Μαύρο Ρόδο: Φωτεινή Παπαθεοδώρου: «Με τη Διδασκάλου ζήσαμε μαζί με τις μοναχές»
Media

Μαύρο Ρόδο: Φωτεινή Παπαθεοδώρου: «Με τη Διδασκάλου ζήσαμε μαζί με τις μοναχές»

Μαύρο Ρόδο: Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου η οποία υποδύεται τη μοναχή Ελισάβετ, μιλάει για τον απαιτητικό ρόλο της ο οποίος υπήρξε και... βιωματικός αφού χρειάστηκε για να μπει στο... πετσί του να ζήσει σε μοναστήρι, μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου η οποία υποδύεται την ηγουμένη. 

Η νεαρή ηθοποιός η οποία αποκαλύπτει πώς κατάφερε να προσεγγίσει τον ρόλο της αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να διαβάσει αλλά και να παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ για τον μοναχισμό, μέχρι που και η ίδια κλείστηκε σε μοναστήρι, μαζί με την επίσης πρωταγωνίστρια Κατερίνα Διδασκάλου.

Μέχρι στιγμής, οι δουλειές που είχατε κάνει ήταν στη βρετανική τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Πώς προέκυψε η πρόταση για το «Μαύρο ρόδο»;

Είχα κάνει δοκιμαστικά για διάφορους ρόλους για την casting director Μιράντα Ρωσταντή. Τελικά δεν ταίριαξα σε κάποιον από αυτούς, αλλά προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό, κι έτσι με θυμήθηκε η Μιράντα όταν έψαχνε ηθοποιούς για το «Μαύρο Ρόδο» και με πρότεινε στο σκηνοθέτη για το ρόλο της Ελισάβετ. Βρισκόμουν στο Λονδίνο και αρχικά έστειλα ένα self-tape. Μετά με κάλεσαν στην Αθήνα και ακολούθησαν πολλά ακόμα δοκιμαστικά μέχρι να μου κάνουν επίσημη πρόταση.

Πώς προετοιμαστήκατε για ένα ρόλο τόσο ιδιαίτερο όσο αυτός της Ελισάβετ;

Η αλήθεια είναι πως πριν από το «Μαύρο ρόδο» ήξερα πάρα πολύ λίγα για το μοναχισμό. Αρχικά, όταν ξεκίνησα την έρευνα για το ρόλο, είδα ταινίες, ντοκιμαντέρ, έβλεπα μοναχές που ανέβαζαν βιντεάκια σε σελίδες στο YouTube. Αλλά ακόμα και τότε εξακολουθούσε να μου φαίνεται σαν μια ζωή πολύ εξωπραγματική.

Μέχρι που επισκεφτήκαμε, μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου, το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο για κάποιες ημέρες και ζήσαμε μαζί με τις μοναχές. Εκεί νομίζω κατάλαβα και έμαθα το πιο σημαντικό και απλό πράγμα που χρειάστηκε για να κατανοήσω και την Ελισάβετ. Πως όλοι μας είμαστε άνθρωποι, άνθρωποι που κάνουμε επιλογές, κάνουμε λάθη, έχουμε απόψεις, επιθυμίες και πιστεύω.»

Πώς θα περιγράφατε την ηρωίδα σας; Και τι σας συναρπάζει σε αυτήν;

Η Ελισάβετ έχει δοκιμαστεί σκληρά στο παρελθόν της. Μέσω της πίστης της έχει μάθει να είναι υπομονετική και αξιόπιστη. Ταυτόχρονα, έχει πολύ πείσμα και είναι πολύ σταθερή με τα θέλω και τα πιστεύω της και φοβάται τις αλλαγές. Αλλά, όπως κάθε ηρωίδα, θα έρθει η στιγμή που θα βιώσει μια εσωτερική σύγκρουση. Ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατά καλέσματα, της αγάπης για τον Θεό από τη μία και των πρωτόγνωρων συναισθημάτων της για έναν άντρα από την άλλη. Για έναν άνθρωπο με ανεξάντλητη επιμονή, που νιώθει ασφαλής με τη σταθερότητα, αυτή η αλλαγή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Για έναν ηθοποιό, μια τόσο δυνατή ψυχική σύγκρουση είναι πάντα συναρπαστική και ανυπομονώ να μάθουμε μαζί πώς θα την αντιμετωπίσει η Ελισάβετ.

Στην πορεία, μέσα από τα αισθήματα που αναπτύσσει για τον Πέτρο, θα τη δούμε να αλλάζει;

Φυσικά. Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της πλοκής ενός δράματος, ακόμα και από την εποχή του Αριστοτέλη, είναι η «αλλαγή». Αλλιώς ως θεατές θα βαριόμασταν. Τώρα, το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η αλλαγή, το πόσο και αν θα διαρκέσει, το τι θα επικρατήσει στη ζωή της Ελισάβετ, δεν το γνωρίζω ακόμη ούτε εγώ. Έχω διαβάσει μόνο μέχρι το επεισόδιο 28. Θα το ανακαλύψουμε μαζί, στην πορεία.

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ ΤV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved