Οι μίνι σειρές που θα δούμε τη νέα σεζόν
Media

Οι μίνι σειρές που θα δούμε τη νέα σεζόν

Οι υπεύθυνοι των καναλιών τα τελευταία χρόνια επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε μίνι σειρές.

Δηλαδή σε σίριαλ που έχουν περιορισμένη διάρκεια όσον αφορά τον αριθμό των επεισοδίων, ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού. Παρακάτω δείτε αναλυτικά ποιες είναι αυτές οι οποίες θα προβληθούν την επόμενη τηλεοπτική σεζόν...

«Maestro» (MEGA)

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, πριν από περίπου έναν χρόνο, ήρθε σε συμφωνία με το MEGA για να επιστρέφει στη μικρή οθόνη και να παρουσιάσει μία νέα ερωτική - δραματική σειρά με τίτλο «Maestro».

Η σειρά αποτελείται από δύο κύκλους των εννέα επεισοδίων, με τον πρώτο να βγαίνει στον «αέρα» τον ερχόμενο Οκτώβριο και να παρουσιάζει μία συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί την εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει από την αρχή ένα Φεστιβάλ μουσικής.

Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, βρίσκεται μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία, που αποτελεί κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων·. Πρωταγωνιστούν οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Κλέλια Ανδριολάτου κ.ά.

«Ο γιατρός» (ALPHA)

Ο ALPHA, για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, ετοιμάζει μία νέα δραματική σειρά με τίτλο «Ο γιατρός», βασισμένη στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue mani» (μτφρ. «Στα χέρια σου»), με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Παπαβασιλείου και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ιστορία έχει στο επίκεντρο έναν γιατρό που πυροβολείται από τον πατέρα ασθενούς του και χάνει τη μνήμη του. Ο σταθμός πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή -αρχικά-15 επεισοδίων.

«Milky Way» (MEGA)

Τo MEGA, λίγο πριν από την έλευση του 2022, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Βασίλη Κεκάτο, τον σκηνοθέτη που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες, προκειμένου να υπογράψει τη νέα μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων «Milky Way». Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία ορεινή πόλη.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Μαρία ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια, αλλά μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που δουλεύει στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της «αγκαλιάζουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς.

Τουλάχιστον μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο - ένα ξεχωριστό αγόρι. Πρωταγωνιστούν οι Κόριννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα κ.ά., ενώ σε ρόλους-έκπληξη εμφανίζονται οι Νίκος Καραθάνος, Ελένη Φουρέιρα κ.ά.

«Φλόγα και άνεμος» (ΕΡΤ 1)

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης πρόκειται να ξεδιπλωθεί με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά της ΕΡΤ 1 «Φλόγα και άνεμος», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης τη νέα σεζόν και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου.

Τη διασκευή σεναρίου υπογράφει η Ρένα Ρίγγα, η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στη Ρέινα Εσκενάζυ, ενώ πρωταγωνιστούν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαλπγούρα κ.ά.

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά για πολλά χρόνια.

«Μια νύχτα του Αυγούστου» (ΕΡΤ 1)

Η ΕΡΤ 1 έχει ανακοινώσει ότι την επόμενη τηλεοπτική σεζόν πρόκειται να εντάξει στο πρόγραμμά της τη νέα σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, που αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της προηγούμενης σειράς «Το Νησί».

Το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, η σκηνοθεσία ανήκει στη Ζωή Σγουρού, ενώ το καστ αποτελείται από τους Τάσο Νούσια, Γιάννη Στάνκογλου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Λεωνίδα Κακούρη, Μαρία Καβογιάννη, Γιούλικα Σκαφιδά, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιώργο Καραμίχο, Μιχάλη Αεράκη, Νικόλα Χαλκιαδάκη κ.ά.

Η νέα δραματική σειρά, που αποδεικνύεται επίκαιρη όσο ποτέ και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια, διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’60 και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.

«Το βραχιόλι της φωτιάς» (ΕΡΤ 1)

Η νέα, συναρπαστική σειρά της ΕΡΤ 1 «Το βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη-Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο, έρχεται τη νέα σεζόν για να μας συγκινήσει και να μας καθηλώσει.

Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, καθώς επίσης και με την υπέροχη μουσική του Μίνου Μάτσα.

«Το βραχιόλι της φωτιάς», μέσα από οκτώ επεισόδια, μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας και μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες... φωτιές.

«Έτερος εγώ: Νέμεσις» (STAR)

Η αστυνομική σειρά «Έτερος εγώ: Νέμεσις», από τη νέα τηλεοπτική σεζόν, πρόκειται να επιστρέφει στη μικρή οθόνη με τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της. Αρχικά, στην COSMOTE TV και έπειτα στο STAR, όπως συνέβη και με τους προηγούμενους κύκλους.

Το σενάριο υπογράφουν ο Σωτήρης Τσαφούλιας και η Κατερίνα Φιλιώτου, η σκηνοθεσία ανήκει στον πρώτο, ενώ, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστούν οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος.

Στον κύκλο οκτώ επεισοδίων, ο καθηγητής Εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ζητάει και πάλι τη συμβολή του.

Σμύρνη μου αγαπημένη»! (ΑΝΤ1)

Ο ΑΝΤ1, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πυρπόληση της Σμύρνης και τη Μικρασιατική Καταστροφή, πρόκειται να εντάξει στο ανανεωμένο πρόγραμμά του τη μίνι σειρά «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Το σενάριο υπογράφουν η Μιμή Ντενίση και ο Μάρτιν Σέρμαν, η σκηνοθεσία ανήκει στον Γρηγόρη Καραντινάκη, ενώ πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού κ.ά.

Η συγκεκριμένη σειρά, που προβλήθηκε και στη συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1 +, αποτελείται από τέσσερα επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών. Αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της προσφυγιάς και μας υπενθυμίζει ότι η τραγικότητα του πολέμου παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ.

«Το ελληνικό διήγημα» (ΕΡΤ 1)

Η ΕΡΤ 1, μετά τη θετική ανταπόκριση που σημείωσε το πρότζεκτ «Το ελληνικό διήγημα», με τη μεταφορά λογοτεχνικών έργων Ελλήνων συγγραφέων, αποφάσισε να το συνεχίσει και του χρόνου.

Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2023, πρόκειται να δούμε «Το παράπονο του νεκροθάπτου », τη «Φόνισσα» και την «Άσχημη αδελφή», σε σενάριο των Σταύρου Αβδούλου - Ειρήνης Ριτσώνη και σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, να μεταφέρονται στη μικρή οθόνη υπό τη μορφή μίνι σειρών, αποτελούμενες από τρία-τέσσερα επεισόδια η καθεμία.

Τον ίδιο... δρόμο πρόκειται να ακολουθήσει «Ο κατάδικος», σε σενάριο Ελένης Ζιώγα και σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη, αλλά με τη διαφορά ότι αυτή η μίνι σειρά θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια.

«Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό» (MEGA)

Η ιστορική - βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό» εντάχθηκε στο πρόγραμμα του MEGA τον περασμένο Φεβρουάριο και κατάφερε να συγκινήσει και να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, πήρε άμεσα το πράσινο φως για δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Στο νέο κύκλο, που το σενάριο υπογράφει πάλι ο Γιώργος Τσιάκκας και ο Στάμος Τσάμης κρατάει το τιμόνι της σκηνοθεσίας, πρόκειται να δούμε τη μοναχική πορεία του Αγίου Παϊσίου.

Μετά την κουρά, θα ακολουθήσουμε την πορεία του και θα φτάσουμε μέχρι τον θάνατό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο δεύτερος κύκλος θα αποτελείται από εννέα επεισόδια.

«Σέρρες» & «Η γέφυρα» (ΑΝΤ1)

Ο ΑΝΤ1 από τον Απρίλιο του 2023 και μετά, σκοπεύει να προβάλει ακόμη δύο μίνι σειρές. Αναφερόμαστε στην κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη «Σέρρες», με τους Γιώργο Γάλλο και Πάνο Νάτση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην οποία αφηγούνται την ιστορία ενός πατέρα με τον ομοφυλόφιλο γιο του, αλλά και στην αστυνομική σειρά «Η γέφυρα».

Το σενάριο της τελευταίας, υπογράφουν οι Κώστας Γεραμπίνης -Δημήτρης Εμμανουλίδης, σκηνοθετεί ο Γιάννης Χαριτίδης και πρωταγωνιστούν η Μαντώ Γιαννίκου και ο Μπουράκ Χακί. Η ιστορία έχει στο επίκεντρο την ανακάλυψη ενός πτώματος στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας. Έτσι, μία Ελληνίδα και ένας Τούρκος αστυνομικός θα συνεργαστούν.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved