Γιώργος Τσιάκκας για Άγιο Παΐσιο: «Ζητώ συγγνώμη πρώτα για το θράσος και μετά για όποια λάθη κάνω…»
Media

Γιώργος Τσιάκκας για Άγιο Παΐσιο: «Ζητώ συγγνώμη πρώτα για το θράσος και μετά για όποια λάθη κάνω…»

Η θρησκευτικού περιεχομένου σειρά του MEGA, «Άγιος Παΐσιος-Από τα Φάρασα στον Ουρανό» του Γιώργου Τσιάκκα έχει συγκινήσει και καθηλώσει τους θεατές. 

Η σειρά «Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό», γνώρισε μεγάλη αγάπη και αποδοχή από τον κόσμο. Ο σεναριογράφος της σειρά, Γιώργος Τσιάκκας μίλησε για τα υπέροχα γυρίσματα στη Μονή Βατοπεδίου αλλά και για πολλά άλλα…

Ποια ήταν η συγκλονιστική σκηνή πού καταγράψατε στα σενάριά σας;

Η σκηνή της θεοπτίας ήταν πολύ σημαντική και νομίζω ότι αποδόθηκε πολύ καλά, τόσο σκηνοθετικά από τον Στάμο Τσάμη όσο και υποκριτικά από τον Προκοπή Αγαθοκλέους. Ήξερα, βέβαια, ότι αυτή η σκηνή θα ήταν ένα σημείο αντιλεγόμενο. Το λέω επειδή είδα και κάποια δημοσιεύματα ότι ο Άγιος δεν θα αντιδρούσε έτσι και θέλω να πω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη στιγμή είχαμε να κάνουμε με έναν έφηβο, που έχει βαθιά πίστη και ξαφνικά έρχεται κάποιος και του βάζει στην ψυχή του την αμφιβολία. Πώς θα αντιδράσει αυτός ο έφηβος όταν απαντάει στις προσευχές του ο Χριστός και του εμφανίζεται; Σίγουρα θα μπορούσε να μείνει σωριασμένος κάτω για ώρες ή να μην κατόρθωνε να μιλήσει. Εγώ επέλεξα αυτή την «ιερή μέθη» γιατί ήθελα να δώσω το δοξολογικό ξέσπασμα, που ήταν και τηλεοπτικά πιο ελκυστικό και έδινε την ευκαιρία στο σκηνοθέτη και τον ηθοποιό να δημιουργήσουν.

Πώς ήταν τα γυρίσματα στο Άγιον Όρος, στη Μονή Βατοπεδίου;

Στη Μονή Βατοπεδίου είχαμε μια μεγάλη ευλογία, την αγάπη των πατέρων. Μας αγκάλιασαν με τόση πολλή εγκαρδιότητα, που πραγματικά πιστεύω πως καθένας από εμάς που βρέθηκε εκεί αποκόμισε και μια εμπειρία πνευματική που θα τη θυμάται.

Πόσο σας έχει επηρεάσει στη μετέπειτα ζωή σας ο Άγιος Παΐσιος;

Νιώθω ότι έχω μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνοντας αυτή την προσπάθεια και του ζητώ συγγνώμη πρώτα για το θράσος και μετά για όποια λάθη κάνω και τον παρακαλώ να τα προλαβαίνει και να τα διορθώνει.

Σίγουρα μια τέτοια σειρά βγαίνει από ανθρώπους με βαθιά πίστη. Πιστεύετε;

Είχαν πίστη και οι γονείς μου και οι παππούδες μου. Αλλά αν δεν είχα τη μεγάλη ευλογία στη ζωή μου να βρω τον πνευματικό μου, αν δεν εξομολογούμουν με μια μετάνοια ολοκληρωτική, θα ήμουν χαμένος.

Τι είναι ο Χριστός για εσάς;

Αλήθεια, δεν ξέρω τι να σας απαντήσω. Νομίζω ότι όσοι άνθρωποι είμαστε πάνω στη γη, τόσους διαφορετικούς τρόπους βρίσκει να μας πλησιάσει τον καθένα ξεχωριστά και να μας δείξει την απέραντη αγάπη Του. Αλλά χωρίς να εκβιάζει ποτέ τη δική μας αγάπη προς Αυτόν. Μας αφήνει ελεύθερους να επιλέξουμε αν θέλουμε την αγάπη Του και αυτό είναι το μεγαλείο Του.

Θα θέλατε να γυρίσετε τη ζωή κάποιου άλλου Αγίου στη μικρή οθόνης;

Όποιο βίο Αγίου και να πάρεις, θα μπορούσες να έχεις πολύ πλούσιο υλικό και για σειρά και για ταινία. Βέβαια, έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία για τους Αγίους μας και ο καθένας μπορεί να διαβάσει, να μάθει και να ωφεληθεί από αυτά. Σίγουρα, όμως, ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος είναι εθισμένος στην εικόνα. Έτσι, η τηλεοπτική μεταφορά ενός βίου Αγίου είναι ένας καλός τρόπος για να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί του και να πάρει ό,τι έχει ανάγκη για την πνευματική του ωφέλεια.

Πηγή: 7 ΗΜΕΡΕΣ TV

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας αποκαλύπτει

Χριστίνα Παυλίδου: Ο Παΐσιος, ο σεναριογράφος σύζυγός της που υπογράφει τη σειρά και η εξομολόγηση

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved