Θάνος Αλεξανδρής: Ο συγγραφέας μιλάει για την πολυαναμενόμενη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»
Media

Θάνος Αλεξανδρής: Ο συγγραφέας μιλάει για την πολυαναμενόμενη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»

Η αληθινή εικόνα του κόσμου της νύχτας τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, που φώτισε τον ευρύτερο χώρο του σκυλάδικου και του λαϊκού τραγουδιού, ζωντάνεψε, χάρη και στα προσωπικά βιώματά του, από τον showman, ηθοποιό και συγγραφέα Θάνο Αλεξανδρή, στο βιβλίο του «Αυτή η νύχτα μένει».

Το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και έγινε κινηματογραφική ταινία το 1999, από τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή το 2016.

Το ομότιτλο τραγούδι, που γράφτηκε για την ταινία από τον Σταμάτη Κραουνάκη, έγινε διαχρονικό λαϊκό σουξέ και απογείωσε την καριέρα της πρώτης ερμηνεύτριάς του, Δήμητρας Παπιού.

Τώρα ήρθε η ώρα και για την τηλεοπτική προσαρμογή του, που θα απολαύσουμε από τη νέα τηλεοπτική σεζόν στον ALPHA, και ο Θάνος Αλεξανδρής έχει να πει πολλά.

Ήρθε η στιγμή για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, για τον κόσμο της νύχτας;

«Μου είχε γίνει πρόταση από κανάλι, όταν έγινε η ταινία, να γράψω σίριαλ βασισμένο στο βιβλίο μου, όμως δεν έγινε ποτέ. Ίσως καλύτερα που δεν έγινε, γιατί δεν έπρεπε, αφού την εποχή εκείνη -τέλη δεκαετίας του ’90-, το σκυλάδικο ήταν ακόμη ζωντανό, ανθούσε σε κάθε γωνιά της επαρχίας.

Και ένα σίριαλ δεν θα μπορούσε να εξυφάνει τη φαντασία των θεατών, αφού ήταν γνώριμο και υπαρκτό. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα -και τώρα είναι το ολόσωστο timing- να θυμηθούν οι παλιοί, και να πληροφορηθούν οι νεότεροι, γι’ αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής μας ιστορίας».

Απολαμβάνετε το τελετουργικό της μικρής οθόνης;

«Νιώθω υπέροχα, με όλη αυτή την ετοιμασία, γιατί το ένστικτό μου πάντα έλεγε ότι το βιβλίο δεν είχε τελειώσει με την ταινία. Είμαστε στην αρχή, όμως το κλίμα είναι υπέροχο και οι άνθρωποι του ALPHA εξαιρετικοί, γοητευτικοί και λατρεμένοι».

Μέσα από το βιβλίο σας αποκαλύπτετε τη μαγεία του σκυλάδικου, το αποενοχοποιείτε. Θα συμβεί το ίδιο και στην τηλεοπτική του μεταφορά;

«Τα βράδια, στα μαγαζιά αυτά, τα αποκαλώ μαγικά, γιατί οι θαμώνες, ξεπερνώντας τη χωματερή της ζωή τους, μεταμφιέζονται και νιώθουν άρχοντες και θεοί.

Μετά από μια μίζερη μέρα στα χωράφια ή δίπλα σε μια γυναίκα που σιχαίνονται, από το πρώτο τραπέζι, φορτωμένοι με τα χρήματα της σοδειάς, όριζαν τις δικές μας τύχες μέχρι να ’ρθει το ξημέρωμα.

Αν θα δούμε τη μαγεία και στο συγκεκριμένο σίριαλ; Νομίζω ότι ένα καταπληκτικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς, για να μεταφέρει πιστά την αληθινή εικόνα της νύχτας τότε».

Το βιβλίο, η ταινία, η παράσταση και το τραγούδι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Είσαστε έτοιμος για μια αντίστοιχη στην TV;

«Εννοείται πως θέλουμε διακαώς να έχει σουξέ το σίριαλ και να γίνει ξανά μπεστ σέλερ το βιβλίο μου, που επανακυκλοφορεί εμπλουτισμένο με καινούργιες ιστορίες, από τον εκδοτικό οίκο “Κάκτος”, όπου αφηγούνται ιστορίες φίλες τραγουδίστριες και επίσης διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Θέλω να πάμε καλά και αυτό ζητάω απ’ τον Ύψιστο, έτσι να... σκάσουν οι οχτροί μας, που μαζεύτηκαν πολλοί τελευταία. Οι νέοι θα γνωρίσουν μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια και μια αλλιώτικη εποχή, όπου δεν κυριαρχούσαν τα μνημόνια, το ΔΝΤ και ο εφιάλτης του κορονοϊού, με ανθρώπους να ζουν ένα ξέφρενο πανηγύρι ευφορίας, ευτυχίας και έρωτα».

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved