«Φλόγα και άνεμος»: Ο έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης «ζωντανεύει» στην ΕΡΤ 1
Media

«Φλόγα και άνεμος»: Ο έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης «ζωντανεύει» στην ΕΡΤ 1

Η νέα σειρά της ΕΡΤ 1, «Φλόγα και άνεμος» υπόσχεται  να «ζωντανέψει» τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης.

Η ΕΡΤ 1 σχεδιάζει να εντάξει στο νέο της πρόγραμμα, άλλη μια σειρά μυθοπλασίας με τίτλο «Φλόγα και άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου. Η υπόθεση αφορά τον έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ 1 είναι αποφασισμένο, ακόμη μία χρονιά, να κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά την παραγωγή ελληνικής μυθοπλασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, έχει εγκρίνει την παραγωγή μίας νέας σειράς, με τίτλο «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου και παρουσιάζει τον θυελλώδη έρωτα δύο σημαντικών προσωπικοτήτων, του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή της Ρένας Ρίγγα και η σκηνοθεσία ανήκει στη Ρέινα Εσκενάζυ. Μέσα από 12 επεισόδια, με ένα εξαίρετο καστ ηθοποιών, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στην πολιτική και τη θεατρική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Η υπόθεση

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της ιστορίας και στο κέντρο οι δύο πιο σημαντικές οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την Ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης), από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στα Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως τη Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), τον Δημήτρη Χορν (Ανάστασης Ροϊλός), τον Μήτσο Μυράτ (Κωνσταντίνος Μπιμπής), και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου κ.λπ.

Επιπλέον, τον ρόλο της Μαρίας Αδριανού (μητέρα της Κυβέλης) κρατάει η Τάνια Τσανακλίδου, ενώ τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη. Να σημειωθεί ότι τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι, υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Πηγή: MY TV

Διαβάστε επίσης:

Φλόγα και άνεμος: Ο μεγάλος έρωτας Κυβέλης- Γ. Παπανδρέου έρχεται στη νέα σειρά της ΕΡΤ1

Κατερίνα Λέχου και Αργύρης Πανταζάρας στο Φλόγα και άνεμος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved