Φλόγα και άνεμος: Ο μεγάλος έρωτας Κυβέλης- Γ. Παπανδρέου έρχεται στη νέα σειρά της ΕΡΤ1
Media

Φλόγα και άνεμος: Ο μεγάλος έρωτας Κυβέλης- Γ. Παπανδρέου έρχεται στη νέα σειρά της ΕΡΤ1

Μια νέα σειρά έρχεται στο κανάλι της ΕΡΤ1 με τίτλο «Φλόγα και άνεμος», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ενώ η Καρυοφύλλια Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος είναι οι δυο πρωταγωνιστές που θα υποδυθούν το θρυλικό ζευγάρι.

Ο έρωτας της θρυλικής Κυβέλης -μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες του θεάτρου- με τον «Γέρο της Δημοκρατίας» Γεώργιο Παπανδρέου ξεδιπλώνεται μέσα από την τηλεοπτική υπερπαραγωγή δώδεκα επεισοδίων, «Φλόγα και άνεμος», που ετοιμάζεται για την EPT1.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Στέφανου Δάνδολου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Το σκηνοθετικό πρόσταγμα έχει η Ρέινα Εσκενάζυ και τη σεναριακή προσαρμογή του βιβλίου η Ρένα Ρίγγα μαζί με το συγγραφέα του. Τα γυρίσματα αρχίζουν κοντά στο Πάσχα, ενώ το θρυλικό ζευγάρι ερμηνεύουν η Καρυοφύλλια Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Το μυθιστόρημα «Φλόγα και άνεμος» είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, έρχονται στο φως η ζωή της θρυλικής Κυβέλης και η ταραχώδης σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ενώ ζωντανεύουν αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής. Μπορεί μια γυναίκα που έχει όλο τον κόσμο απλωμένο στα πόδια της να γίνει έρμαιο του ανέμου που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της; Το καλοκαίρι του 1920, καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου, για περιοδεία με το θίασό της. Γενικός διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός, που θα αναδειχθεί τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, ζουν για χρόνια έναν παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του 20ού αιώνα. Ωστόσο, οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια. Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα που έμειναν στην Ιστορία.

Η Πόπη Γαλάτουλα, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων «Ψυχογιός», μίλησε στο περιοδικό Τηλεθεατής, για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου.

Το μπεστ σέλερ του Στέφανου Δάνδολου, «Φλόγα και άνεμος», μεταφέρεται στη μικρή οθόνη. Κάθε φορά που ένα βιβλίο γίνεται τηλεοπτικό προϊόν, ποια είναι η ανησυχία του εκδοτικού οίκου;

«Η τηλεοπτική μεταφορά ενός βιβλίου σίγουρα δημιουργεί ενθουσιασμό, αλλά και ανησυχία. Όταν ο αναγνώστης διαβάζει ένα βιβλίο, οπτικοποιεί το κείμενο σύμφωνα με τη δική του φαντασία και αυτό είναι μια μαγική διαδικασία. Όταν πρόκειται μάλιστα για ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί πολύ, η τηλεοπτική μεταφορά του ενέχει τον κίνδυνο της απογοήτευσης, αν δεν ανταποκριθεί το σενάριο, η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες στις απαιτήσεις των αναγνωστών αρχικά και τηλεθεατών μετέπειτα. Πιστεύουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα θα συνάδει με την ποιότητα του αρχικού κειμένου και θα τύχει θερμής υποδοχής».

Ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος έχει συμβουλευτικό ρόλο στο σενάριο;

«Θα έχει ενεργό ρόλο στη συγγραφή του σεναρίου και το τελικό κείμενο θα έχει την έγκρισή του. Έτσι, διασφαλίζεται η συνάφεια της αρχικής ιστορίας του βιβλίου με ό,τι θα δούμε στη μικρή οθόνη».

Η ζωή της θρυλικής Κυβέλης και η ταραχώδης σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου ζωντανεύουν αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής;

«Το βιβλίο πραγματεύεται τη ζωή δύο εμβληματικών προσωπικοτήτων, που αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς κόσμους, αλλά και ένα από τα μυθικά ζευγάρια του 20ού αιώνα, από την πρώτη τους γνωριμία στη Χίο και καθόλη τη διάρκεια της κοινής τους ζωής, μέχρι το τέλος του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο συγγραφέας, έχοντας κάνει ενδελεχή έρευνα μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό, αλλά και μαρτυρίες, έχει καταφέρει με αριστοτεχνικό τρόπο να αποδώσει την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής και να αποτυπώσει αθέατες πτυχές τόσο του θεάτρου όσο και της πολιτικής σκηνής».

Τους δυο κεντρικούς ρόλους θα ερμηνεύουν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος και η σκηνοθεσία θα είναι της Ρέινας Εσκενάζυ. Ποιοι ακόμη συμμετέχουν;

«Το καστ της σειράς και οι συντελεστές παραγωγής θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικές επιλογές και διασφαλίζουν το τελικό αποτέλεσμα που θα φτάσει στις οθόνες μας. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρη Λεμπεσόπουλος θα ενσαρκώσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ τη νεότητα των βασικών χαρακτήρων θα ερμηνεύσουν η Μαρία Παπαφωτίου και ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Σε βασικούς ρόλους θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη Θέμιδα Μπαζάκα, τον Δημήτρη Καταλειφό, τη Λένα Παπαληγούρα, τον Αργύρη Πανταζάρα, την Πέγκυ Τρικαλιώτη, την Πέγκυ Σταθακοπούλου, ενώ η Ρέινα Εσκενάζυ υπογράφει τη σκηνοθεσία και η Ρένα Ρίγγα το σενάριο -με τη σημαντική συμβολή του συγγραφέα Στέφανου Δάνδολου».

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΡΤ δίνει τα χέρια με Μιμή Ντενίση και Στέφανο Δάνδολο

Κατερίνα Λέχου και Αργύρης Πανταζάρας στο Φλόγα και άνεμος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved