Κωστής Σαββιδάκης για Άγριες μέλισσες: «Στο Διαφάνι δυστυχώς θα χυθεί πολύ αίμα»
Media

Κωστής Σαββιδάκης για Άγριες μέλισσες: «Στο Διαφάνι δυστυχώς θα χυθεί πολύ αίμα»

Για τρία χρόνια ο Κωστής Σαββιδάκης φορούσε τα ράσα του παπα-Γρηγόρη, του ιερέα του Διαφανίου στις «Άγριες μέλισσες».

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε όσα πήρε από τον συγκεκριμένο ρόλο και τι μας περιμένει στο φινάλε της σειράς.

Tι ήταν τελικά οι «Αγριες μέλισσες για την ελληνική τηλεόραση;

Οι «Άγριες μέλισσες» άνοιξαν μια μεγάλη πόρτα στο χώρο της παραγωγής στην Ελλάδα, για να δημιουργηθούν νέα υπέροχα πράγματα από πλευράς σεναρίου, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, φωτογραφίας, ενδυματολογίας, αλλά και για να αλλάξει η αντίληψη των ηθοποιών του θεάτρου για την τηλεόραση, καθώς πλέον τη βλέπουν με περισσότερη συμπάθεια.

Οι «Μέλισσες» μοίρασαν ξανά την τράπουλα στην ελληνική μυθοπλασία. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα σε αυτό τον τομέα, καθώς γίνονταν λίγες δουλειές και οι πιο πολλές από αυτές ήταν χαμηλού επιπέδου όσον αφορά την ποιότητα.

Οι «Άγριες μέλισσες» μας έκαναν να δούμε με άλλο μάτι την ελληνική μυθοπλασία και τις σειρές εποχής και να βάλουμε εμπρός τις μηχανές, ενώ προσωπικά με σύστησαν ξανά στο τηλεοπτικό κοινό.

Τι πήρατε από το ρόλο του παπα-Γρηγόρη;

Πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Γίναμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά με αυτήν τη σειρά. Ο παπα-Γρηγόρης έγινε ο τηλεοπτικός μας πνευματικός πατέρας! Αποτέλεσε πρόσωπο-σύμβολο στο Διαφάνι, από τους κεντρικούς ήρωες της σειράς.

Στο δρόμο με φωνάζουν «παπα-Γρηγόρη» και χαίρομαι. Πολλοί με σταματούν και μου λένε «Κύριε Σαββιδάκη, έναν τέτοιο παπά θα θέλαμε στην ενορία μας!». Ξέρω ότι τη σειρά την παρακολουθούν πολλοί ιερείς και ίσως να έπαιξε ρόλο σε αυτό ο παπα-Γρηγόρης.

Οι σεναριογράφοι της σειράς Μελίνα Τσομπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης δεν τον έβαλαν τυχαία να «ψαρεύει» το ποίμνιό του στον καφενέ της Βιολέτας και όχι στην εκκλησία. Όπως ο Χριστός και οι μαθητές του έψαχναν τους αμαρτωλούς όχι στους ναούς, αλλά στα πολυτελή σπίτια των τοκοφλύγων, των ειδωλολατρών...

Ο παπα-Γρηγόρης δεν έκρινε κανέναν, απλά, όπου έβλεπε το λάθος, έτρεχε να το διορθώσει. Ο ήρωάς μου είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους και δίνει ευκαιρίες στον κάθε αμαρτωλό για ταπείνωση και μετάνοια. Για εμένα, ένας ιερέας πρέπει να έχει ανοιχτή την πόρτα της εκκλησίας και να ακούει, αυτό φτάνει.

Θεωρείτε ότι σήμερα οι άνθρωποι δεν ακούν;

Όχι, επί της ουσίας δεν ακούν. Μέγα λάθος. Το «ακούειν» είναι σοφό και θεραπευτικό. Όταν μας μιλάει κάποιος, συνήθως δεν τον προσέχουμε, αλλά σκεφτόμαστε τα δικά μας και τι πρέπει να του πούμε. Δεν παρακολουθούμε τι μας λέει ακριβώς. Και αυτό είναι εγωιστικό και καταστροφικό.

Το Διαφάνι πενθεί τον Θανασάκη... Τι μας περιμένει στο φινάλε;

Τραγική στιγμή για τη μάνα, την Παγώνα, και τον πατέρα, τον Τόλλια. Είναι αφύσικο οι γονείς να θάβουν το παιδί τους. Τραγωδία. Αλλά και όλο το Διαφάνι συγκλονίστηκε γιατί είναι μια οικογένεια. Αυτό που περιμένουμε στα τελευταία επεισόδια είναι η απόδοση δικαιοσύνης. Τι θέλουμε;

Να τιμωρηθούν όσοι έπραξαν το κακό, από τον Ακύλα και τον Δούκα μέχρι τη Μυρσίνη και τον Μελέτη. Δυστυχώς, όμως, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Θα έχουμε και απώλειες καλών ανθρώπων. Στα τελευταία επεισόδια, δυστυχώς, θα χυθεί πολύ αίμα στο Διαφάνι, και μάλιστα αθώο.

Θα πληρώσουν αυτοί πού έφταιξαν για τον Γιάννο, τον Μιλτιάδη, την Αννέτ, τον Θανασάκη, τον Γραμματικό;

Όλοι θα περάσουν από το ταμείο, κάποιοι όσο είναι ακόμη εν ζωή, ενώ κάποιοι άλλοι φεύγουν και λογοδοτούν απευθείας στον Κύριο. Τι μας δείχνει η σειρά; Και εσύ, Δούκα, που ήσουν τσιφλικάς, και εσύ, Ακύλα, που ήσουν εργολάβος, τι θα κάνετε τα πλούτη, τα χρήματα, τα σπίτια σας; Θα τα πάρετε μαζί σας στον άλλο κόσμο;

Δυο μέτρα γη παίρνουμε όλοι. Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Αυτό που σε συνοδεύει στον Ουρανό είναι η αγάπη που έδωσες και πήρες σε αυτό τον κόσμο, όχι τα υλικά αγαθά. Δυστυχώς αρκετοί από τους ήρωες της σειράς δεν επένδυσαν στην αγάπη αλλά στην εξουσία, στα λεφτά, στην εκδίκηση.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved