Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη ανάμεσα σε Αλέξη και Χρήστο - Μάνος και Μαρίνα υιοθετούν την Αγγελική
Media

Η Γη της Ελιάς: Η Μυρτάλη ανάμεσα σε Αλέξη και Χρήστο - Μάνος και Μαρίνα υιοθετούν την Αγγελική

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές στο φινάλε της πρώτης σεζόν της «Γης της ελιάς».

Ο Κουράκος πέρασε χειροπέδες στην Αθηνά μπροστά στους έκπληκτους Ισίδωρο, Χάιδω, Λυκούργο και Μαργαρίτα. Η Ευτυχία σκότωσε τον Ανέστη, ενώ η Μυρτάλη και ο Αλέξης αντάλλαξαν αναπάντεχα ένα παθιασμένο φιλί!

Πολλά είναι όμως και τα ερωτηματικά που αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως το φθινόπωρο, που η δημοφιλής σειρά θα επιστρέφει δυναμικά στους δέκτες μας...

Στη φυλακή η Αθηνά

Τον απόλυτο εφιάλτη ζει η Αθηνά, που μπαίνει σε ένα... σκοτεινό τούνελ από το οποίο δύσκολα θα καταφέρει να βγει. Ο Δημήτρης την εκβίαζε για καιρό, απαιτώντας από εκείνη χρήματα προκειμένου να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους.

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν όμως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Εκείνη ξέσπασε Και απαίτησε να εξαφανιστεί από τη ζωή της, αλλά ο Δημήτρης τής... επιτέθηκε για να τη βιάσει. Οι δυο τους πάλεψαν, με την Αθηνά να γλιτώνει την τελευταία στιγμή. Λίγο αργότερα όμως κάποιος δολοφόνησε τον Δημήτρη...

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τον καβγά τους, αλλά και το DNA της Αθηνάς που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ανάγκασαν τον Κουράκο να της περάσει χειροπέδες στο γλέντι του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου, χωρίς να νοιαστεί για το σκάνδαλο. Η Αθηνά οδηγείται λοιπόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η άτυχη γυναίκα φωνάζει ότι είναι αθώα, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει ότι η σχέση της με τον Δημήτρη έχει πια μαθευτεί. Η άψογη εικόνα που είχε χτίσει τόσα χρόνια στην κλειστή κοινωνία της Μάνης έχει καταρρεύσει. Τα πιο κοντινά της πρόσωπα της γυρίζουν την πλάτη, γιατί αισθάνονται ότι πρόδωσε τη μνήμη του Ιπποκράτη και το αξιοσέβαστο όνομα των Βρετάκων. Ο παλαιών αρχών Ισίδωρος, η Μυρτάλη, ο Μάνος, η Ιουλία δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι τόσα χρόνια τούς κοροΐδευε.

Μόνη της παρηγοριά η μητέρα της, η Μαρία, και η Μαργαρίτα, που γνώριζαν λ το ένοχο μυστικό της. Η Αθηνά αναγκάζεται να ομολογήσει στον Κουράκο όλη την αλήθεια για τη σχέση της με τον Δημήτρη, αλλά επιμένει ότι το μοιραίο βράδυ δεν ήταν εκείνη που τράβηξε τη σκανδάλη.

Κανείς όμως δεν την πιστεύει... Πρώτος και καλύτερος ο Κουράκος, που έχει πάρει προσωπικά την υπόθεσή της. Η Αθηνά νιώθει πιο μόνη από ποτέ, ωστόσο ξέρει ότι για να γλιτώσει τη φυλακή θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να παλέψει για να αποδείξει την αθωότητά της.

Υπεράνω υποψίας ο Δημοσθένης

Το... φλέγον ερώτημα παραμένει: ποιος έβγαλε από τη μέση τον Δημήτρη; Όλες οι ενδείξεις «φωτογραφίζουν» τον αδίστακτο Δημοσθένη, που είχε «ενοχληθεί» από το θράσος του νεαρού, ενώ είχε αφήσει υπονοούμενα στον Κωνσταντίνο ότι, αν δεν συμμορφωθεί ο Δημήτρης, θα τον αναλάβει ο ίδιος.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν εκείνος, ως ηγετική μορφή του κυκλώματος, να φρόντισε να τον βγάλει από τη μέση. Και φυσικά τον βολεύει που κατηγορείται η Αθηνά. Άγνωστες πτυχές της σκοτεινής δράσης του Δημοσθένη αποκαλύπτονται, αν και ο ίδιος συνεχίζει να διατηρεί το προφίλ του καλού οικογενειάρχη, παραμένοντας (αρχικά τουλάχιστον) υπεράνω υποψίας.

Μάνος-Μαρίνα υιοθετούν την Αγγελική

Πέρασαν από σαράντα κύματα, αλλά τώρα είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ, με τις... ευλογίες του Ισίδωρου, που εγκρίνει πια τη Μαρίνα για νύφη του!

Στο φινάλε του πρώτου κύκλου ο Μάνος εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του πως έχει ένα σχέδιο για τη μικρή Αγγελική, προκειμένου να την απομακρύνουν από το ίδρυμα: να την υιοθετήσουν ο ίδιος με τη Μαρίνα!

Ο Ισίδωρος συγκινήθηκε πολύ με τη στάση του γιου του και ένιωσε ανακούφιση. Το θέμα είναι βέβαια αν θα αποδεχτεί την επιθυμία του Μάνου η Μαρίνα... Γιατί πριν από λίγο καιρό πέρασαν μια σοβαρή κρίση, όταν εκείνος την πίεζε αφόρητα να κάνουν παιδί, ενώ η ίδια δεν αισθανόταν έτοιμη να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση ζωής.

Σίγουρα λοιπόν στην αρχή θα αιφνιδιαστεί. Όλα όμως δείχνουν πως θα καμφθούν οι αντιστάσεις της, καθώς και εκείνη λάτρεψε τη μικρούλα μόλις τη γνώρισε. Κανείς δεν ξέρει, από την άλλη, πώς θα αντιδράσει απέναντι σε αυτή την προοπτική η Αντιγόνη, που είναι και η βιολογική μητέρα του παιδιού.

Γιατί αν πάρουν την Αγγελική ο Μάνος και η Μαρίνα, θα βρίσκεται διαρκώς κοντά της, γεγονός που θα της προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση...

Αλέξης-Χρήστος διχάζουν τη Μυρτάλη

Ένα μπερδεμένο κουβάρι είναι τα ερωτικά της Μυρτάλης! Το φλερτ με τον Χρήστο οδήγησε σε μια παθιασμένη νύχτα, όμως εκείνος στη συνέχεια έδειξε να κρατά μια απόσταση, με τη δικαιολογία ότι... πνίγεται στη δουλειά.

Ο Χρήστος είναι αρκετά διστακτικός γιατί έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα διαζύγιο, ενώ στα νέα επεισόδια θα δούμε και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επέστρεψε στη Μάνη.

Η Μυρτάλη δεν έκρυψε την ενόχλησή της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταμάτησε να της αρέσει ο Χρήστος. Βέβαια τα παράξενα ερωτικά όνειρα που βλέπει τελευταία με «πρωταγωνιστή» τον Αλέξη την έχουν ταράξει πολύ.

Για καιρό τον έτρεμε και έφευγε μακριά μόλις τον συναντούσε, όμως σταδιακά σταμάτησε να τον φοβάται και άρχισε να του μιλά, έστω και με σκληρότητα, κάθε φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώνονταν.

Στον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου ο Αλέξης την πλησίασε και χωρίς δισταγμό τη φίλησε. Εκείνη όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ανταποκρίθηκε, και οι δυο τους αντάλλαξαν ένα φιλί γεμάτο πάθος.

Χρήστος και Αλέξης λοιπόν διχάζουν τη Μυρτάλη στα νέα επεισόδια. Ο Αλέξης είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να την κατακτήσει, ενώ ο Χρήστος δεν φαντάζεται πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο αντίζηλός του. Στο μεταξύ, η Μαργαρίτα, που είδε τον γιο της και τη Μυρτάλη να φιλιούνται, είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, γιατί ξέρει πόσο εύθραυστη είναι η ψυχολογία του Αλέξη.

Οι τύψεις βασανίζουν την Ευτυχία

Η Ευτυχία γλίτωσε επιτέλους από τον Ανέστη, τον άνθρωπο που για χρόνια τη βασάνιζε. Πλήρωσε όμως ακριβό τίμημα... Αναγκάστηκε να τον μαχαιρώσει όταν εκείνος εισέβαλε ξανά στο σπίτι της μεθυσμένος και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Σοκαρισμένη, τηλεφώνησε στην πιο στενή της φίλη, την Άννα. Εκείνη, με φοβερή ψυχραιμία, της ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει φυλακή. Την έπεισε να ξεφορτωθούν το πτώμα και να πάρουν στον τάφο τους αυτό το μυστικό.

Στα νέα επεισόδια η Άννα σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει τη ζωή της, γιατί πιστεύει πέος ο Ανέστης πήρε επιτέλους αυτό που του άξιζε. Η Ευτυχία όμως βασανίζεται άγρια από την εικόνα του νεκρού Ανέστη.

Τη βλέπουμε να βουλιάζει στις ενοχές και να κλείνεται στον εαυτό της. Μόλις οι Αρχές εντοπίζουν το πτώμα, πανικοβάλλεται. Η Άννα τη στηρίζει και προσπαθεί να τη συνεφέρει. Εξάλλου ο Ανέστης ήταν μπλεγμένος με τον υπόκοσμο και πολλοί τον ήθελαν νεκρό…

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved