Πάτρα: Η καθηγήτρια που έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα το τεστ ανίχνευσης ψεύδους εξηγεί τα πάντα
Media

Πάτρα: Η καθηγήτρια που έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα το τεστ ανίχνευσης ψεύδους εξηγεί τα πάντα

Πάτρα: Τεστ ανίχνευσης ψεύδους θα ζητήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ έχει χάσει άλλα δύο παιδιά νωρίτερα.

Το συγκεκριμένο τεστ έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μόνο δύο φορές, και η Dr Νιόνια Βαλλιανάτου, νευροψυχολόγος και διδάκτωρ νευρολογίας, που τα εφαρμόζει, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα γι αυτές τις δύο περιπτώσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να το ξεγελάσει.

«Δεν είναι ορός αλήθειας, ο ορός αναφέρεται σε φαρμακευτικό σκεύασμα και πάει μας πάει στις δεκαετίες τους '50 και του '60. Εδώ μιλάμε για ένα τεστ με παλμογράφο, που μετρά την εφίδρωση, τους παλμούς και την αναπνοή του ανθρώπου», εξήγησε και αναφέρθηκε στις δύο φορές που κλήθηκε να πραγματοποιήσει το τεστ για δύο υποθέσεις που απασχόλησαν στο παρελθόν το Πανελλήνιο.

«Το τεστ γίνεται μαζί με ψυχολογική και ψυχιατρική εξέταση. Δεν θέλει να αντικαταστήσει τη γνώμη του δικαστή. Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει το τεστ αλήθειας, όσο και να θέλει. Δεν μπορεί κανείς. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το αποτέλεσμα μιας μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου», ξεκαθάρισε και απάντησε ότι υπήρξαν κάποιες μικρές αγκυλώσεις, που δεν άφησαν το συγκεκριμένο τεστ να γίνει βασικό όπλο στις δίκες, όπως συμβαίνει σε Αμερική, Ιταλία και Αγγλία.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved