Στέφανος Δάνδολος: Η νέα σειρά στην ΕΡΤ και όλες οι λεπτομέρειες για τις σκηνές και το σενάριο!
Media

Στέφανος Δάνδολος: Η νέα σειρά στην ΕΡΤ και όλες οι λεπτομέρειες για τις σκηνές και το σενάριο!

Ο Στέφανος Δάνδολος παραχώρησε  συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την νέα σειρά 12 επεισοδίων, βασισμένη στο βιβλίο του, η οποία και πρόκειται να παρουσιαστεί στην ΕΡΤ. 

Μέσα από δώδεκα συναρπαστικά επεισόδια, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ. και σενάριο Ρένας Ρίγγά, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, το πολυβραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα», για τη ζωή και το θάνατο της Πηνελόπης Δέλτα, καθώς και για το θυελλώδη έρωτά της με τον Ίωνα Δραγούμη, διασκευάστηκε για το θέατρο, καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές και σαρώνοντας τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020. Τώρα, ένα ακόμη ιστορικό best seller του συγγραφέα έχει πάρει το δρόμο για την TV. Ο διάσημος συγγραφέας, Στέφανος Δάνδολος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό "Τηλεθεατής" και μίλησε για όλο αυτό το ξεκίνημα στην τηλεόραση, ενώ έδωσε και όλες τις λεπτομέρειες...

Το μυθιστόρημα σας μεταφέρεται στη μικρή οθόνη. Η συμβολή σας στο σενάριο ποια είναι; «Συμβουλευτική. Λειτουργώ ως ένα γλυκό μάτι ανάμεσα στο υλικό του βιβλίου και στην τηλεοπτική διασκευή του, φροντίζοντας τις λεπτομέρειες εκείνες που διατηρούν, καθαρό το πνεύμα του μυθιστορήματος».

Καθώς ζωντανεύουν οι ήρωες σας μπροστά στο φακό, ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά αλλά και το άγχος σας;

«Η χαρά μου να τους βλέπω όπως τους φαντάστηκα. Άγχος δεν έχω κανένα, γιατί ξέρω ότι η δουλειά γίνεται με πολύ μεράκι και πάθος». - Δύο κορυφαίοι ηθοποιοί, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ερμηνεύουν το μυθικό ζευγάρι.,, «Όλο το καοτ είναι εξαιρετικό, γεγονός για το οποίο αισθάνομαι πολύ τυχερός».

Παρακολουθείτε τα γυρίσματα;

«Έχω βρεθεί σε κάποια και νιώθω μαγεμένος από την ατμόσφαιρα που έχει επιτύχει η Ρέινα Εσκενάζυ, καθώς και για τη γενικότερη αισθητική προσέγγιση. Δεν είναι αυτονόητο να γίνονται τέτοιες σειρές. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά φιλόδοξο, και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, που έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς και με την εξαιρετική δουλειά της Red Line Productions νομίζω ότι το κοινό θα απολαύσει ένα υψηλού επιπέδου έργο εποχής»

Η συνεργασία σας με τη σεναριογράφο Ρένα Ρίγγα;

Υποδειγματική. Προσεγγίζει το υλικό της με μεγάλη ευαισθησία. Σεβάστηκε απόλυτα το πνεύμα του βιβλίου και σεβάστηκα απόλυτα τις δημιουργικές της εμπνεύσεις».

-Η επιλογή των ηθοποιών έγινε αποκλειστικά από τη Ρέινα Εσκενάζυ ή συνεργαστήκατε;

Όλος ο σχεδιασμός έγινε από τη Ρέινα, η οποία δουλεύει πάνω στο production εδώ και ενάμισι χρόνο. Οι δημιουργικές της ιδέες ήταν που έδωσαν εικόνες και πρόσωπα στη σειρά. Αλλά, πέρα από την επιλογή των ηθοποιών, κάθε στάδιο της παραγωγές λειτουργεί στην εντέλεια και εδώ δεν θα μπορούσα να μην εξάρω τη συμβολή του Παναγιώτη Αλεξόπουλου από την Red Line, ο οποίος καταθέτει και αυτός το δικό του προσωπικό όραμα, το οποίο και θα παρακολουθήσουμε μέσα από 12 επεισόδια τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved