Μιχάλης Αεράκης: «Ήμουν για άλλον ρόλο στο Σασμό»
Media

Μιχάλης Αεράκης: «Ήμουν για άλλον ρόλο στο Σασμό»

Ο Μιχάλης Αεράκης είναι ο τηλεοπτικός παπά Μιχάλης της δραματικής σειράς του Alpha, «Σασμός» ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για τα μυστικά που συνδέουν τις οικογένειες.

Γνωρίζει πράγματα που αν αποκαλυφθούν θα ανατρέψουν τις ζωές όλων στο νησί. Ο αγαπητός ηθοποιός μετρά δεκάδες σπουδαίες συνεργασίες ενώ ο ρόλος του στη σειρά συνδέεται όπως αποκαλύπτει με την πραγματική του ζωή.

Έχετε δηλώσει για τον ρόλο σας στον «Σασμό» ότι ζητήσατε από την παραγωγή να βάλει το όνομα Μιχάλης καθώς ήταν το όνομα του παππού σας που ήταν ιερέας. Είχατε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Σωστά;

Ναι πολύ σωστά. Όταν μου προτάθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος ενώ ήμουν για κάποιο άλλο ρόλο και επειδή είχα διαβάσει τα σενάρια, ο παπάς αρχικά λεγόταν αν θυμάμαι καλά Γρηγόρης. Τους είπα αν γίνεται αντί Γρηγόρης να είναι Μιχάλης. Απόρησαν με την αλλαγή του ονόματος και πολύ γρήγορα τους είπα ότι επειδή θα ανασύρω στη μνήμη μου τον συχωρεμένο τον παππού μου που ήταν παπάς στα Ανώγεια, σε μέρη δηλαδή ορεινά που διαδραματίζονται ουσιαστικά αυτές οι ιστορίες του «Σασμού» και ότι έχω ζήσει μικρός τέτοια περιστατικά από τον παππού μου, στη μνήμη του λοιπόν να τον λέγαμε Μιχάλη. Δεν ήταν κάτι δύσκολο, δεν είχαν ξεκινήσει και τα γυρίσματα, έτσι λοιπόν το Γρηγόρης έγινε Μιχάλης. Τώρα μέσα από τον ρόλο αυτό εγώ ανασύρω μέσα από τη μνήμη την φυσιογνωμία και την συμπεριφορά του παππού μου. Ήμουν στην εκκλησία μέχρι 12 ετών δίπλα του στο ιερό, τον βοηθούσα, ήθελα να γίνω παπάς. Τελικά δεν έγινα! Οπότε δεν κάνω τίποτα περισσότερο από το να αντιγράφω. Ο παπά Μιχάλης δηλαδή που υποδύομαι είναι ο παππούς μου, αυτός ήταν ο Παπά Μιχάλης ο οποίος προσπαθούσε σε ταραγμένες εποχές να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα σε πολλά προβλήματα που υπήρχαν ανάμεσα σε διάφορες οικογένειες για το καλό του χωριού, στο όνομα της αγάπης και της ειρήνης που ήθελε να έχει το χωριό μας.

Γενικότερα προσπαθήσατε να κουμπώσετε με έναν τρόπο τον εκάστοτε ρόλο στη ζωή σας;

Ναι αυτό είναι αλήθεια. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα στο μυαλό του φακέλους. Οι φάκελοι αυτοί προέρχονται από τις μνήμες του, από τις εμπειρίες του, από πράγματα που έχει παρατηρήσει στη διάρκεια της ζωής του. Επειδή λοιπόν θέλω να πιστεύω και έτσι είναι ότι η ζωή μου είναι πολύ πλούσια σε επίπεδο εμπειριών, μπαίνοντας στο καμίνι της εργασίας από 12 χρονών παιδάκι, πουλώντας λαχεία, ανασύρω ανάλογα με τον ρόλο αυτούς τους φακέλους, τους ειδικούς φακέλουςπου απαιτεί ο κάθε ρόλος. Έτσι λοιπόν προσαρμόζομαι στις απαιτήσεις αυτές πέραν βέβαια της επιπλέον γνώσης που πρέπει να αποκτήσεις ή να διαβάσεις περισσότερα πράγματα ανάλογα με το ρόλο που υποδύεσαι. Αλλά η μνήμη για εμένα είναι το πιο ισχυρό οπλοστάσιο ενός ηθοποιού. Οι εμπειρίες.

Πηγή: Λοιπον

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved