Τζίμα-Παναγοπούλου: Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης και πόσο έχουν επηρεαστεί από την υπόθεση της Πάτρας
Media

Τζίμα-Παναγοπούλου: Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης και πόσο έχουν επηρεαστεί από την υπόθεση της Πάτρας

Οι δυο παρουσιάστριες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα και Κατερίνα Παναγοπούλου σχολίασαν τόσο την πρωτιά τους στον πίνακα τηλεθέασης, όσο και τις εξελίξεις με την τραγωδία της Πάτρας.  

Με τη διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του να καταγράφεται στους πίνακες τηλεθέασης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega κατάφερε να κυριαρχήσει τον περασμένο μήνα, κατακτώντας την κορυφή. Το κεντρικό δελτίο «Μega Γεγονότα» στις 19.45 με τη Ράνια Τζίμα από Δευτέρα έως Πέμπτη και την Κατερίνα Παναγοπούλου από Παρασκευή έως Κυριακή παρακολουθεί και καταγράφει τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας με εγκυρότητα και δυναμισμό.

Οι δυο παρουσιάστριες μίλησαν στο «Secret» για την επιτυχία του κεντρικού δελτίου αλλά και για το πόσο επηρεάστηκαν από το θρίλερ στην Πάτρα.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κατέκτησε την κορυφή. Πώς αισθάνεστε γι' αυτή την επιτυχία;

Ρ.Τ.: Η εμπιστοσύνη που είδαμε τους τελευταίους μήνες μας γέμισε χαρά, αλλά το επόμενο κιόλας λεπτό αυτό που σκεπτόμασταν ήταν ότι έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να τη διατηρήσουμε. Τα νούμερα τηλεθέασης στην τηλεόραση έχουν μια δυναμική εξέλιξη που μπορεί να μεταβάλλεται μέρα με την ημέρα. Τον τηλεθεατή τον διεκδικείς κάθε μέρα από το μηδέν, σαν να του συστήνεσαι για πρώτη φορά.

Κ.Π.: Νιώθουμε δικαιωμένοι, διότι είναι κάτι που χτίσαμε βήμα-βήμα, αλλά κυρίως διότι τα νούμερα αυτά δεν ήρθαν ως αποτέλεσμα εύκολων λύσεων. Δημιουργούμε ένα δελτίο για το περιεχόμενο του οποίου αισθανόμαστε περήφανοι. Αποτέλεσε εξαρχής συνειδητή επιλογή να μην υποκύπτουμε σε λαϊκισμούς, εύκολους εντυπωσιασμούς ή κορόνες. Ένα δελτίο, ειδήσεων είναι ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό προϊόν, υπό την έννοια ότι προφανώς έχει στόχο να απευθύνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Συνεπώς, πολλές φορές επιλέγουμε συνειδητά θέματα τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο εύληπτα ή να μη φέρνουν νούμερα, αλλά θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να τα μεταδώσουμε.

Μια εποχή με τραγικές ειδήσεις. Πόσο σας επηρεάζουν την ώρα που βρίσκεστε στον αέρα;

Κ.Π.: Σαφώς και με επηρεάζουν και διαφωνώ με τη λογική που λέει πως ο παρουσιαστής ενός κεντρικού δελτίου πρέπει να είναι αγγελιοφόρος ειδήσεων. Μετέχω με όλο μου το είναι σε αυτό που συντελείται στον αέρα και ό,τι νιώσω, ό,τι σκεφτώ θα το επικοινωνήσω, στον βαθμό που θεωρώ πως είναι χρήσιμο για τον τηλεθεατή. Δεν θεωρώ κακό ακόμα και να «σπάσω» στον αέρα ή να δείξω την οργή μου για κάτι. Σε κάθε δελτίο μοιραζόμαστε μία «ιστορία» με τους τηλεθεατές και θέλω να βρίσκομαι μαζί τους και όχι απέναντι.

Πώς νιώσατε, στην είδηση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου; Ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα;

Ρ.Τ.: Τη στιγμή της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου «πάγωσα». Ένιωθα ότι δεν μπορούσα καν να κουνηθώ. Είχα άρνηση να το πιστέψω. Στη συνέχεια άρχισαν όλες οι προβολές που κάνουμε στα δικά μας πρόσωπα, στα δικά μας παιδιά. Το μόνο που είχα ανάγκη ήταν να πάω σπίτι μου, να πάρω την κόρη μου αγκαλιά και να μην την αφήσω ποτέ.

Κ.Π.: Παρότι ήταν κάτι που ανέμενα μιλώντας όλο αυτό το διάστημα για ώρες με τους αστυνομικούς συντάκτες, οι οποίοι σε όλες μας τις συζητήσεις προεξοφλούσαν τις εξελίξεις, αποτέλεσε σοκ. Μέσα σου πάντα θες να υπάρξει μια ανατροπή σε μια τέτοια είδηση, έστω και την ύστατη στιγμή. Ταυτόχρονα, άρχισα να σκέφτομαι πώς θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε κάτι τόσο αποτρόπαιο με τον πιο άρτιο δημοσιογραφικά τρόπο. Οφείλεις να είσαι πάντα ψύχραιμος και να μεταδίδεις όλες τις πτυχές ενός θέματος, όσο αβάσταχτο και αν το νιώθεις μέσα σου.

Πώς καταφέρατε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών;

Ρ.Τ.: Η εμπιστοσύνη δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει σκληρή δουλεία, υπομονή, συνέπεια και χρόνο... πολύ χρόνο. Οι πολίτες είναι δύσπιστοι και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι και δύσπιστοι και απαιτητικοί, θα ήθελα να πιστεύω ότι αξιολόγησαν τη θέση και τους χειρισμούς του Μega και κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαμε να είμαστε η επιλογή τους.

Διαβάστε επίσης:

Η αποκάλυψη του Κουσουλού για την Πισπιρίγκου: «Έχει συμβεί κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται»

'Εξαλλη η Καινούργιου! Σηκώθηκε από την καρέκλα και φώναζε: «Θα το κάνω μόνη μου» (video)

Πάτρα: Ο νονός της Μαλένας «σπάει» τη σιωπή του στο Πρωινό: «Δεν είναι δικό μου παιδί η Μαλένα»

Πάτρα: Νέες πληροφορίες για την γυναίκα που φροντίζει το μνήμα της Τζωρτζίνας

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved