Φλόγα και άνεμος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πολυσυζητημένη σειρά
Media

Φλόγα και άνεμος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πολυσυζητημένη σειρά

Οι ήρωες του μυθιστορήματος του Στέφανου Δάνδολου «Φλόγα και άνεμος» θα πάρουν σάρκα και οστά στη νέα φιλόδοξη παραγωγή της ΕΡΤ, που θα ολοκληρωθεί σε 12 επεισόδια.

Τα πρώτα γυρίσματα της σειράς εποχής, που αναφέρεται στο θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης, ξεκίνησαν από τη Χίο, ενώ αυτό το διάστημα συνεχίζονται σε Αθήνα, Πειραιά και Λαύριο.

Το επικό μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου για τον έρωτα, το θάνατο και την ελευθερία αποτελεί στην πραγματικότητα την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Ο συγγραφέας, μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, έφερε στο φως τη ζωή της θρυλικής Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντανεύοντας αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής και συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία.

Η ιστορία του Γέρου της Δημοκρατίας και της ηγερίας του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου μεταφέρεται τώρα στη μικρή οθόνη, δίνοντάς μας παράλληλα μια γεύση από μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Πρόκειται για μία καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες. Το σενάριο της σειράς υπογράφει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία η Ρέινα Εσκενάζυ.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Καρυοφύλλια Καραμπέτη (Κυβέλη) και ο Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), ενώ το καστ συμπληρώνουν πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί.

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου;

Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη και τον Γεώργιο Παπανδρέου από τα πρώτα τους χρόνια έως τη γνωριμία, τον έρωτα, το γάμο και το χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου),τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά.

Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Οι συντελεστές

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Στο ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Παίζουν επίσης οι: Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Γιώργης Χριστοδούλου (Αττίκ), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνος), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι, υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά. Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος. Παραγωγή: Red Line Productions.

Πηγή: Tηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved