Η γη της ελιάς: Ο Χρήστος πιάνει στα πράσα Μυρτάλη – Αλέξη
Media

Η γη της ελιάς: Ο Χρήστος πιάνει στα πράσα Μυρτάλη – Αλέξη

Η γη της ελιάς: Μετά την επίθεση που δέχεται από συγκρατούμενή της, η Αθηνά επιστρέφει στο κελί της. Απελπισμένη πλέον, παλεύει να αποδείξει την αθωότητά της. Φαίνεται όμως ότι έχει βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του... Δημοσθένη. Ο Χρήστος ζητά εξηγήσεις από τη Μυρτάλη για τη σχέση της με τον Αλέξη.

Η παρουσία της μικρής Αγγελικής αρχίζει να προκαλεί εντάσεις στην οικογένεια Βρεττάκου... Η Αντιγόνη ομολογεί στην Ισμήνη ότι ζηλεύει το δέσιμο της Μαρίνας με το κοριτσάκι. Την ίδια ώρα, η Αγγελική εκφράζει την αγάπη της στον Μόνο και σταδιακά δείχνει ότι νιώθει μέλος της οικογένειας.

Οι καταθέσεις της Μαργαρίτας και της Μαρίας συγκινούν το ακροατήριο, αλλά και την ίδια την Αθηνά. Η Άννα και ο Λεωνίδας καταφέρνουν να απομονωθούν στο σπίτι της Έυτυχίας, αλλά η βραδιά δεν θα κυλήσει όπως σχεδίαζαν... Την ίδια απογοήτευση νιώθει και η Μυρτάλη, που συνεχίζει να αισθάνεται ότι ο Χρηστός την παραμελεί. Η Ράινα αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο χωριό. Η Αθηνά είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι συγκρατούμενές της της κάνουν τη ζωή μαρτύριο.

Στο μεταξύ, οι αμφιβολίες του Κουράκου για την ενοχή της μεγαλώνουν, ενώ ο ίδιος δείχνει να έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του... Σύντομα μια κρατούμενη -μαχαιρώνει την Αθηνά. Τελικά η άτυχη γυναίκα αναρρώνει και επιστρέφει στις φυλακές, όπου, παρά τον τραυματισμό της, το κλίμα παραμένει εχθρικό... Η Ασπασία προειδοποιεί σε έντονο τόνο τον Πότη να κρατήσει κρυφό το μυστικό της Αρετής και του Θανάση. Παρά τις πολιτικές τους διαφορές, ο Άρης με τον Χρηστό αναπτύσσουν μια φιλία που δείχνει ότι θα αντέξει στον χρόνο.

Σκληρή στάση

Η Ισμήνη δεν δίνει στον Κωνσταντίνο τη δεύτερη ευκαιρία που της ζητά. Ο Θανάσης βγαίνει ξανά για καφέ με την Αναστασία και της δείχνει πόσο έχει... μετανιώσει που την εγκατέλειψε λίγο πριν από τον γάμο τους. Η Αντιγόνη επισκέπτεται τον Ισίδωρο. Σε μια στιγμή συναισθηματικής φόρτισης, είναι έτοιμη να αποκαλύψει στην Αγγελική ότι είναι δική της κόρη, όμως τελικά συγκροτείται... Σιγά σιγά, η Αγγελική σκορπίζει άφθονα χαμόγελα με την παιδική της αφέλεια στο σπίτι των Βρεττάκων, ενώ η Αντιγόνη αγωνίζεται να κερδίσει μια θέση στη ζωή της.

Ο τραυματισμός της Αθηνάς έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Λυκούργο και στη Μαργαρίτα, που αποφασίζουν να μην το πουν στη Μαρία. Ο Χρηστός παραξενεύεται από την απόμακρη συμπεριφορά του Αλέξη, ενώ σύντομα θα τον βρει να... κολυμπάει στην πισίνα της Μυρτάλης μαζί της!

Αν και την παραμελεί αρκετά, δεν κρύβει την ενόχλησή του και ρωτά τη Μυρτάλη για τη σχέση της με τον Αλέξη. Εκείνη φυσικά δεν παραδέχεται πως την έχει γοητεύσει. Αντιθέτως, τον διαβεβαιώνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους. Ωστόσο ο Χρηστός αρχίζει να την υποψιάζεται. Η Μυρτάλη διχάζεται από τα συναισθήματα που τρέφει και για τους δύο... Ο Πότης συστήνει τον Στάθη στη Ράινα, αλλά για κακή του τύχη η Εύα τούς βλέπει και ζηλεύει.

Ασπίδα προστασίας

Ο Δημοσθένης δίνει εντολή στους συνεργάτες του να βρουν έναν σύνδεσμο στις φυλακές γυναικών, με σκοπό να προστατέψει την Αθηνά. Η Ασπασία, σε συνεργασία με την Αρετή, καταφέρνει να ρίξει ένα μαντζούνι στο φαγητό της Βασιλικής, ελπίζοντας σε ένα θαύμα, προκειμένου να τη χωρίσουν από τον Φίλιππο. Η άτυχη κοπέλα όμως παθαίνει... δηλητηρίαση και η Αρετή γίνεται έξαλλη με τη Χρυσούλα.

Ο Θανάσης δίνει ψεύτικες ερωτικές υποσχέσεις στην Αναστασία και στην Αρετή, ενώ διατηρεί ερωτική σχέση και με μια γυναίκα από την Αθήνα! Οι φρουροί της φυλακής μπαίνουν στο κελί της Αθηνάς και βρίσκουν ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι κάτω από το στρώμα της. Αργότερα η διευθύντρια της φυλακής την ενημερώνει ότι θα τιμωρηθεί γι' αυτό, ενώ η Αθηνά ορκίζεται ότι δεν έχει ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί... Η δίκη αρχίζει ξανά και η Αθηνά απολογείται μπροστά σε δικαστές και ενόρκους, προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά της. Οι εντάσεις ανάμεσα στην Εύα και τον Στάθη συνεχίζονται.

Η Ιουλία κάνει ιππασία και ο Στάθης την παρατηρεί από απόσταση, αναπολώντας το παρελθόν τους. Η Αντιγόνη πηγαίνει από το σπίτι του Ισίδωρου και βρίσκει τον Μάνο με τη Μαρίνα και την Αγγελική σε όμορφες οικογενειακές στιγμές μέσα στην πισίνα. Η ίδια πληγώνεται και ξεσπά σε κλάματα.

Προβληματισμός

Η ζήλια της Αντιγόνης για τη Μαρίνα και τη σχέση που έχει αναπτύξει με την Αγγελική προβληματίζει και στεναχωρεί τον Ισίδωρο. Η Αλκμήνη επιστρέφει αιφνιδιαστικά στο σπίτι και ανακαλύπτει κάτι για τη Ράινα που την ξαφνιάζει. Ο Λυκούργος και η Αθηνά περνούν ώρες αγωνίας, καθώς η ώρα της ετυμηγορίας πλησιάζει. Οι αγορεύσεις του εισαγγελέα και της πολιτικής αγωγής κινούνται σε σκληρές γραμμές και οι ένορκοι δείχνουν να επηρεάζονται.

Η Άννα σκέφτεται να προχωρήσει σε συγκατοίκηση με τον Λεωνίδα, αλλά ο Αποστολής αρνείται να δεχτεί τον Λεωνίδα στο σπίτι τους. Ο Μάνος ανακοινώνει στη Μαργαρίτα πως θέλει να την προσλάβει και πάλι στον ελαιώνα, δίνοντάς της έτσι μια οικονομική ανάσα. Η Αλκμήνη βάζει μπροστά ένα σχέδιο για να φέρει κοντά τον Κωνσταντίνο και την Ισμήνη.

Του εξηγεί το σχέδιο που έχει καταστρώσει, εκείνος όμως είναι επιφυλακτικός, γιατί ξέρει ότι παίζει με τη φωτιά και φοβάται μήπως οι κινήσεις του φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Η Εύα αναλαμβάνει μια νέα οικοδομή και κατά τη διάρκεια της εκσκαφής θα βρεθεί μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Πηγή: Τηλέραμα

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved