε επίσης

Άγριες μέλισσες: Δημήτρης Πλειώνης: «Ο Άλκης αγαπάει την Ουρανία και την περιμένει άνευ όρων»

Άγριες μέλισσες: Η αποκάλυψη που δεν περιμέναμε: «Η αγάπη Άλκη-Ουρανίας δεν έχει τελειώσει»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved